28 Eylül 2010 Salı

Championship Manager 01/02


Eskiden ben de bir “CM” manyağıydım. İş yok, yapacak bir şey yok, sorumluluk yok, e biz de günlerce başından kalkmadan oynayabiliyorduk. Yola Championship Manager 2 ile çıkmıştım, CM efsanesinin FM kostümünü giydiği dönem benim iş hayatıma başladığım zamanlara denk gelince de oyundan koptum. Seri içinde favorim ise her zaman CM 01-02 olmuştu.
.
Meğer oyun 2009 Ocak ayında ücretsiz olarak resmi sitesinden indirilebilmeye başlamış. Update işi ile uğraşan kişiler de sağolsunlar kadroları güncellemişler, lig formatlarını düzenlemişler.
.
Bu efsane oyunu günümüz kadrolarıyla oynamak isteyenler önce bu linkten oyunu indirmeliler.
.
Daha sonra sırasıyla buradan 3.9.68 patch’ini, buradan tapanipatch 2.18’i ve son olarak da buradan Eylül itibariyle güncellenen kadroları indirip kurmak gerekiyor. Korkmayın, çok uğraştırmıyor.
.
.
Edit: Şampiyonlar Ligi formatı eski sistemmiş. Canım biraz sıkıldı ama olsun, yine de deliler gibi oynuyorum.

15 yorum:

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

sağolsun bu oyun yüzünden az vize ve finalde patlamadık :D

MuL€ dedi ki...

buna daha evvel denk gelmiştim bi forumda.uğraştım yükledim hatta ama heralde kurulumda bi sıkıntı oldu kadro ve seneyi tutturamamıştım.şimdi bir kez daha deniyim bakalım.bu oyuna hayran 3-4 arkadaş daha var onlarla da paylaştım hemen postu :D eline sağlık.

10ur dedi ki...

ya bende özlemişim oyunu hemen kurdum ama hata veriyor. 1 türlü başlatamadım oyunu nocd crack falan mı lazım iso dosyasının içinden çıkarıp kopyaladım program filestaki dosyaya ancak yinede çalışmadı oyun

brk dedi ki...

süper oyundur, patchlisini değil orijinal versiyonunu oynarım herhalde. hiç tsgalko'yu almamıştım takımıma bir bakıyım öyle nasıl oluyor :)

Arkhe dedi ki...

@Mule

Bunları aldığım sitede başka patch'ler de vardı, onlara çok fazla bulaştığım için ilk önce ben de sıkıntı yaşadım ama yukarıda yazdığım sıra ile gidince bir sıkıntı olmuyor.

@10ur

Ajan crack falan yapmadım ama ben CD'ye yazıp oradan oynadım. O yüzden sende nasıl bir hata olduğu ile ilgili bir fikrim yok. Bence hiç uğraşma, bir cd'ye burn et iş bitsin.

Furkan Zengin dedi ki...

Kadrolar gayet güncel az önce kurabildim akşam eve gidip oynamak için sabırsızlanıyorum valla.

Unknown dedi ki...

hemen sömürüp, yarın ofiste tadına bakacağım. sağolasın yazı için de:)

cuma dursun dedi ki...

şampiyonlar ligi ve uefa'nın grup şekli eskisi gibi. uefa'da gruplar yok bile. sadece eleme.

maçın very slow modu bile hızlı.

hala kiralık olan oyuncuları avrupa kupalarında oynatamama hatası devam ediyor.

türkiye liginde 6+2+2 yok. sadece 6 yabancıyla çıkabiliyorsunuz.

türkiye ligindeki teknik direktörler güncel değil.

3 büyükler ve trabzon oyunda çok güçlü.

galiba oyunda 2050yi görmeden yine bırakamayacağım.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

bu arada no-cd dosyası var 3.9.65'in onu bulun.. daemon falan kasmayın

Adsız dedi ki...

Kardeşim Allah senden gani gani razı olsun o kadar sevindirdin ki, beni bu paylaşımla. Anlatmaya kelimeler yetmez.

Çok teşekkür ederim.

Arkhe dedi ki...

Estağfurullah yaw, rica ederim..

Unknown dedi ki...

çok ama çok teşekkürler..yalnız dediğiniz herşeyi sırasıyla yükleyip kurmama rağmen o meşhur error yazısı çıkıyo cm ikonuna çift tıkladığım anda "cm0102 bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor.....bla bla bla bla" eğer ne yapmam gerektiğini bilen biri varsa lütfen yardımcı olsun çünkü acaip derecede sevincim kursağımda kaldı..oynayamıyoruuuumm!!!

Arkhe dedi ki...

Evren o hata sanki oyundan kaynaklı bir hata değil, bilgisayar ile mi bir uyumsuzluk oldu anlamadım. Açıkçası benim pek bir fikrim yok..

Unknown dedi ki...

açıkçası yorumu yaptığım ilk günden beri oynuyorum ve bende herhangi bir sorun yok. vista kurulu ayrıca bende. arada sırada daemon tools hata veriyor ki o programın mallığı:)
üzüldüm açıkçası sizdeki soruna.

Unknown dedi ki...

arkhe, can çok teşekkürler yorumlarınız için..ben durumu çözdüm arkadaşlar..oyunu ve patchleri indirdiğimiz sitede sorunun "compatibility"den kaynaklandığını söyler..Kısayol ikonuna sağ klikleyip uyumluluk modunu "windows 98" yaptığım zaman içerdeydim..süper oldu.. aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var ise onlara da yardımcı olur ümidiyle..iyi oyunlar!!