15 Eylül 2010 Çarşamba

Bursaspor 0-4 Valencia CF

Bir sezonu daha tribünde her maç öncesi tüylerimi diken diken eden o Şampiyonlar Ligi müziğini televizyondan dinleyerek geçirmek zorunda olmak çok üzücü. Bu ligde yer almak gerçekten çok güzel bir şey. Bursaspor camiası da geçtiğimiz sezondan beri harika bir rüyayı yaşıyordu. Bu rüyayı en güzel ifade etme biçimleri ise ligin son maçlarından önce takım sahaya çıkarken çalan bu Şampiyonlar Ligi müziği olmuştu. Dün hayalini kurdukları anı yaşadılar ve o rüyadan uyandılar. Gerçek biraz sert bir tokat olarak yüzlerine çarptı. Bazı şeyler öyle dışarıdan gözüktüğü kadar kolay değil işte..

Yazdıklarımdan pek de üzgün olmadığım anlaşılmış olabilir. Üzülmedim ve üzülmüş gibi de davranamam. İçimden gelen bu, yapacak bir şey yok. Normalde Bursaspor camiasına karşı ekstra bir tavrım yoktu ama geçtiğimiz sezon içinde başlayan negatiflik, kazandıkları şampiyonluk sonrasında gördüklerim ile birleşince beni bu skordan memnun olur hale getirdi. Bunu sadece şampiyonluk mücadelesini kazandıkları için de hissediyor olabilirim, bilemiyorum ama sezon içinde de buna benzer bir şeyler yazmıştım. O zamanlar benim için tek sorun taraftarlarının tavrıydı ama sezon sonunda işin içine futbolcular ve yönetim de girdi. Taraftar bir yere kadar anlaşılabilir ama konu yöneticiler ve futbolcular olunca işler değişiyor. O büyük başarılarını hazmedemediler, sevinmesini bilemediler ve yakışıksız işlere girdiler. Dün Bursaspor'u desteklemeyi, duygusal olarak çok güçlü bir şekilde olmasa da en azından ülke puanımız iyice diplere doğru inerken mantığımla hareket ederek kazanmalarını dilemeyi isterdim ama yapamadım. Tabii ki çılgınlar gibi sevinmedim ama üzülemedim..

Maç hakkında ise yazacak fazla bir şey yok. Başından sonuna kadar tek taraflı bir mücadele oldu. 4-0 bitti ama çok daha fazlası da olabilirdi. Bu mağlubiyet tabii ki her şeyin sonu değil. Zaten mantık çerçevesinde konması gereken hedef grup üçüncülüğü olmalı. Bu açıdan bakınca 1 puan çok iyi bir kazanç olabilirdi ama yine de puansız dönmek ileride telafi edilebilir. Oynayacakları 5 büyük maç daha var.

1 yorum:

Seçkin Deniz dedi ki...

Bursaspor antipatik olmaya başladı.


Anneanne usulü notebook testi