24 Ocak 2010 Pazar

F.C. Internazionale 2-0 AC Milan


İtalya'nın kralı..

***

Inter'in eksikleri ve Milan'ın form durumu ışığında son yıllarda Milan'ın belki de en umutlu ve kazanma şansının da en fazla olduğu maç buydu. Takımlar sahaya çıkarken bile oyuncuların halinden Inter'in kazanma isteği çok net görülüyordu. Maça da hızlı başladılar, 8. dakikada gole çok yaklaştılar, 2 dakika sonra da Milito'nun çok güzel vuruşu ile öne geçtiler. Takımın ne kadar hırslı olduğu golden sonra Milito'nun halinden, Zanetti'nin kenara koşmasından anlaşılıyordu. Söylemezsem zaten rahat edemem, büyüksün Kaptan.

Bir kontradan Inter ikinci golü de bulacak gibi bir görüntü vardı ama hakem Rocchi hala anlamadığım bir karara imza attı. Eğer gördüğümüz olaydan yani sadece alkış ve bravo kelimesi sebebiyle o kırmızı kart çıktıysa büyük rezalet. Aynı hakem gayet şiddetli itiraz eden Boriello'nun yanaklarını okşayınca insanın ayrı bir sinirleri bozuluyor. Yazık, Sneijder o dakikaya kadar da çok iyi oynuyordu, keyif veriyordu.

2. devre başında Milan'ın saldıracağı çok açıktı. Onlar saldırdılar, Inter kapandı. Pozisyon da buldular ama gol çıkmadı, Cesar'ı geçemediler. Inter Pandev'le bir kez çıktı, top direkten döndü. Oyun biraz dengelenir gibi olurken Maicon'un hakeme yedirdiği serbest vuruş sonrasında belki de maçın en iyisi Pandev net bir gol attı ve noktayı koydu. 2-0'dan sonra da Meazza'da Mourinho ve Inter taraftarlarının şovu vardı. Lucio'nun kırmızı kartı ve verilen penaltı çok az tedirginlik yarattı ama Cesar da şova eşlik etmek istedi, penaltıyı muhteşem çıkardı. Adam çok büyük kaleci. Penaltıdan hemen sonra Maicon 3. golü atsaydı çok daha güzel olacaktı ama olsun, yine de muhteşem bir maç ve muhteşem bir galibiyet oldu.

Basın toplantılarında neler konuşulduğunu, Mourinho'nun neler söylediğini, hakem tartışmalarını merak ediyorum. Maç sonrası da izlediğimiz 90 dakika kadar keyifli geçebilir. Hiç beklemediğim kadar güzel bir maç oldu, çok zevk aldım. Inter'in 10 kişiyle kazanması da "Acaba olur mu?" diyen ve ufak ufak Milan'ın şampiyonluk şansından bahsedenlere güzel bir cevap oldu.

Forza Nerazzurri,
Forza La Grande Internazionale..

3 yorum:

Atilla Nesipoğlu dedi ki...

Dida
Abate Silva Favalli Antonini

Bu savunma hattı maçı ile İnter'i yenmeyi gerçekten düşündüler mi bilmiyorum. Hakem Sneijder'i atmasaydı çok farklı biterdi. Milan 6-0'lık tarihi galibiyeti unutulurdu.Yazık oldu böyle bir fırsatı kaçırdık =(

Pamukk dedi ki...

satılık hakem
kahrolsun berlusconi
milan tekrar kümeye

Pamukk dedi ki...

ha bir de; büyüksün Julio CESAR!