21 Ocak 2010 Perşembe

Arsenal F.C.


Türkiye'de futbolu takip edenlerin çoğu İngiliz takımları arasından Liverpool'u destekler. Sebebini, nasıl sevmeye başladığımı hatırlamıyorum ama benim de takımım küçüklüğümden beri Liverpool'dur. John Barnes hayranlığım vardı, ondan olabilir. Liverpool'u severim ama diğer İngiliz takımlarına da fazla cepheli değilimdir, sadece Manchester United'dan hiç haz etmem.

Arsenal dün sahasında ligin az gol yiyen ekiplerinden Bolton'u 4-2 yendi ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Aynı sayıda maç yaptığı United'ın ise 1 puan önünde. Sezon başında şampiyonluk için Arsenal'e fazla şans tanınmıyordu. Ne yalan söyleyeyim ben de dördüncülük için mücadele edeceklerini düşünüyordum ama sezona harika başladılar, iyi gidiyorlar. Ligin izlemesi en zevkli takımı Arsenal ama hala da şampiyon olacaklarını düşünenlerin sayısı fazla değildir. Ben de işlerinin çok zor olduğunu düşünüyorum. Dzeko için çok ciddi söylentiler var, eğer bu transfer gerçekleşirse çok daha ciddi bir şampiyon adayı olabilirler.

Liverpool'un durumu ortada, şampiyonluk şansını geçiyorum ilk dörde bile girmeleri kolay değil. Bu şartlar altında benim de İngiltere'de şampiyon olmasını istediğim ve desteklediğim takım bu sezon için Arsenal. Takımın yaş ortalaması 24 ve futbolcular arasında nefret ettiğim bir adam yok, genç ve sempatik adamlar. Harika bir futbol oynuyorlar, herhalde tüm gün sıkılmadan Arsenal maçı izleyebilirim.

Ve en önemlisi de çok sevdiğim Arsene Wenger. Sezon sonunda kupa kaldırırken çocuk gibi sevinmesini görmek beni çok mutlu edecek.

Go Gunners go!

5 yorum:

Pamukk dedi ki...

çok beklersin :P

joe kleine dedi ki...

valla aga, çok haklısın kırmızı olmalarına rağmen Arsenalliyiz vesselam...

Aslında premier lig de futbola en benzeyen şeyi bunlar oynuyor. Yok öyle Manu gibi uzun toplar, Liverpool gibi kargaşa futbolu- panik panik kötü paslar, Chealse gibi gelene gidene sertlik...Adamlar tıkır tıkır paslaşarak, yardımlaşarak hem de bunu tempolu yaparak...Barcayla beraber şu ana en izlenesi takım.

Yalnız dünkü maçta hakem yardım etti biraz onu da belirteyim. Beraberlik golündan önce Gallas rakibi tarumar etti, hakem ses etmedi.

Schumy dedi ki...

Wenger Dünya'nın en iyi teknik adamıdır. Nokta. Ünlem !

Adsız dedi ki...

Barnes demişken

http://www.youtube.com/watch?v=XnUh5LlrPZ4

Shareef dedi ki...

Liverpool'umuz olmazsa Arsenal olsun.. :) Onların da forvetleri yetersiz.. Ve en önemlisi stres basınca dağılıyorlar.. Bakalım o günler gelmedi daha :D