29 Temmuz 2009 Çarşamba

RSC Anderlecht 5-0 Sivasspor

Sivasspor gücünden kaybetti, geçtiğimiz sezonun seviyesinden uzaktalar bu çok ortada. Bülent Uygun takımını, özellikle defansını hala bir düzene sokamadı, haftalardır çalışıyor olmalarına rağmen verdikleri görüntü hazırlık kampına yeni başlamış bir takımı andırıyor. Önemli takımlarla oynanan hazırlık maçlarında da zaten hiç ışık vermemişlerdi, istenen transferler de yapılamadı. Anderlecht maçı öncesinde önemli eksiklerin olması ve Avrupa tecrübesi olan oyuncu sayısının azlığı tur şansını iyice azaltıyordu. Bütün bu saydıklarımıza rağmen ne olursa olsun bir takım maç boyunca bu kadar rezil ve utanç verici bir görüntü sergilememeliydi.
.
Üst üste 2-3 pas yapmayı geçtim, yanındaki arkadaşına topu geçiremediler. Taç bile atamadılar, sadece ara ara topu orta sahanın biraz ilerisine teptiler. Komik toplar kaybettiler, komik goller yediler. Bazen birbirlerine çarptılar, bazen kayıp düştüler. Liderlik yapması gereken takım kaptanı Hayrettin’in yüzünden korku akıyor gibiydi, kendisinden en çok şey beklenen isim Petkovic belki de gördüğüm en kötü maçlarından birini oynadı. Fark olacağı daha 3. dakikada belli olmuştu, bu kadarıyla kaldıkları için mutlu bile olmaları lazım.
.
Bu görüntü sadece kapasite, tecrübe, teknik, taktik gibi şeylerle açıklanamaz ki sahada çok da yanlış bir takım tercihi yoktu, ben sadece insanlar Ersen Martin’de ne bulur anlamam o kadar. Bunların ötesinde Bülent Uygun takımını mental olarak zerre hazırlayamamış. Kendisi de daha ilk golden sonra kulübede pek iyi bir görüntü sergilemiyordu. Neticede oynadıkları takım Barcelona, stad da Nou Camp değildi. Ellerin ayakların bu kadar titremesini, rakipten bu kadar korkulmasını anlamıyorum. Haydi maçın başında çekindin diyelim, en azından ikinci devre biraz toparlanmak, skor olarak çok geride olmanın rahatlığıyla fazla değil azıcık silkelenmek, ufak bir pozisyon yakalamak, hepsini geçtim biraz daha dik bir görüntü sergilemek imkansız değildi. Rakip ile arada belirgin bir güç farkı var tamam ama bu kadar da değil.
.
Anderlecht de Türkiye’nin lig ikincisi ile oynayacağı için çok iyi konsantre olmuş, hırs yapmış. Çok sevindiler, çok mutlu oldular. Herhalde kendi ülkesinde bile Sivasspor’a tur şansı verilmediğini bilmiyorlardı. Böylece tek maçta işi bitirdiler, Sivas’a hazırlık maçı oynamaya gelecekler. Bir de ufak not, Biglia beni çok etkiledi.
.
Takımını maça konsantre etmek, oyuncularını Avrupa maçlarına kafa olarak hazırlamak uğruna Bülent Uygun’un tek yaptığı medyaya garip demeçler vermekse bunun yetmediğini herhalde artık anlamıştır. Kendisi artık garip huylarından vazgeçmez ve kafası yerine çenesini çalıştırmaya devam ederse, Fatih Terim olacağım derken 2. Hikmet Karaman olacaktır.

1 yorum:

Pamukk dedi ki...

haha ilk foto da türbülentin asker selamına cevap olmuş bunlar da sivasa kinli galiba derslerine iyi çalışmışlar :p

beter ol türbülent. ama futbolculara üzüldüm yazık..