25 Ocak 2010 Pazartesi

Önder Turacı Affı


Önder’in yaptığı büyük hataydı, verilen ceza da takımın devre sonunda içine girdiği kaosu düşününce doğru karardı. Bugün affedilmiş, bence affedilmesi de doğru karar.

Önder’i ilk senesinde çok beğenirdim, hatta sorunun hallolması durumunda milli takım için bir Türk Nesta olabileceğini düşünürdüm. Olmadı, kendisini geliştirmek bir yana geriye gitti. Yaşı 28 oldu ama Önder son 5 sezonda 200’e yakın maçta Fenerbahçe forması, Fatih Terim’in ilginç tercihlerinden biri olarak da geçtiğimiz sezon milli takım forması giydi. Kısaca bu sezonun kadro yapısı düşünüldüğünde Önder’in yedek olarak kadroda kalması gerekliydi.

Fenerbahçe’ye geldiği günden beri yapmış olduğu başka bir hatasını hatırlamıyorum. Bir Rusya macerası olmuştu, onda da tazminatını kendi halledip Fenerbahçe’de oynayabilmek için geri dönmüştü. Bu son olayında da henüz hastanede yatarken kulübü tarafından hakkında hoş olmayan bir açıklama yapılmasına ve daha sonra da kadro dışı bırakılmasına rağmen çıkıp bir kelime konuşmadı, sadece çalıştı.

Neticede bence affedilmeyi hak etmişti, geri dönmesine sevindim. Arkadaşları da sevinmiştir ve bu karar takım üzerinde de olumlu bir etki yapacaktır.

Hayırlı olsun.

8 yorum:

Schumy dedi ki...

Sivasspor deplasmanında Deniz Barış'a kalma düşüncesi oldukça ürkütmüş anlaşılan herkesi :)

Arkhe dedi ki...

Deniz Barış'ı çok severim. Fenerbahçe kariyerinin bir gününde bile ondan şikayetçi olmadım.

MuL€ dedi ki...

benim tek sorguladığım şey kulübün hareketi..önder'in dönmesi tabiki doğru,gerekli olan da bişey,belli ki defans takviyesi düşünmüyorlar çünkü..Ama kesin bir dille gözden çıkarılan,hastanelik olduğunda geçmiş olsun dahi denilmeyen bi adamı ocağına düştüm yavrum diye paçasına sarılmak ne derece doğru onu anlayamıyorum işte.

UçanTekme dedi ki...

ah ah, önder her fenerbahçeden ayrılması gündeme gelişinde basına haber verip galatasaray haberleri çıkarttıran bir adamdır. papaz pilav yerse diye.

onu geçtim, geçtiğimiz hafta emre b.'nun açıklamasını hatırlıyorsunuz, kazım ve önder affedilsin diye. bu klüpte kimse başkandan habersiz tek kelime edemez, açıklama da basına karşı bir ısıtma, ısınma politikasıydı. kazım gitti, kalsa idi o da takıma dahil olabilirdi belki.

bu ısıtma, ısınma politikasının sebebi ise size ne olabilir?

cevabını hemen vereyim isterseniz, bırakın yeni transferlerle eksikleri kapatmayı, eldeki oyuncuları bile kaybetmek olabilir mi acaba? zira önder i saymazsak 2 oyuncu gitmiş, (hem de 11 oyuncuları bunlar) rotasyonda sınırlı isim, altyapı-gençler kısmında ise yıllardır görünen birşey yok.

Önder sezon sonu ilk fırsatta postalanacaktır, sadece şu an kadro derinliği sağlaması için tutuluyor.

saygılar, sevgiler.

Arkhe dedi ki...

İki yorum için de vereceğim cevap aslında aynı. Bakış açısı işte, görmek istediğimiz şekilde görüyoruz. Önder'den ve yönetimden haz etmeyen bu affı sizlerin bakış açınızla görebilir, paçasına sarıldılar diye yorumlayabilir. Ben ise burnu sürtsün diye bir ceza verildi, zaten göndermeyi düşünmüyorlardı ki savunma için bir transfer çalışması da yapılmadı. Takımın ihtiyacı olunca da futbolcuların ve Aykut Kocaman'ın da da isteğiyle affedildi diye görebilirim. Bu af tek bir şeye bağlı değil, birkaç değişken var. Evet kadro derinliği de bu değişkenlerden biri ama ben Önder'in sessiz kalıp çalışmalarına efendice devam etmesinin de etkisi olduğunu düşünüyorum.

MuL€ dedi ki...

önderden haz almayan bi insan değilim kendi blogumda da onu geldiği günden bu yana performansı bazen vasat altı dahi olsa beğendiğimi bile söyledim zaten..burnu sürtünsün diye yapıldıysa ne ala ki bunun da bi amaç olduğunu biliyorum uzak tutulması yada gönderilecekmiş gibi davranılmasında..

Aylak Adam dedi ki...

hatadan behsediyorsun da peki yaptığı hata neydi, tam olarak biliyor musun?

Arkhe dedi ki...

Sakatlığı sebebiyle deplasmana gidemediği gün evinde dinlenmesi gerekirken gece dışarı çıktı.