16 Eylül 2009 Çarşamba

İşlem Tamam


ANKARASPOR A.Ş.'nin, aynı ligde mücadele ettiği MKE ANKARAGÜCÜ SPOR Kulübü ile arasındaki ilişkinin, sportif rekabeti engelleyici, müsabakaların ve ligin dürüstlüğünü, kamuoyunun ligin dürüstlüğüne ilişkin algısını zedeleyecek nitelikte olması nedeniyle, TFF Statüsü'nün 18. ve 76. Maddeleri ile Kulüp Tescil Talimatı'nın 17. Maddesine aykırılıktan dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 45/1. Maddesi uyarınca konuyla ilgili uluslararası kural ve kabullerde belirlenmiş olan ölçütler de dikkate alınarak takdiren BİR ALT LİGE DÜŞÜRÜLMESİNE karar verilmiştir.

Karar metni bu. Böyle bir karar verip Ankaragücü’nü ligde tutuyorlar. Aralarındaki ilişki nedeniyle bir takımı küme düşürüyorlar. İlişki çift taraflı olur, Ankaraspor’un küme düştüğü yerde diğer takıma dokunmamak saçmalıktır. Bunun da bir açıklamasını yapmışlar;


MKE ANKARAGÜCÜ SPOR Kulübü hakkında; aynı ligde mücadele ettiği ANKARASPOR A.Ş. ile arasındaki ilişkinin sportif rekabeti engelleyici ve TFF Statüsü'nün 18. ve 76. Maddeleri ile Kulüp Tescil Talimatı'nın 17. Maddesine aykırı olmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle sevk yapılmış ise de; aynı ligde yer alan iki kulüp arasındaki ilişkinin sportif rekabeti engelleyici nitelikte olduğu durumlarda, ulusal kurallar ile uluslararası kural ve kabuller uyarınca bir kulübün bir alt lige düşürülmüş olması, norm ile amaçlanan sonuçların meydana gelmesi açısından yeterli bulunduğundan, konuyla ilgili uluslararası kural ve kabullerde belirlenmiş olan ölçütler dikkate alınarak takdiren ANKARASPOR A.Ş.'nin bir alt lige düşürülmesi yönünde karar verildiğinden, anılan kulüp hakkında CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA, karar verilmiştir.

Bu iki takım rekabeti engelleyici ve dürüstlüğü zedeleyici bir durum yaratmışlar, yani kısaca kurallara aykırı davranmışlar. Ankaraspor düşürülünce bu durum ortadan kalkmış ve Ankaragücü’ne ceza vermeye gerek kalmamış. Düşürecekleri takım seçimini de karar metninde süslü kelimelerle anlatmışlar ama neye dayanarak yaptıklarını sadece kendileri biliyorlar ama biz de tahmin edebiliyoruz. Ortada kurallara aykırı bir durum var, kurallara aykırı olarak menfaat sağlayan takım ligde kalıyor, varlığı sadece kağıt üzerinde devam eden takım küme düşürülüyor. Hangi hukuk kavramı böyle bir şeye müsade eder anlamıyorum.

Melih Gökçek denen “... ...” da tiyatroya hemen başladı. Utanmadan futbola siyaset karıştı diye şikayet ediyor. Hedefine ulaştı, şimdi de mazlumu oynuyor. Ankaragücü artık onun ve Süper Lig’de, kendisine yük olan Ankaraspor’dan da kurtuldu. İki takımı da ligde tutsalar bu kadar işine gelmezdi.

Futbolcuların ve teknik adamın durumları ayrı, sanırım bu konuda henüz net bir açıklama yok. Muhtemelen futbolculara transfer hakkı tanınacak, Jurgen Röber ise rezil bir tecrübe edinmiş olacak ve ülkesine dönecek. Belki bir de tazminat alır, o tazminatı da Ankara Belediyesi seve seve öder. Onu da artık Gökçek'e oy verenler düşünsün. Bir de karar öncesinde Ankaragücü’ne giden oyuncular var. O transferler hemen iptal edilmelidir. Bu karar metinlerini yazıp da o transferlere ses çıkarmamak rezillikten başka bir şey değil.

Ankaraspor küme düştü ama Ankaragücü Süper Lig’de.. Bu rezillikte emeği geçen herkesin Allah belasını versin.

2 yorum:

Pamukk dedi ki...

efeniim şimdi g.birliği-hacettepe olayında da gördüğümüz gibi normalde bu olaya da ses çıkarılmayacağını sandık. ses çıkarıldı şaşırtıldık ama 3kaatçılık var şimdi de. ankaragücü maddi manevi sağladı oh ne ala-olan ankaraspora oldu. 2side düşürülmeliydi o zaman.

bu işin içinde de bi iş var ya du bakalım.

Unknown dedi ki...

tabi ki iş var pamuk :)

inanılmaz işler vardır hemde.
Tek üzüldüğüm bu adamlara neden hayat boyu futboldan men vermiyorsun da kısa dönem askerlik gibi 6 ay gibi çok CÜZİ bir ceza veriliyor onu anlamıyorum.

Baba oğluna oyuncak alacak diye yaşananlara bak

Allah hepsini bildiği gibi yapsın