15 Ocak 2010 Cuma

Gökhan Ünal --> Fenerbahçe


Açıkçası bu transferi beklemiyordum, aklıma hiç gelmemişti. Açık konuşayım, Gökhan Ünal’ı hiç sevmem. Futbolcuğundan bağımsız olarak kendisinden haz etmem, bana hep çok itici gelmiştir. Trabzonspor’da gösterdiği performans da ortada, bu transfere şu an Fenerbahçe taraftarlarından çok rakip taraftarlar seviniyor. Gerçekten bu transfer ilk anda kulağa pek hoş gelmiyor ama olaya her açıdan bakmak lazım.

Fenerbahçe’nin bir forvet ihtiyacı olduğu çok açıktı ama Güiza’yı kenara itecek bir forvet alınması da pek mümkün gözükmüyordu. Güiza ve Semih olmadığında bu bölgede daha önce Kazım ve son maçta da Deivid oynadı. Fenerbahçe bu transferi forvet mevkisinde kadro derinliği oluşturmak, daha fazla alternatife sahip olmak için yaptı, bence daha fazlası yok. Takımın yabancı hakkı da vardı ama devre arasında isabetli transfer yapmak kolay değil, her zaman bir Nobre bulamazsınız. Yabancı transfer riskini alıp önümüzdeki sezonun yapılanmasında da problem yaratılabilirdi, ben bu hakkın kullanılmamasını çok eleştirmem.

Transfere biraz da bu gözle bakmak lazım. Gol krallığının yeterli bir kriter olmadığını en iyi bilen takım Fenerbahçe ama Gökhan Ünal en azından iki forvet yedeğinden biri olabilir. Gökhan Trabzonspor’da olmadı ama orada başarılı olmak, hele ki forvet mevkisinde beğeni toplamak hiç kolay değil. Galatasaray’ın da Gökhan transferini ciddi olarak düşündüğünü biliyoruz.

2-3 milyon € ve Burak Yılmaz’ın verildiği söyleniyor ki bence makul bir rakam. Çok değil, 2 sene önce bu futbolcu için istenen rakamları biliyoruz. Türk pasaportunun bu ülkede ne kadar değerli olduğu ortada, kime el atsanız kapı 4-5 milyon €’dan açılıyor. Bu noktada gurbetçiler istisna sayılabilir, belki bir de Halil düşünülebilirdi.

Neticede Gökhan’ın üzerinde en azından üzerinde bir maliyet baskısı olmayacak ama yine de işi kolay değil. Fenerbahçe taraftarı önyargılarıyla hareket eder ve şu an Gökhan transferinden memnun olanların sayısı da fazla değildir. Başlangıçta herkes ona negatif yaklaşacaktır, şansa fazlasıyla ihtiyacı olacak. Kadıköy’de taraftar kafayı bir futbolcuya takarsa Saraçoğlu o futbolcu için cehenneme dönebilir. Çok iyi bir başlangıç yapması lazım yoksa işi çok zor.

Ben bu transfere ne çok tepkiliyim, ne de çok olumlu bakıyorum. En çok korktuğum şey ise bu transferin Semih’in vedası anlamına gelme ihtimali. Umarım böyle bir şey olmaz.

Hayırlı olsun..

7 yorum:

steven_stiffler dedi ki...

Ne düşünüyorsam aynısını yazmışsın,eline sağlık Arkhe...Düşüncelerimden ne eksiği var,ne fazlası.

Fenerbahçe'mize hayırlı olsun yeter.

Unknown dedi ki...

aklimdan gecenleri birebir anlatmissin, su vakitten sonra yapacak zaten birsey yok.ozellikle kadikoyde isi cok zor olacak...

ne zaman trabzon maci izlesem taraftarlari icin uzuluyordum, basimiza gelecek varmis demek ki...

cikkoleite dedi ki...

Gecen seneyi 15 Gol,10´un üzerinde Asist yaparak bitirmis bir oyuncu Gökhan.Ligde Sercan´dan sonra alinabilecek en iyi türk hücumcularindan birini aldi Fenerbahce.Daum´un ofansif orta saha istegine ragmen alinmasi ilginc.2 sene önce 5-6 milyon fiyat bicilen bir oyuncuyu Burak´i saymazsak 3 milyon ödeyip almak,kacirilmayacak bir firsatti bence.
Tek olumsuzluk ise bence Gökhan´in bu sezon ilk yarida gösterdigi silik görüntü!
Bir de sanirim bu transfer ile ben de dahil bir cok Fenerbahce´li Burak Yilmaz´in kiralik olarak oynadigini ögrenmis oldu..

koala dedi ki...

Nedense ben gayet de iyi iş yapacağını düşünüyorum. İroni yapmıyorum bunu ciddi anlamda söylüyorum.

Unknown dedi ki...

mehmet topuz ile kayserideki performansına ulaşırsa başarılı olma ihtimali çok yüksek ama bu başarı fenerbahçe olunca ne kadar verimli ne kadar beklentilere cevap verir bekleyip görcez.

Shareef dedi ki...

Baskı olmayacak sanıyorum üzerinde kimse ondan 15 gol atsın diye beklemiyor 2. yarı, ne yapsa kardır, 2-3 sezon sağa sola kiralayıp bedava göndereceğimiz Burak verildi sonuçta... Bişey de kaybetmedik sayılır...

Schumy dedi ki...

Avrupa Ligi'nde oynayabilecek olsaydı çok farklı bakardı Fenerbahçeli taraftarlar eminim. Bana göre de iyi bir transfer fakat taraftarın da destek olması lazım. Yoksa Zafer Biryol olur.