23 Haziran 2009 Salı

Gökhan Zan


“Milli takımın en iyi oyuncusu”
“Servet ile aralarında kalite farkı yok”
“Beşiktaş’dan istediğim 3 ismi sorsalar biri Gökhan olurdu”
“Cengaver bir adam”
“İleri çıkar golünü de atar”
“Kendine güveni yüksek”
“Servet’e göre ayağı daha iyi top yapar ve daha teknik”
“Rijkaard’ın işine yarayabilecek en önemli Türk oyuncu”
“Bu ligde topu oyuna sokmakta Zan kadar titiz Türk oyuncu yok”

Bloglarda biraz gezindim ve Zan transferinden memnun olanların yazdıkları arasında dikkatimi çeken değerlendirmeler bunlar.. Gökhan Zan neymiş de bizim haberimiz yokmuş..

Öncelikle şu gerçeğin altını bir kez daha çizmek lazım, bu bir transfer başarısıdır. Yabancı kontenjanında rahatlama yaratabilir, kadro derinliğini arttırır ve bunlar bonservis ödenmeden elde edilmiştir ama bu kadar abartmanın da bence gereği yok. Artık tek yabancı stoper alınabilir diyenler var, Gökhan Zan’a bazılarının güveni bu kadar fazla. Servet örneğini düşünerek direkt ilk 11’de harika bir performans sergileyeceğinden bu kadar emin olmak pek mantıklı değil..

Servet başka bir adamdı, en basitinden Servet 2-3 şanssız maç haricinde hiçbir zaman Gökhan Zan kadar kötü olmadı ki onun şanssızlığı biraz da Fenerbahçe’de ve Fenerbahçe taraftarı önünde oynamasıydı. Fenerbahçe’de kabul görmek kolay değil. Zamanında Fenerbahçe yerine Beşiktaş’a transfer olsaydı belki orada çok iş yapardı ama Gökhan Zan senelerce Beşiktaş’da bile belli bir noktaya gelemedi. En büyük etiketi “milli stoper”, tek kriter milli olması ama bu adam milli oldukça Fatih Terim’e saydıranların sayısı hiç az değildi. Onun garip tercihlerinden biri oldu hep, milli olmak bir kriterse Colin Kazım da milli mesela hatta Can Arat bile Fatih Terim ile milli oldu..

Özetlersek Gökhan Zan’a verilecek ve takımda dengeleri bozabilecek olan senelik 1.750.000 € haricinde ki bonservisin oyuncuda olduğu düşünülürse bu da makul karşılanır, evet başarılı ve yerinde bir transfer ama bu fikri desteklemek adına en üstte yazdığım argümanları üretmeye gerek yok..

11 yorum:

stalker dedi ki...

gslilerdeki iyimserliği anlayabiliyorum. servet etkisi ve milli oyuncuyu bedavaya almanın getirdiği psikoloji. atlanan nokta; gökhan zan servetin sivassporda yaşadığına benzer bir rehabilitasyondan geçmedi ve yaşı da 28. kralı gelse ilerleme kaydettiremez kendisine. ki fundamental olarak kötü bir savunma oyuncusu kendisi. milli oyuncu muhabbetine ise hiç girmeyelim.

Arkhe dedi ki...

Evet bak bu da aklımdaydı, unutmuştum, teşekkürler. Yaş 28 ve arada bir Sivasspor yok..

Unknown dedi ki...

Servet etkisi vs değil Galatasaraylıların sevinmesinin sebebi

Gökhan Zan BEDAVA alınabilecek iyi bir oyuncu. Senelik 2 milyona anlaşıldı diyorlar doğru olduğunu düşünür isek.

2 milyon ben versem önümüzdeki sene iş yapmaz ise rahat 3 milyona satabileceğim bir oyuncu.

Ayrıca Galatasaray'ın defansında adam kalmadığından Kewell'oı oynattığını düşünürsek geçen sezon iyi bir ALTERNATİF.

Ne Galatasaray da ilk 11 oynayabileceğine ne de Kendini de geliştireceğine inancım yok.

Ama Bedava Gökhan Zan'ı alırım.

500 bin verselerdi içim sızlardı

Arkhe dedi ki...

Önümüzdeki sen 3 milyon €'ya satmanın mümkün olduğuna inanmıyorum.. Bunun dışında aynı şeyleri söylemişiz, iyi bir alternatif, bir tranfer başarısı, baldan tatlı bir bedava sirke ama en üstte yazdığım argümanlara da gerek yok..

Unknown dedi ki...

Mehmet Topuz 9 milyon €
Sercan Yıldırım 10 milyon € ettiği bir pazarda 3ü verecek adam bulursun.

ve satarsın 2 ye satsan bile zarar yok karı var...

Argümanlara bence de gerek yok...

Arkhe dedi ki...

3'ü verebilecek 3 takım var, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş..

Ve üçü de vermez..

Adsız dedi ki...

Beşiktaş cephesindeki hava, Servet'in Galatasaray'a imza attığı günlerde Fenerbahçe cephesindeki hava ile benzer olunca ister istemez savunma psikolojisi gelişti bizlerde. Ancak konsantrasyon anlamındaki zaafiyetiyle Gökhan Zan'ın Servet'ten birkaç gömlek aşağıda olduğunu unutan Galatasaraylılar için hüsran yaratabilir bu transfer. Hayırlısı...

Şen Şef dedi ki...

soğanım, ben de blogları epey gezdim, yukarıdakiler genel yorumların belki yüzde ikisidir, ben merak ettim hatta hangi blogun okuyucuları bunlar diye..

çok akıllıca yorumlar oldu bloglarda, asıl kanının ihtiyatlı bir iyimserlik olduğunu söyleyebilirim.. 1 yabancı stoperin yanında balta, güngör, aşık ve zandan biri oynar, budur


kendisine ödenen yıllık paranın 1.75 euro olduğuna inanamıyorum ama.. inş değildir

ilk anda herkes bombok olmuştur kırmızı içinde görünce elemanı, mantıklı bir transfer gibi gösteren şeyler olsa da, bu ilk dengeleyici fikirler bir yana karakter sınavını geçmeden geldiğini düşünüyorum gokhanın, umarım ki ayhan gibi bir gelişim göstersin, umuyorum ama çok da inanmıyorum...

Unknown dedi ki...

Larissaya satarız :)

Sivas da verir Trabzonda verir

ama ciddi olarak ben satılabileceğine inanıyorum o rakama

Arkhe dedi ki...

@Şen Şef

Soğancığım totomdan atmıyorum, sabah okudukça şaşırdım, geri dönüp tek tek gördüklerimi kopyaladım.. Şimdi beni bir daha geriye döndürüp hepsini listeletme, o bloglara ayıp da etmeyelim, bana inan yeter.. :)

Rıdvan bile milli takımın en iyi oyuncusu demiş. :s

stalker dedi ki...

rıdvan gibi yormcular orta yolcudur hep. bir oyuncuyu kötülediklerini, temel özelliklerini derinden eleştirdiklerini görmedim daha. ahbap-çavuş ilişkileri var zaten çoğunun.

arkadaşın biri 3 milyona satarız demiş :) arkhenin cevabı geçerlidir. bahsedilen rakamın 5te 1ine filan belki bir alıcı bulur gs.

iyi yedeklik, rotasyon mevzularında çok netim: ibbnin teknik direktörü olsam bunu direkt oynatmam. altyapıya yönelir, ışık gördüğüm birine forma veririm. rijkaard saçını başını yolar oynatırsa, ki birkaç antrenmandan sonra anlar muhtemelen ne olduğunu.