3 Temmuz 2009 Cuma

Abdul Kader Keïta --> Galatasaray

Haldun Üstünel yine bekleneni yaptı ve Galatasaray bir anda beklenmedik bir isimle anlaşma sağlandığını duyurdu. Biz de bloga notumuzu yoğun geçen Perşembe'den dolayı ancak düşebiliyoruz. Lyon'a zamanında önemli bir bedel karşılığında transfer yapan ve bekleneni veremeyen Keita Galatasaray'a geldi. Bu tip oyuncuları kovalamak akıllıca, hele ki ortada Kewell ve Baros gibi kariyeri düşüşte olan ama Galatasaray'da kendini bulan iki oyuncu varken, yüksek potansiyelini ve yeteneğini Lille günlerinde göstermiş Keita'nın transferi için ödenen bedel az olmamasına rağmen bu hamle kağıt üzerinde hiç mantıksız durmuyor.

Transferin yapıldığı mevki için ise aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Rijkaard'ın 4-3-3'ü için çok yerinde bir oyuncu olduğu ve her iki kanatta da oynayabilecek bir isim olduğundan dolayı takıma büyük katkı yapacağı söyleniyor. Evet doğru ama Galatasaray'ın transferdeki önceliği bu mu olmalıydı tartışılır. Ben olsam Kewell-Arda-Baros üçlüsünün götürebileceği bir hücum hattına takviye yapmayı ikinci plana atar, önceliği sağ bek ve stopere verirdim. Stoper seçeneği fazla gibi gözükse de "şu iki isim tüm sezonu götürür, takımın defansı bu ikilidir" diyebileceğiniz bir durum yok. Sağ bek sıkıntısı ise ortada, Uğur'a güvenmek şu an için büyük risk.

Tek forvet arkasında Kewell-Arda-Keita üçlüsü düşünülecekse iş daha mantıklı gibi oluyor ama savunma hattında olması muhtemel sıkıntı bu diziliş için de geçerli. Arda'nın ya da Kewell'ın Lincoln rolünde yabancılık çekme riski de hiç az değil.

Her şeye rağmen Türkiye'ye heyecan verici bir oyuncu geldi. Baros ve Kewell'da gördüğümüz terapi Keita'da da işe yararsa Galatasaray'a önemli katkılar sağlayacaktır ama Lyon'da izlenen Keita'yı görme ihtimalimiz de yok değil. "Ekonomik krizden hiçbir şekilde etkilenmeyecek kadar güçlü finansal yapılara sahip üç büyüklerimiz" belli ki önümüzdeki sene bize çok zevkli bir lig izlettirecekler, geçtiğimiz sezonun izlerini silecekler..

4 yorum:

Pamukk dedi ki...

çakma keita diyen oldu mu

Unknown dedi ki...

Yazıdığın yazıya üç ekleme yapmak istedim.

1- Transfer daha bitmiş değil seninde belirttiğin yerlere transfer yapılacağı inancındayım. Özellikle sağ bek'e

2-Arda daha önce Lincoln'un yerine oynadı o yüzden bu yabancılığı çekeceğini hiç ama hiç sanmıyorum.

3-İsmail köybaşı 6,5, Mehmet topuz 9 milyon yaptığı yerde verilen rakam bence az bile.7 milyon ve 3 yıl taksitli. daha ne olacak...

Arkhe dedi ki...

1-Hem stoper hem de sağ bek gelirse tamam ama şunu da söyleyeyim benim 3. tercihim de orta sahaya olurdu. Tercihtir bu neticede, saygı duymak lazım. Hele ki bu tercih Rijkaard'ın olunca.. :)

2- 1-2 maç belirli zaman dilimlerinde oynamak ile bir kanat oyuncusunu merkez oyuncusuna çevirmek farklı şeyler. He olumlu da olabilir o ayrı..

3- O paraların yarısı hatta belki biraz daha fazlası İsmail Köybaşı ve Mehmet Topuz'un Türk pasaportları için verildi..

Unknown dedi ki...

Türk olmanın para yaptığı tek durum bu olsa gerek :)