6 Temmuz 2011 Çarşamba

Var ya da Yok



Hazırlık maçlarını bekliyordum. Yeni sezon değerlendirmesi ile bloga ufak ufak yazmaya başlarım diyordum ama kısmet başka türlü oldu. Şimdiye kadar olanlar ile ilgili bir şey söylemenin anlamı yok, herkesin safı belli oldu zaten. Medyanın da durumu ortada. Önemli olan bundan sonra ne olacağı.


Öncelikle şu geçmişi ve diğerlerini bir kenara bırakmak lazım. "Ama onlar da yapıyor, onlar da yargılansın" kafasından kurtulmak lazım. Bu doğru savunma değil ve bize de hiçbir faydası yok. Fenerbahçe taraftarının bu dönemde üzerinde durması gereken sadece iki seçenek var, şike yapıldı ya da yapılmadı. Yapıldı diyorsak olması gereken şey belli. Kulübün, yöneticilerin, camianın en ağır şekilde cezalandırılması ki zaten böyle bir sonucun getireceği utanç hepimiz için Bank Asya'da oynamaktan daha ağır bir ceza olur.


Ama ben bu suçlamaları kabul etmiyorum, söylenenlerin hiçbirine inanmıyorum. Artık bu ülkede olan birçok başka şeye inanmadığım gibi. Ben izlediğim maçları biliyorum ve ben Fenerbahçe futbol takımının bu sene şampiyonluğu herkesten fazla hak ederek kazandığını düşünüyorum.


Ve tabii bir de Aziz Yıldırım var. Ben onu çok destekledim ve hala da bu bahsedilen hataları yapacak bir adam olmadığı kanaatindeyim. Ama bir noktada yanıldım, ben onun gerçekten Fenerbahçe'yi işinin de önüne koyduğunu düşünüyordum. Öyle değilmiş. O hiçbir şeyden vazgeçmemiş, o Fenerbahçe'yi tehlikeye atmış. Şike işinin içinde olmadığına inanıyorum ama yine de onu affetmeyeceğim.


Yukarıda dediğim gibi şike yapıldı ya da yapılmadı, bizim için bundan başka bir üçüncü ihtimal yok. Olmamalı. Artık bekleyeceğiz. Her ne olacaksa bir an önce olsun o yeter.

3 yorum:

Patasana dedi ki...

bu ülkede ordu, ysk, üniversiteler, medya, yargı nasıl ele geçirildiyse bizide öyle ele geçirmeye başladırlar. olan başka bir şey değil. ısrarla borsayı takip ediyorum!!! orda dönen korkunç bir rakam var. sadece biz değil. her takım bundan etkilendi. birileri büyük kazanacak! bu arada halimizle taşşak geçenler başımıza cemaat kuklası başkanımız geldikten sonra nasıl bir ızdırap yaşayacaklar farkında değiller...

Berke dedi ki...

Olanlara inanmiyorum diyorsun. Belki haklisin. Belki de bosu bosuna bu sikeler yapildi. Emenike oynasa ne olurdu ki enerbahce GS'yi ve BJK'yi de yenmedi mi? Karabuk'u de yenerdi.

Ama gorundu kadari ile sike yapildi veya yapilmaya calisildi. Aziz Y. bir sampiyonluk daha kacirmayi goze alamadi. Olan Fenerbahce'ye oldu.

Berke dedi ki...

Aziz Y. bir sampiyonluk daha kacirmayi goze alamadi ve olan fener'e oldu. Hic gerek yoktu halbuki.