7 Ocak 2010 Perşembe

Beklediğim Af


Tahkim Kurulu, Galatasaray'a verilen 5 puan silme cezası ile Yiğit Şardan'ın 6 ay hak mahrumiyeti cezasını kaldırmış. Ben bu kararı bekliyordum ve açıkçası bununla çok da ilgilenmiyorum. Skandal patladığında "Bu leke sürüldükten sonra küme düşse de düşmese de fark etmez. Bence lekeyi temizlemek için yapılabilecek tek şey ligden çekilmekti" demiştim.

Cezalar açıklandığında Cemal ve Tufan için üzülmüştüm. Akıllıca davranmayıp böyle bir olayın tam ortasında yer aldılar ama aslında yaptıkları sadece yöneticilerinin isteklerine karşı gelmemekti. İki oyuncunun ve teknik kadronun cezaları kalkmamış. Yani Tahkim Kurulu kısaca "Bu işin Galatasaray ile bir alakası yoktur, her şey iki basketbolcunun ve teknik kadronun suçudur" demiş.

Basketbol takımı bu sezon kümede kalacaktır ama eminim bu cezanın indirilmemiş olmasını dileyen birçok Galatasaray taraftarı da vardır. Kararı sindirebilenlere ise afiyet olsun..

14 yorum:

Pamukk dedi ki...

fotolarını görünce üzüldüm ha yazık adamlara pek mahsun görünüyolar
olan onlara oldu

Schumy dedi ki...

Konu yöneticilerle değil Basketbol şubesindeki teknik heyetle alakalı. Bir kere bunun ayrımına varalım. Ayrıca cezanın kaldırılmamasını isteyenlerden biriydim fakat takımı da ligden çekmek öyle iki dudak arasından çıktığı kadar kolay değil. Sponsorlarla olan anlaşmaların bağlayıcılığı çok önemli, getirebileceği maddi zarar onarılamaz olabilirdi. Zaten hakedenler o zaman cezalarını aldılar, oyuncular da gerçekten hata yaptılar. Yapmayacaklardı bu olayı. Akıllı bir insan yaptığının ne doğuracağını bilir.

Arkhe dedi ki...

Schumy uzun uzun disiplin talimatındaki maddelerden, yapılan eylemden falan bahsetmeyeceğim. Zaten o tartışmalar en detaylı şekilde her platformda dönecektir, hatta dönmeye başlamıştır.

Ben konu hakkında söyleyeceğimi söyledim. Sindirebildiysen afiyet olsun.

Bolat dedi ki...

"..ligden çekmek öyle iki dudak arasından çıktığı kadar kolay değil. Sponsorlarla olan anlaşmaların bağlayıcılığı çok önemli..."

bu oyun neden oynaniyor ve bu kurallar neden var ki o zaman? sponsorlarin keyfine kaliyorsa bu is...

Unknown dedi ki...

Arkhe, ilk önce Fenerbahçe dışında konularada yer vermen çok önemli bunun için teşekkür ederim sana.

Bolat'ın dediği gibi öyle istediğin zaman ligten çekilmek kolay değil, bunun için bir çok etken var en büyüğü sponsor.

Cezaların kaldırılmasına gelince.
Valla indirilmemiş olmasını isteyen Galatasaraylı emin ol Çok yoktur. Herkese afiyet oldu senin deyiminle de. Tabi bana da.

Arkhe dedi ki...

Yaw sen sponsoru kaale alıp ligden çekilemezsin, bir başkası çekilir. O iş geçti zaten, sen çekilmedin. Verilecek her karara razıyım dedin sonra tahkim kuruluna itiraz da ettin.

Bloglara da sözlüğe de başka platformlara da senden daha çok baktığımı düşünüyorum. İndirilmemiş olmasını isteyen çok Galatasaraylı gördüm. Mide meselesi müdür. Sen sindirebildiysen afiyet olsun..

Pamukk dedi ki...

görünen o ki teknik heyet ve oyuncular suçlu. O zaman bu mantıkla sadece yukardaki fotoğraftaki 2li değil, tüm takım oyuncuları ceza olmalıydı .

Bolat dedi ki...

ben ligten cekilmek zordur demedim, onu söyleyen arkadasin yazini elestirmek icin copy-past yaptim tirnak icinde...

teq1 dedi ki...

O zaman sahaya atılan yabancı maddeler yada seyircilerin küfürlü tezavuratlarından da Klüpler sorumlu değil, ama o zaman sahalar kapatılıp seyircisiz oynatılabiliyor maçlar.. böyle bi olay karşısında hiçmi birşey yapılmayacak yani..!

Unknown dedi ki...

@ Arkhe;
tabi baktığın blogların hangileri olduğu çok önemli. Ben tribünden bahsediyorum. Sanırım onu da senden çok daha iyi bildiğim gerçeğini inkar edemezsin.
-5 puanın mantığı yoktu da o yüzden tahkim kuruluna gidildi.
Neydi o -5'in mantığı?
Diğer verilen cezalara da zaten hiçbirşey denmedi. Üst yönetime kadar tüm Basketbol şubesi istifa etti ya da ettirildi.
Mide meselesi tabi ki.. Ben valla çok rahat sindirdim.
Ak kaşık misali sizler olsaydınız eminim sindiremezdiniz.

@ Pamukk
Zaten tüm maçlarda yenik sayılarak sence tüm takım ceza almış olmadı mı?

@Bolat

Sen söyledin olarak okumuşum yanlış olmuş

@teq1

Tam olarak ne demek istediğini anlayamadım ama çok farklı iki şeyden bahsediyoruz. Ligten çekilmek ile para cezası veya saha kapama arasında dağlar var.

Arkhe dedi ki...

@emre

Blog sahipleri de Artvin Hopaspor maçlarına gitmiyorlar, onlar da senin bildiğini söylediğin tribünlerde maç izliyorlar. Blog seni yorarsa biraz da sözlükte gez, kararı hazmedemeyen birçok insanı tek seferde görebilirsin.

Bu konu üzerinde uzun uzun tartışmayacağımı söylemiştim. Yazıda iki link var. -5, istifalar, o, bu, şu orada geçen cümlelerin neredeyse tamamına katılıyorum.

"Ak kaşık" falan diyerek klasik demagoji özelliğini yine konuşturmuşsun. Benim bu söylediklerim dışında başka söyleyecek bir şeyim yok. İlk söylediğim şeyi tekrar söyleyeyim ve kendi adıma bu tartışmayı kapatayım;

Afiyet olsun.

Ve son bir ufak ekleme.. Senin bunu çok rahat sindirebileceğini biliyordum.. :)

teq1 dedi ki...

@emre

ligten çekilinip çekinilmemesi çok da umrumda değil, ortada spor ahlakına yakışmayan çok büyük bir olay var. camiadan önce, kurulun buna birşey yapması lazım dı..
ben böyle büyük bir skandaldan, duyduğum rahatsızlığı dile getirmek istemiştim.

Unknown dedi ki...

@Arkhe

Ben hazmettim bile :) ama anlaşılan sen hazmedememişsin.

Anlamadığım hazımsızlık gösterenlerin çoğu fenerbahçeliler.. Demagoji ya bizim yaptığımız ak kaşık misali diyince.

Yazında ki iki linkin yazarlarından çok belli.

Sözlük,bloglar.... diyorsun... Galatasaray'ın içini hazmedemediğini söyleyen kimse benden daha iyi bilmiyordur. Ya da benim çevremden demek daha doğru olur.

O yüzden... Bana hem afiyet hem bal şeker oldu.

Ben edeceğim tabi. Ben taraftarım seyirci değil.

Burada çıkıp objektif olarak fenere aynısı yapılsa ben hazmetmem sen gönül rahatlığıyla diyebileceğine inanmıyorum.

Bu olaylarda al birini vur ötekine devranları çok yaşandı bunu sende çok iyi biliyorsun.

Arkhe dedi ki...

Ben senin hazmedebileceğinden çok emindim zaten ama sen taraftarlık anlayışımızın seninle çok farklı olduğunu anlamamışsın.. :)

Benim hazmedecek ya da aksi bir durumum yok. Beko basketbol ligi zerre umrumda olmayan, takımımın bile maçlarını adam gibi takip etmediğim, Galatasaray'ı olup olmayacağının beni zerre ilgilendirmediği bir lig. Galatasaray lekelendi, bir rakip olarak bundan rahatsızlık duymadım. O lekeyi temizleyemedikten sonra küme düşüp düşmemesi hiç umrumda değil. Leke temizlendi mi? Hayır.

Okuduğum bloglar ve sözlük yazarlarından daha iyi Galatasaray'lı olduğunu söylemen senin fikrin ve biraz da ukalalığın. Sağ tarafta linkler var. Bu kıyasa direkt onlarla girersin, benimle değil. Beni ilgilendirmez. Ben gördüğümü söylüyorum ve gördüğüm de birçok Galatasaray taraftarının bunu hazmedemediği.

Ve bence bu kararı da ancak seyirciler hazmedebilir, taraftar değil.. Çünkü karışılan olay büyük bir utanç kaynağıdır. Senin için olmasa bile..

Link verdiğim ve tamamına katıldığım yazıları iyi okumamışsın. Söylediğimiz önemli bir şey var ama görmek isteyen görüyor. Bu basketbol federasyonu kirlidir ve onunla birlikte pisliğe sadece Galatasaray değil Efes Pilsen ve Fenerbahçe de girmiştir. Yarın bu olay kadar salakçası olmasa da başka takımların içinde olduğu başka skandallar da ortaya çıkabilir. Fenerbahçe'nin de kirli dosyaları ortaya atılabilir. Ben bunu kabul edebiliyorum ama sen bu kirli işleri fark etmek bir yana kulübünün nasıl bir rezillik içine girdiğini bile göremiyorsun.

Bunun benzeri bir olay daha önce yaşanmadı. Bu ülkenin spor tarihinde görülmemiş bir rezillik. Başka rezillikler oldu, hala da oluyor ama bu kadar aptalcası hiç olmadı. Benim başıma gelse ben çok utanırdım ve çıkan hiçbir kararla ilgili de bir yorum yapmazdım.

Bence kararları tartışmadan önce senin de yapman gereken bu;

Utan..