7 Ocak 2010 Perşembe

Ennio Tardini'ye Sevgilerle


Yıl 2002. Dünya Kupası öncesinde Milli Takım yurt içi kampı için Belek'de yer alan Gloria Verde otelindeydi. Ailelerin de olduğu nispeten hafif bir kamp programı hazırlanmıştı. Biz de bir organizasyon için aynı otelde kalıyorduk. Otel ile olan anlaşmamız çok önceden yapıldığı için bizi çıkarmamışlardı ama otelde bizim ufak yabancı grubumuz ve milli takım futbolcuları dışında başka kalan misafir yoktu. Bazı futbolcularla keyifli sohbetlerimiz olmuştu, Dünya Kupası'nda gelen üçüncülük de bu tesadüfü benim için güzel ve anlamlı bir anı haline getirdi.

Rüştü ile sigara keyfinden, Arif ile yapılan şamatalardan, Emre Belozoğlu'nun beni şaşırtacak derecede bilinçli konuştuğu futbol muhabbetlerinden bahsetmeyeceğim, mevzu başka. Dünya Kupası öncesi futbolcuları bir arada bulunca haliyle bazılarıyla fotoğraf çektiriyorduk. O dönem dijital makinalar da fazla yok, fotoğrafları çektirip, otelde bastırıp daha sonra futbolcuları yakalayıp imzalatıyoruz. Ben imza alırken stadyum isimlerini de geçiriyordum. Mesela Alpay ile olan fotoğraf "Villa Park'dan sevgilerle" şeklinde imzalanmıştı.

O dönem Parma'da forma giyen Hakan Şükür ile olan fotoğrafı da aynı şekilde imzalatmak istedim ama otel dışına çıkmam gerektiği için bu işi başka bir arkadaşıma bıraktım. Hakan'ı görünce imza almasını ve fotoğrafın üzerine "Ennio Tardini'den sevgilerle" yazdırmasını istedim.

İmzayı alacak arkadaş Hakan'ı görür ve fotoğrafı bu şekilde imzalamasını rica eder. Hakan'ın cevabı ise "Aaa, arkadaş da İtalyan demek" olur ve fotoğrafı da yukarıda görebileceğiniz şekilde imzalar. Hakan Şükür formasını giydiği takımın maçlarını yaptığı stadyumun adını bilmiyordur..

3 yorum:

Pamukk dedi ki...

ahah şaka mı bu :D

stalker dedi ki...

şaban diye boşuna demiyorlar :) hayatta yat-kalktan başka şeyler de var ya neyse..

Kaan Eren dedi ki...

Hahah şaşırmadım:)