29 Temmuz 2009 Çarşamba

5,6,7,8,9


Şöyle bir bakındım da bloglarda, forumlarda herkes gülüyor, herkes çok neşeli. Dün gece ortaya çıkan skordan sonra birazını bekliyordum ama bu kadarı biraz abartı olmuş, Sivasspor daha doğrusu Bülent Uygun bünyelerde ciddi rahatsızlığa yol açmış. Normal bir insanın Bülent Uygun’u sevmesi pek mümkün değil kabul ediyorum ama insanın içi de biraz burulur. Pamukk maç yazısına yazdığı yorumda söylemiş, işin bir de futbolcular tarafı var. Şahsen ben de o hallerine üzüldüm.

Bloglarda, forumlarda ve hatta gazetelerde günün en popüler cümlesi ve yazı başlığı ise belli: “5 yeriz, 7 yeriz ama 6 yemeyiz. 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”. Tabii ki daha çok kullananlar Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları, bu cümlenin direkt olarak kendilerini işaret ettiğini söylüyorlar. İlgili röportajı Maraton yapmıştı, link de burada. Soru Avrupa mücadelesi üzerine ve cevap da yine Avrupa’da alınan ve alınması muhtemel skorlar üzerineydi. Bülent’in o röportajda laf sokuşturduğu takım aslında Galatasaray’dan çok Avrupa’da yakın geçmişte 6 gol yemiş olan Fenerbahçe oluyordu. Kaliteli spor basını ise bu cümleyi manşetlere taşırken 8'i siyah beyaz, 6'yı ise sarı kırmızı kullandı, çünkü böylesi daha çok prim yapardı. Bu söylediklerim kullanılan cümlenin gereksizliğini, açıklamanın aptalca olmasını değiştirmiyor o ayrı ama var olan nefreti arttırmak için hedef değiştiren medyanın oyununa gelinmesi de canımı sıkıyor. Aslında oyuna da gelinmiyor, sadece ne istediğimizi biliyorlar ve ona göre haber yapıyorlar.

İşimize gelmediğinde basına kaptırmayı, küfür etmeyi çok seviyoruz ama böyle başa böyle tarak. Onlardan şikayet etmeye fazla hakkımız yok. Neticede Anderlecht 5-0 Sivasspor. Medya mutlu, blog alemi mutlu hatta ülkenin % 80-90’ı mutlu. Herkese hayırlı olsun.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

sivasspor'u bülent uygun antipatizmi yüzünden sevmem ama yenilmesi iyi olmadı kanımca.Türkiye 2 takımla temsil edilse böyle bir organizasyonda güzel olmaz mıydı? Yazık ne diye seviniliyor anlamıyorum hayır anderlecht'in bizim futbolumuza katkısı nedir anlayan beri gelsin.

omega dedi ki...

Kendi blogumda da yazdığım gibi, Bülent Uygun için bir dönüm noktasıydı bu maç.Bakalım yenilgiden çıkarması gereken payı çıkarabilecek mi "yeni Mourinho".
Sayesinde Türkiye'de bir Sivas antipatisi yarleşti.O bahsettiği tesisleşmelere bile göz ucuyla bakılır oldu.B.Uygun bunların medyada yer almamasına sinirleniyor fakat kendisi bunların önüne geçiyor en önce.

H;M dedi ki...

bence beşiktaş ile g.saraylılara katkısı var, ben bulamadım ama henüz..

Sakarya dedi ki...

allah'ın sopası yok ... dediklerinin nereye gidebileceğini sanırım tahmin edemiyor

open your mind dedi ki...

valla ben memnun değilim 10 yeselerdi ki rahatlıkla yiyebilirlerdi o zaman memnun olacaktım.

sivastan nefret etmek için kendi takımına laf etmesi gerekmiyor.

kendi sahalarında da madara olmalarını diliyorum.

he bir de işin maddi boyutu var beşiktaşlı olarak aptal olmam lazım tur atlamalarını istemek için.
bir holosko bonservisi para çıkıyor onların elenmesiyle.

bu sezonm şirazeyi zor düzeltirler hazırlık maçları dahil 5 in altına zor düşüyorlar. hazırlık maçında bile hakem psv liydi embesildi diyebilen bir adamın nesini madya dolduruşuna bağladın çözemedim müdür. lol

Arkhe dedi ki...

@cimento

"Normal bir insanın Bülent Uygun’u sevmesi pek mümkün değil" demişim zaten. lol

Günün popüler cümlesi özelinde yazdım.

Gayriciddimilliariza dedi ki...

"better all see was" demiştim.. "yani hep birlikte daha iyiye sivas!"

kim hangi şekilde anlamak isterse buyursun:)

Sade dedi ki...

Eşşeğin eşşekliği ile alakalı eşşek şakası yapmanın neyi eşşeklik?

Esas olan eşşektir, şakası değil.

* vurgu için eşek çift ş ile yazılmıştır.