22 Haziran 2009 Pazartesi

Falan Filan..


Çok uzun zaman oldu blogu ve gündemi bırakalı, en son Beşiktaş’ın şampiyonluğunu yazabilmiştik. O günden bugüne olduğu kadarıyla aklıma gelenleri, not etmek istediklerimi madde madde yazayım;

* Her ne kadar hala resmi açıklama yapılamasa da Christoph Daum Fenerbahçe’nin başına geldi. Kısa geçeceğim, ben sevindim.
* Daum kadar sevindiğim bir başka nokta da Aykut Kocaman oldu. Fenerbahçelilerin Fenerbahçe için çalıştığını görmek çok güzel. Arkasında Aziz Yıldırım sıkı durabilirse başarılı olacağına inanıyorum.
* Ve tabii ki Mehmet Topuz.. Bu kadar sulanan hikaye üzerine daha fazla yorum yapmanın gereği yok. Transfer edilen oyuncu artık başka bir Mehmet Topuz, eski Mehmet Topuz transfer edilseydi kendisinden pek haz etmiyor olmama rağmen beni mutlu ederdi ama bu yeni Mehmet Topuz’un yapabileceklerinden şüpheliyim. He transfer benim için de güzel bir mastürbasyon oldu o ayrı, Yıldırım Demirören’in yediği bu tokat Topuz’un takıma verebileceklerinden bağımsız olarak beni çok mutlu etti.
* Bekir, Bilica ve Özer çok yerinde transferler. Murat Ceylan, İsmail, Eren ve Caner’i de çok isterim, Sercan’ın peşinde bu kadar koşulmasına ise anlam veremiyorum. Fenerbahçe ile ilgili daha uzun bir yazı yazacağım.
* Rijkaard Galatasaray’da. Fenerbahçe için adı geçtiğinde istememiştim, bizde yapabileceğine inanmadım. Sezon sonunu göremez diye düşündüm ama Galatasaray’da ne olur bilemiyorum. Olabilecekler iki Adnan’ın yapacakları ile sınırlı, sadece bunu söyleyebilirim.
* Beşiktaş Topuz olayından sonra daha önceden anlaşılan Fink takviyesi dışında sessizliği büründü ama yazılanlar forvet arandığını gösteriyor. Neden forvet aradıklarını anlamıyorum, öncelikleri mevkisi ne olursa olsun Türk oyunculara saldırmak olmalı. Yabancı sayısı Beşiktaş için ciddi bir sorun.
* Trabzonspor hala teknik direktör arıyor. Bence Ersun Yanal’ı çok arayacaklar.
* Efes Pilsen şampiyon oldu. Son maçta olanlar Fenerbahçe’lileri bile ikiye böldü. Çıkan olaylardan utananlar ve bu utananlardan utanç duyanlar olarak. Benim aynı fikirde olduğum yer ise Papazın Çayırı
* Real Madrid Avrupa'da transfer piyasasını bir anda allak bullak etti. Kaka Manchester City'ye gitmediğinde göklere çıkartılırken “Real Madrid aynı teklifle gelseydi görürdüm, bıraksın bu işleri” diyordum ve gördüm.
* C. Ronaldo da benim açımdan gidebileceğin en iyi takıma gitti, nefret ettiğim adam nefret ettiğim takımda.
* Zlatan Barcelona’ya gelmesin. İstemiyorum.
* Ancelotti Chelsea’de, bence başarılı olamayacak.
* Formula 1’de Ferrari biraz toparladı, sezonu Mclaren’in önünde bitirmek tesellimiz olacak. Vettel’i takımda görmek istiyorum.
* NBA’de Lakers şampiyon oldu, üzüldüm. Ne büyük bir Orlando sevgim vardır ne de Hidayet. Sadece Kobe ve Lakers’dan nefret ediyorum.
* Uzun bir aradan sonra dün futbol izledim, özlemişim. Meğer Konfederasyon Kupası varmış da benim haberim yokmuş. Brezilya İtalya’yı fena dağıttı, salmasalar çok daha büyük bir fark olabilirdi. Bir ufak not, Robinho’dan nefret ediyorum.

Bir çırpıda aklıma gelenler bunlar. Bakalım ayağımız ne kadar uğurlu gelecek, gündem ne kadar dolacak..

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Güzel yazmışsın beklediğimiz bomba bu değildi.

Ancak şunu söyleyebilirim, Defans hattında geçen sene çok zaaf yaşayan Galatasaray, Servet'in de gideceğini düşünürsek, ALTERNATIF (ilk onbir değil) olabilecek nokta bir transfer yapmıştır. Gökhan Zan nadir olan iyi TURK defans oyuncularından biridir sonuçta.

Olayların nasıl gerçekleştiği konusunda açıklamaları herkes gibi bende takip ediyorum. Anladığım kadarı ile Beşiktaş bu oyuncunun üstünde fazla durmamış ya da önemsememiş, Galatasaray sözleşmesini takip edip işi bitirmiş. Duyumlara göre de Yıldırım Demirören'in bu konudan da haberi varmış. yani öyle adam kaçırma filan değil.... Read More

Bir hususda haberlerde bakıyorum senin yazında da gördüğüm için belirtmek istedim

Doğuştan Galatasaraylılık, Fenerlilik ya da Beşiktaşlılık yeni moda onuda yanlış hatırlamıyorsam Belezoğlu başlattı. Gerçekten büyük rezillik olduğuna inanıyorum bu konunun umarım hiçbir futbolcu böyle saçma ve gereksiz beyanlarda bir daha asla bulunmaz

Unknown dedi ki...

Sorular:

Neden hep eskiye rağbet???? Sırf Fenerbahçe için konuşmuyorum her sene takım kötü gidince Galatasaray kesin bir Fatih Terim ya da Lucescu ile görüşür... Deli oluyorum şu geri gelenlere hem teknik direktör hem futbolcuya
ulan madem geri alacaktın niye gönderdin diyesi geliyor insanın..
... Read More
Topuz konusu da ayrı bir muamma... Sevinenler var sindiremeyenler var vs vs sonuçlandı ama benim sorum başka bu olaydan bağımsız düşünelim şimdi.

- Biz yıllardır hep şu haberleri okumadık mı? Ronaldo tamam ama kulubüyle olan ufak pürüzler hallediliyor. Galatasaray Olivierayı ikna etti ama kulubü 80 miyondan aşağıya ,inmiyor vs vs... Yumurta tavuk ilişkisi değil midir bu yahu???
Ha ilk oyuncu ile anlaşmışsın ha takım ile ikisininde rızası olmadan transfer gerçekleşmez, hangisi ile anlaştığının önemi etiği ya da ahlaksızlığı ne anlamış değilim.

Ulan fenerli olarak Real Madridten nefret eden tek tanıdığımsın. Genelde RMcisinizdir siz ama :)))
Robinho konusunda tamamen katılıyorum.

Arkhe dedi ki...

Daum'un gönderilmesi hataydı, bunu o zaman da söyledim.. Aziz Yıldırım'ın istifası yeterliydi, Daum'a gerek yoktu.. Bizim için Daum'dan iyi bir seçenek açıkçası aklıma gelmiyor..

Abi Topuz tranferi hakkında inan bir şey konuşmak istemiyorum.. Hayırlı olsun demekten başka çare yok.. :)

Unknown dedi ki...

Zaten yorumum Fenerbahçenin Daum u alması ile ilgili değil tam olarak ama hep bir eskiye rağbet var ülkemizde. o yüzden dedim.

Aziz Yıldırım istifa etmişti yürüyüşlerle geri gelmedi mi? tabi işin içinde başka birşeyler varsa bilmediğim bilmiyorum.

Hayırlı olsun size....

Arkhe dedi ki...

Evet, yürüyüşlerle geri geldi. Travmayı atlatmak için o istifa yeterli olurdu, Daum'un da gitmesine gerek yoktu..