22 Ocak 2010 Cuma

Jô --> Galatasaray

Galatasaray beklenen transferini açıkladı. Öncelikle şunu söyleyeyim, benim tercihim orta saha transferi olurdu. Hedef öncelikle lig ise ki öyle gözüküyor, iyi bir orta saha önünde mevcut hücum oyuncuları da gayet yeterli olurdu. Galatasaray'ın 8 yabancısı var, 6 tanesine hücumcu diyebiliriz. Tercihtir , çok da bir şey diyemem ama bilmiyorum, bana garip geliyor. Sanki transferilerin isimli olması için ayrı bir çaba gösteriliyor. Bu tip işleri Fenerbahçe de çok yapardı. Hele bir de Giovani Dos Santos adı geçiyor, onu hiç anlamıyorum. Galatasaray son iki senede gerçekten çok değişti.

Taraftarlar haklı olarak bu transferin olumlu yanlarını görüyorlar. Bu garip değil, ben olsam ben de aynen öyle olurdum ama ben Fenerbahçe'liyim, haliyle ben de transferin negatif yanlarını görmeye çalışıyorum. Bu işler böyle, zamanında Fenerbahçe'nin yıldız transferleri de iki taraftan bu şekilde izleniyordu. Jo'yu ve kariyerini herkes biliyor, bilmeyen de transfer açıklandıktan sonra yazılanlardan öğrenmiştir. City bölümünü pek saymıyorum, oradan gittiği Everton'da bir dönem iyi işler yaptı ama bu sezon pek ortalarda yoktu. Noel'de ülkesine izinsiz gittiği için de kadro dışı bırakıldı ve İngiltere'den kopmak durumunda kaldı. Galatasaray'a uyum sağlayıp büyük katkı yapacağından şüpheliyim ama en azından Avrupa'ya geri dönmek için elinden geleni yapacaktır.

Devre arasında doğru transfer yapmak kolay değil ve her şeye rağmen Jo gibi bir oyuncu alabilmek önemli bir iştir. Mesela Fenerbahçe'nin yarın maçı var, hala Brezilya'da transfer kovalıyor. Son iki transfer ile Haldun Üstünel ve ikna gücü yine çok konuşuluyor ama aslında en iyi yaptığı şey doğru ve gelebilecek adamları bulmak ve makul şartlarla transfer etmek. Jo henüz 23 yaşında ve bu transferin riski yok, olmuyorsa sezon sonunda yollar ayrılabilir ama tutarsa da çok önemli bir oyuncu kazanılmış olur. Yine de Haldun Üstünel'in referanslarının biraz altında bir transfer olduğunu düşünüyorum. Jo'nun Avrupa'da oynamayacak olması ileride daha çok tartışılacaktır. Söylemeden de duramayacağım, şöyle de bir gerçek var ki bu transferi Aziz Yıldırım ve Daum yapsaydı içinde vizyonsuz geçen cümlelerde çok sık yer alırlardı.

Dediğim gibi, bu bir tercihtir. Benim tercihim bu olmazdı ama her şey mümkün, Galatasaray haklı çıkan taraf olabilir ve bu oyuncudan çok şey alabilir. Bunu da ancak sezon sonu görebileceğiz.

3 yorum:

dio dedi ki...

baros'un sakat olduğu, nonda'nın da yürüyecek halinin olmadığı ortam da forvet tercihi kaçınılmazdı.

avrupa'da oynmayacak olması vizyonsuzluk olarak adlandırabilir fakat henüz hamle tamamlanmamış gözüküyor. olası ekstra bir hücumcunun da avrupa için alınabileceğini düşünebiliriz.

Furkan Zengin dedi ki...

satın alma hakkını almamıs gs. bu durumda adam tutsa bile gs manchester'ın kucağına düşmüş drumda olacak sezon sonunda, sene sonunda 7-8 milyon bonservis verip kadroya katacaklarsa lafım yok. He tutmazsa da alt tarafı 6 aylık parasını ödedik derler. Transfer mantığı ile bakınca salakça geliyor bana, 6 ay için sadece adam kiralamak , ayrıca biz Avrupa kulübüyüz bıdı bıdı bilmem ne diyenlere de kapak oldu sanırım. Gs'nin pardon Adnan Polat'ın hedefinin lig ve kongrede tekrar seçilmek olduğunun kanıtıdır bu transfer...

Pamukk dedi ki...

manchester city ile haldun üstünel arasında bi ilişki var :O