30 Temmuz 2009 Perşembe

Elano Blumer ---> Galatasaray


Galatasaray bu sezonun en önemli transferine imza attı, bu çok açık ve net. Ağızlara sakız olan iki yönlü orta saha oyuncusu dedikleri Elano oluyor. Premier Lig’de düzenli olarak oynayan ve Brezilya milli takımında da forma giyen 28 yaşındaki bu adamı çok da makul bir maliyetle Türkiye’ye getirmek büyük başarıdır. Haldun Üstünel kısa sürede nasıl efsane yönetici olunabileceğini herkese gösterdi. Bir Fenerbahçe’li olarak Galatasaray’ın Deco’yu almasını tercih ederdim. Elano eldeki kadro yapısına ve Rijkaard’ın sistemine çok daha iyi uyum sağlayabilecek bir oyuncu. Avrupa futboluna en yatkın Brezilya’lı oyunculardan biri ve farklı mevkilerde de kullanma şansınız var.

Baros, Keita, Kewell, Arda ve Elano. Kağıt üstünde Galatasaray Avrupa’nın sayılı hücum hatlarından birine sahip oldu gibi gözüküyor. Bu beş ismin aynı anda sahada olması defansif sorunlar yaratacaktır ki kalite olarak ön taraf ile arka taraf arasında zaten dağlar kadar fark var. Mevcut yapıda kulübede daha fazla göreceğimiz isim büyük ihtimalle Kewell olacaktır. Kewell’ı kenarda oturtabilecek lükse sahip bir takımın savunma dörtlüsünde Gökhan Zan ve Sabri’nin yer alıyor olması ironik. Mesela ben Keita ve Elano transferlerinden önce bir stoper ve sağ bek düşünürdüm. Bu saydığımız hücumcuların hepsi büyük isimler, herhangi birinin transferine hayır diyen çıkmaz ama yine de bu isimlerden birinin yerine savunmaya alınacak bir yıldız takım için daha hayırlı olabilirdi gibime geliyor.

Bu kusursuz hücum hattının arkasını da düşünmek gerekiyor ki Rijkaard’ın bunu atladığını düşünmek saflık olur. Kafasında mutlaka bu bölgeye yönelik çözümler vardır. Oyuncu takviyesi de yapabilir, sorunu takım savunması ile de çözebilir. Transfer sezonu hala bitmedi ve bence ne olursa olsun Galatasaray’ın Gökhan Zan’dan beklentilerini düşük tutup (Emre Güngör sakatlanmadan tek devre oynayamıyor) bir stoper alması gerekiyor.

3 yorum:

Pamukk dedi ki...

haldun üstünel --> beşiktaş

transferi istiyorum.

Adsız dedi ki...

Elano çift yönlü değildir. Ancak Lincoln kadar savunma yapar.

Arkhe dedi ki...

Elano'nun oyunun 2. yönünü oynama yetisi Lincoln'den 5 kat fazladır.

Elano Premier Lig'de sırıtmadan forma giymeyi başarmış bir hücuma yönelik orta sahadır. Bu bile oyunun 2. yönünü ne kadar oynayabileceği ile ilgili bir fikir vermeye yeter.