26 Ocak 2010 Salı

Cesaret?



Bu tanıtımdan haberim yoktu, “Atan Alır, Pisburun Yok” blogunda gördüm. Yorumumu orada belirtmiştim, buraya da taşımak istedim.

Tanıtımda 1993 – 2002 yılları arasında Güneydoğu’da gazi olmuş 11 asker kullanılmış. Belki anlamsız bir şekilde takıldım ama bu reklam beni rahatsız etti. Fenerbahçe böyle bir iş içine girseydi aynı şekilde rahatsız olur muydum bilmiyorum. Neticede tarafım ve bakış açım belli ama şu tanıtım gerçekten hiç hoşuma gitmedi. Çok anlamsız olduğunu düşünüyorum ve bana duygu sömürüsü gibi geliyor. Endüstriyel futbol dedikleri şeyin zirve noktalarından biri bu olsa gerek.

9 yorum:

Metonet dedi ki...

ben çok düşündüm bunu, tek akla yatkın tarafı Hakan Şükür'de 2 tane olan madalyadan onlarda 1 tane var. Devlet Üstün Hizmet Madalyası. Savaş olmadığından gazi sayılmıyorlar. Güneydoğu Gazisi halkın taktığı bir isim. Rehabilitasyon merkezlerinde eziyet görüyorlar, verilen işler sanki dalga geçer gibi. Mesela kolu kopmuş bir gaziye ambarda iş veriyorlar. O açıdan bakınca tek güzel yanı bir sahip çıkılma ve moral olabilir gazilere. yoksa diğer yandan ha gs yapmış ha fener direk duygu sömürüsüne giriyor.

Unknown dedi ki...

sizinde dediğiniz gibi fenerbahçe yapmış olsaydı bunu yerlere göklere sığdıramayacağınız bir tanıtım olacaktı, fenerbahçenin türk bayraklı t-shirtlerle ısınmaya çıkması gibi ki o zaman da diğer takım taraftarları bunu duygu sömürüsü olarak almıştı. Ben bir galatasaraylı olarak ne gerek var dedim ilk başta bu tanıtıma ama biraz düşününce duygu sömürüsü veya değil, memleketteki engellilere özellikle de güneydoğudaki savaş sırasında sakat kalanları kamuoyunun gündemine getirebilmişse, engellilere ve gazilere insanların dikkatini çekebilmişse bu tanıtım eleştirmek yerine övgüyle bahsetmek gerekir diye düşünüyorum şu anda.

Arkhe dedi ki...

Fenerbahçe Türk Bayrağı t-shirt'lerin satışını yapmadı, işin içinde ticari bir çıkar yoktu. Elma ile armutlar karşılaştırılmış. İşin içine para kazanmak girince olay başka bir boyuta geçiyor.

Benim gibi düşünen ve çok daha ağırını yazan Galatasaray taraftarları da var. Misal;

http://lucarelli-breitner.blogspot.com/2010/01/bu-ne-lan.html

Unknown dedi ki...

Olayın çıkar yönü olduğu doğru duygu sömürüsü konusuna katılmıyorum ama bir çıkar uğruna yapılmış.

Kişisel fikrim, devletimizin yeteri kadar değerini, MADDİ anlamda, bilmediği Güneydoğu Gazilerimizi değil takım seviyesinde tüm markaların tanıtımlarında kullanması ve onlara belki bir ekmek kapısı açması bence güzel bir hereket olur.

Bu tabi olaya başka bir boyuttan bakması.

@Arkhe
senin şu blog Galatasaraylılarına hastayım. verdiğin linke şöyle bir baktımda...

Arkhe dedi ki...

Benim blogu takip edenler de sana ve yorumlarına hasta Emre, muhteşemsin.. :)

Unknown dedi ki...

tabi bak neşe getirdim ortama...

Giovanni Dos Santos a ne diyeceksin merak ediyorum....

Dur tahmin edeyim...

Fenerbahçeye gelseydi istemezdim. Galatasaray'a gerekmeyen bir oyuncu hucüm bölgesine ihtiyacı yok.. bence orta saha lazımdı dersin simdi.

Arkhe dedi ki...

Aynen öyle.

Pis bir Fenerbahçe'liyim ben. İşim gücüm Galatasaray transferlerini boklamak.

Burak Özdemir dedi ki...

blog sahibine söylüyorum@
birde kendini onların yerine koyarak düşünsene tuttuğun takımın böyle bir olayında sen varsın hoşuna gitmez mi?

Arkhe dedi ki...

Burak Özdemir'e söylüyorum@

Sen de duygu sömürüsü yapıyorsun.. Herhalde Galatasaray o 11 kişinin ne hissedeceğini düşünerek böyle bir tanıtım başlatmadı..