25 Haziran 2009 Perşembe

İsmail-Rıdvan-Nihat --> Beşiktaş

Gökhan Zan’ın gidişiyle psikolojik çöküşün yanında zaten olan Türk oyuncu sıkıntısını iyice hissetmeye başlayan Beşiktaş bir gecede üç Türk oyuncuyla anlaştı.

İsmail’i Fenerbahçe’de görmek istediğimi daha önce söyledim. Maliyet çok yüksek ama Fenerbahçe’ye gelseydi bunu pek düşünmezdim, ekonomi bu sezon benim için ikinci planda kalıyor. Beşiktaş tarafı bu konuda ne düşünür bilemiyorum, konuşulan rakamlar arasında benim gördüğüm en yüksek bedel 6,5 milyon € + 3 oyuncu şeklinde. Bu gerçekten çok ciddi bir rakam ama İsmail de ciddi gelecek vaad ediyor.

Maliyetler buralara geldi artık, yapacak bir şey yok. Takımlara Türk oyuncu lazım ve Anadolu kulüpleri de bunun farkında. Alt yapıdan oyuncu da çıkartamadığımıza göre ipleri ele alma şansı da yok. Mesela Emre Özkan’dan Beşiktaş camiası çok umutluydu ama bu oyuncu şimdi kendi yaşına yakın İsmail’in transferinde ödenen Euro’ların yanında veriliyor. Takımlar için tek çare Almanya’ya eğilmek olabilir, Galatasaray bunu çok iyi başarıyor. Daum ile belki Fenerbahçe de Almanya’dan 2-3 Türk oyuncu yakalayabilir.

Beşiktaş sağ beke de Karşıyaka’dan Rıdvan Şimşek’i transfer etti. Kendisini tanımıyorum, dün akşama kadar da adını çok duymamıştım. Bu sabah itibariyle hakkında okuduğum tek şey Uğur Meleke’nin yazısı. Geçtiğimiz sezon Bank Asya’da Yılın Genç Yeteneği seçilmiş, he bir de adını Rıdvan Dilmen’den almış.


En çok ses getiren isim ise Nihat Kahveci. Geçtiğimiz günlerde bu oyuncudan olumsuz yanıt alınmıştı, sonra nasıl ikna edildi bilemiyorum. Herhalde Villarreal satmayı kafasına koymuştu ve Nihat da La Liga’da beklediği seviyedeki takımlardan teklif alamadı. 4,5 milyon € gibi bir rakamdan bahsediliyor, kendisi de yıllık 2.2 milyon € alacakmış. Bu transferle birlikte herhalde Bobo’nun gidişi de kesinleşti. Gitmezse kadroda abartılı bir hücum oyuncusu şişkinliği olacak.

Ben Nihat’ı son zamanlarda beğenmiyordum, hem yeteneklerini körelmiş gördüm hem de değişik bir havalara girmiş gibiydi. Fazla bencil oynuyordu. Bir Fenerbahçe’li olarak ilk anda Beşiktaş’a transferine sevindim, gelmesini istiyordum. Avrupa’da isim de yaptı, kötü olduğu zaman onu kenarda oturtmak kolay olmayacaktır ve bu takım içinde sorun yaratabilir. Bana başarılı olması zor gibi geliyor ama toparlanıp 20-25 golü bulması ve kapağı takması da mümkün. Topla yapabileceklerini bir kenara bırakırsak Nihat'ın takımına yapacağı en büyük katkı Kaptanlık olacaktır. Beşiktaş’dan yetişmiş ve camianın gurur duyduğu bir isim ile beraber oynamak genç yaşlı fark etmeden her oyuncuyu olumlu etkileyecektir.

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin yüksek maliyetli transferlerine bakarken insan düşünmeden edemiyor. Bir zamanlar ekonomik kriz vardı, ne oldu ona?

3 yorum:

Unknown dedi ki...

istenilen bonservis ücretleri umarım anadolumuzda başlık paralarına etki etmez,ederse anadoluda düz duvara tırmanan gençlerde büyük bi çogalma görülebilir buna baglı olarak istanbul klüpleri bu şekilde devam ederse düz duvara tırmanma olayı yurdun büyük bi bölümüne sıçrarki işte o zaman ayvayı nası yeriz bilmem.demirören bjk verdigi paraları almak için serbest ve senkronize şekilde düz duvarı tırmanıp rekor kırabilir.

Pamukk dedi ki...

ismail. çok genç, yetenekli, geleceğini kurtarırsın deniliyor. zaten genç transfer istiyordum sevindim. çok pahalı evet ama piyasa bu halde malesef.

rıdvan. yukardaki paragrafın aynısını koyabilirim, pahalı olduğu kısım hariç.

olursa muhteşem olur sağ-sol 10 yıl garantide olur. inşallah.

alt yapıdan oyuncu çıkaramıyoruz, anadoludan topluyoruz.

ve Nihat. Nihat Nihat'tır benim ve çoğu Beşiktaş'lı için. La Liga tecrübesi yaşmış Nihat, Türkiyede ölüsü iş yapar. sakatlanmazsa tabi. bencil olduğu kısmına katılmıyorum; İspanyaya karşı oynadığı içindi öyle.
Nihat Beşiktaşın evladıdır, bu bile yeterlidir mutlu olmaya. çünkü çok özledik kendi evlatlarımızı görmeyi. senelerdir yapılan berbat transferlerden sonra hele..

Unknown dedi ki...

Nihat 4,5€
ismail 6,5€ + 3 oyuncu (nereden baksan (8 € yu bulur)

YUH diyorum sadece. Ne kadar gelecek vaat ederse etsin bir oyuncuya bu kadar para verilmemesi lazım. Keza Gaziantep başkanı da bu şekilde düşünüyor, transferden sonra verdiği demeçlere bakılırsa.

Bu oyuncular bu rakamlara alınacağına özellikle büyük takımların yine bu paraları paf takımına ya da genç yıldız scoutlarına harcasa ve daha sonra avrupaya satışı ile kar etse... Tabi bu mükemmel bir dünya ne o zihniyet var ne o vizyon.

Yazık diyorum sadece.