27 Temmuz 2009 Pazartesi

Hafta Sonundan


* Hafta sonuna benin açımdan damga vuran olay Massa’nın geçirdiği kaza oldu. Yaklaşık 270 km hızla giderken Barrichello’nun aracından kopan 800 gr. lık süspansiyon parçası Massa’nın kaskını delip kafatasını çatlattı. Hayati tehlikesi hala var ama durumu daha iyi. Massa’yı çok severim, F1’in en sempatik ve en sevilen pilotu. Acılı cümleler kurmayacağım ama çok üzüldüm, çok etkilendim. Umarım sağlığına bir an önce kavuşur ve en kısa sürede pistlere döner..


* Ne anlamı var bilmiyorum ama Formula 1 Macaristan yarışını Hamilton kazandı, Raikkonen ise 2. olarak kendi adına sezonun ilk kürsüsünü ve takımının en iyi derecesini yaptı. Tek bir yarış ile kesin konuşmak doğru değil ama Ferrari ve Mclaren arayı iyice kapattı ki aslında zaten son 2-3 yarıştır bu hissediliyordu.


* İbrahimovic-Eto’o takası hakkında yazmak için işin resmileşmesini bekliyordum, belki tanıtım sonrası daha uzun bir şeyler de yazarım ama şu aşamada mutlu değilim. Eto’o keşke kalabilseydi ama öyle ya da böyle gidecekti, hatta geçtiğimiz sezon kalması bile ekstra olmuştur. Barcelona da onu bir şekilde değerlendirmeye çalışıyor fakat Zlatan ne kadar iyi seçim tartışılır. Eto’o da Inter’de olmaz gibime geliyor. İki sevdiğim takım da bu transferden zararlı çıkacak gibime geliyor. Umarım yanılırım.


* Fenerbahçe Saraçoğlu’nda oynadığı hazırlık maçında Boluspor’u 5-1 yendi. Maça gidemedim, tekrarını ise ancak tek devre izleyebildim ve izlediğim bölüm beni memnun etti. Dos Santos beni etkiledi, Alex’in temposu şaşırttı. En büyük sürpriz ise benim için Kazım oldu, çok iyiydi. Eğer böyle devam ederse önemli süreler alır. Topuz’u Emre’nin yanına kaydırma ve Cristian’ı kenara alarak bir yabancı kullanma opsiyonu sağlar.


* Daum “Avrupa 2. planda” demiş ve herkes de bu cümlenin üzerine atlamış, hazırda beklettikleri vizyonlu cümleleri kullanmaya başlamışlar. Hafızam beni yanıltıyor olabilir ama ben şimdiye kadar “İlk hedefimiz Avrupa’dır, Süper Lig şampiyonluğu bizim için 2. planda yer alıyor” diyen bir teknik direktör hatırlamıyorum. Hatırlayan varsa hatırlatsın.


* Beşiktaş da Barış Kupasında Lyon ile oynadı ve maç 1-1 berabere bitti. Maçı izleyemedim, yorum yapmayacağım. Misafir olduğum yerde bir arkadaşım maçı Justin’den takip ediyordu, bir ara ben de baktım. Görüntünün yanında yer alan chat ekranı çok eğlenceli oluyormuş, muhteşem küfürleşmeler oluyor. Youtube yorumlarından daha başarılı.

1 yorum:

Patasana dedi ki...

Massa kendine gelmiş. Uyandıktan sonrada söylediği ilk şey "neden buradayım olmuş" Açık olan tek gözü ne derece bir şok yaşadığını gösteriyordu zaten bize...