7 Temmuz 2009 Salı

Velez Sarsfield 1-0 Huracan

Herhangi bir sebeple yazmak için geç kalmış olsam da, başlığa baktıktan sonra okunmayacak da olsa aklımda kalanları bloga not etmeyi seviyorum. Madem buna günlük deniyor ve biz burada kendimize göre futbolun günlüğünü tutuyoruz, öncelik kendimizi tatmin etmede..

Velez Sarsfield - Huracan maçı muhteşem bir şampiyonluk mücadelesi oldu. Son haftaya Huracan'ın 1 puan gerisinde giren Velez Sarsfield 84. dakikada hakemin çalmadığı bir faul düdüğü sonrasında golü buldu ve şampiyon oldu. Herhalde bir maç içine ancak bu kadar şey sığabilir. Bunaltıcı bir Velez baskısıyla geçen ilk devre ama Huracan'ın ofsayt nedeniyle verilmeyen bir golü.. İnsan sağlığını tehdit edecek büyüklükte yağmaya başlayan dolu ve maça verilen ara.. Velez'in baskısı sonucu kazandığı penaltı ama bu penaltının kaçması maçı daha ilk devreden sıradışı bir hale getirmişti.
.
İkinci devre Velez biraz yoruldu, Huracan gol bulabilecek hissini vermeye başladı ama öncelik gol yememek olduğu için çok da zorlamadı. Ev sahibi takım gol atacak bir görüntü sergilemiyordu, ama savunma arasına atılan bir topta eski Huracan oyuncusu Larrivey'in genç kaleci Monzon'a yaptığı faul çalınmayınca dönen topu Moralez gole çevirdi. Golden sonra Moralez'in formasını çıkarması, 2. sarı kartı göreceği hatırlanınca takım arkadaşlarının telaşla ona formayı giydirmesi de yüzümüzü güldürdü. Golden önce de Huracan ceza sahasında olan ki bence penaltı çalınması gereken bir pozisyonda sinirler gerilmişti, golden sonra da tam olarak ne olduğunu anlayamadığım ama herhalde golden önceki hakem hatasından dolayı Huracan kulübesi etrafında olaylar çıktı ve yatışması da hiç kolay olmadı. Yaklaşık 10 dakikalık aradan sonra maça devam edildi. Huracan 10 kişi kalan Velez savunmasına yüklendi ama olmadı. Son saniyelerde yakaladıkları karambolden biraz da şanssızlıkla gol çıkartamayınca Velez Sarsfield 2009 yılı Clausura şampiyonu olarak kayıtlara geçti. Son düdük çaldığında futbolcular arasında çıkan gerginlik sebebiyle oyun yine durmuştu..
.
Maç sonunda Huracan takımı ağlarken ve taraftarlarını yaşlı gözlerle selamlarken stadın büyük bir kısmı yanıyor, Velez'li futbolcular kale direklerinin üzerinde taraftarlarıyla tezahurat yapıyordu. Her ülkede şampiyonlar çıkıyor, birileri sevinirken diğer taraf üzülüyor ama bu duyguların Arjantin'deki kadar yoğun yaşanması kolay görülmüyor..


1 yorum:

Pamukk dedi ki...

ipne hakem yaktı huracanı.