17 Eylül 2010 Cuma

Devletin Televizyonu

Cuma 21:30 E.Frankfurt-Freiburg / TRT 3
Cumartesi 16:30 Bayern Münih-Köln / TRT HD
Pazar 16:30 St Pauli-Hamburg / TRT HD
Pazar 18:30 Schalke 04-Dortmund / TRT HD

Devletin televizyonu TRT’nin yayın haklarını satın aldığı Bundesliga’nın bu hafta sonu maç yayın programı bu şekilde. Yani devletin televizyonu benden kestiği paralar ile yayın hakkını aldığı maçları D-Smart üzerinden veriyor.

HD yayını D-Smart üzerinden vermeleri de bana yanlış geliyordu ama HD ile paralel olarak normal yayını açık kanaldan verdikleri için anlayabiliyordum. Bu hafta ise bu akşam oynanacak maç dışındaki maçlar “sadece” D-Smart denen o lanet platform üzerinden HD olarak yayınlanıyor.

Ayıptır.

Tabii devlet ne kadar devlet ki o devletin televizyonu işini doğru yapacak..

5 yorum:

tofi dedi ki...

ben bu bloglarda d smart düşmanlıgını anlıyamıyorum kusura bakma, umarım mantıklı bir açıklaması vardir. digiturk cok mu güzel, lig tv nedir, sütten çıkmış ak kaşık mı??? not: ikisine de sahibim,kar-zararları umrumda diil. Aslında ben bir digiturk plus sahibi olarak-- ve ilk çıktıgında kiralama olayı olmayıp satın alan biri olarak-- isminde spor geçen- eko spor- paketinde bile Hd yayını benden cok gören ve her ay 113 tl verip süper paket almaya zorlayan, sadece canlı yayınlarda hd yayın yapıp, banttan yayınladıklarında ekranın her iki yanını 10ar santim karartan, bir ofsayt çizgisini bile düzgün hizayla çizemeyen cicitürkten nefret ediyorum, biraz da ona takın bence

Arkhe dedi ki...

Bu yazının D-Smart düşmanlığı ile ne alakası var?

Şükrü Güler dedi ki...

burda ki yazıyı dikkatlı okursanız d-smart düşmalığından çok halka hizmet için var olan ve halkın parasıyla yaşayan kurumun halka dönmek yerine sadece d-smartı olanlara yayınları izlettirmesi saçmalık olduğunu görebilirsiniz ki doğru bir isyan . kimsenin sizin d-smartınıza ve ya digitürkünüze bir şey söyledği yok . vergiyi de sadece d-smartı olanlardan almadıkları tüm halktan aldıkları için yayını herkesin izlemeye hakkı var .yazı için eline sağlık usta.

tofi dedi ki...

Bu hafta ise bu akşam oynanacak maç dışındaki maçlar “sadece” D-Smart denen o lanet platform üzerinden HD olarak yayınlanıyor.
bu cumlenin var. ayrıca sevmek zorunda da diilsin

Arkhe dedi ki...

Böyle bir başlığın altına yazılmış, TRT görseli seçilmiş ve tamamen TRT'yi hedef alan bir yazının içinden tek bir kelimeyi çekip onun üzerine yorum yapmanın bir mantığı yok.

Evet, D-Smart'ı sevmiyorum. Şifreli hiçbir platformu sevmiyorum ama konu bu değil.