20 Aralık 2008 Cumartesi

Galatasaray - Beşiktaş



Gidişatını yine Mustafa Denizli'nin belirleyeceği bir derbi olacak, değişkenler Galatasaray'a göre Beşiktaş'da daha fazla. Skibbe'nin son maçta Nonda ve Baros'un beraber oynadığı düzeni tercih edeceğini sanmıyorum, arkada Sabri'yi onun önünde ise Barış'ı oynatıp klasik tek forvet çift ön liberolu sistemi tercih edecektir. Barış'ın içe kayıp orta sahayı üçlediği, Lincoln ve Arda'nın ise Baros arkasında gezebileceği anlar da bence olacaktır. Galatasaray'ın gücü hücumunda, her ne kadar takımı bir gömlek yukarı seviyeye çıkartan oyuncunun Kewell olduğunu düşünsem de üstün formuyla Lincoln ve ona eşlik eden Baros'a Arda da katılınca bu güçten çok şey kaybedilmiyor. Korkulması gereken yer ise bence stoperler, Servet ve Meira'nın hala uyumlu olmadığını rahatça söyleyebiliriz. Barış ve Mehmet Topal'ın dönmesinden sonra orta sahanın direncinin artmasıyla bu iki oyuncunun işi de rahatladı ama özellikle Meira hala Galatasaray takımı için risk taşıyor.

Mustafa Denizli'nin bu maçta Fenerbahçe maçına göre daha az alternatifi var ama yine de maçın gidişatını o belirleyecek. Bana göre doğru olan Sivok'un yokluğunda orta sahayı Cisse-Uğur ikilisine teslim etmek ve Denizli'nin burada başka işler düşüneceğini sanmıyorum. Kanatlar ise belirsiz, sol tarafı Seric-Tello yapıp Ekrem'i sağ tarafta da kullanabilir ama bence mantıklı olan Ekrem ve Tello'yu solda, Holosko ve İbrahim Toraman'ı da sağ kanatta oynatmak. Ali Tandoğan'ı arkaya alıp Gökhan Zan yerine defansın ortasında Toraman'ı da oynatabilir. Hangi oyuncuyu oynatırsa oynatsın tercih edilmesi gereken düzen Fenerbahçe maçının düzeni olmalı ama tabii ki farklı oyuncu tercihleriyle, Holosko'nun kenarda oturması gibi bir ihtimali düşünmüyorum. Maçın Beşiktaş adına en önemli oyuncusu bence Holosko, Galatasaray'ın iki stoperini özellikle Meira'yı bire bir yakaladığı her anda büyük tehlike yaratacaktır. Bobo ise yine büyük ihtimalle yedek oturacaktır ki Fenerbahçe maçından farklı olarak Nobre'ye destek olabilecek Tello ve Holosko ile Nobre-Galatasaray ilişkisi düşünüldüğünde bu yanlış bir tercih de olmaz.

Maçın favorisi tabii ki Galatasaray ama ben Beşiktaş'ın şansının Beşiktaş taraftarları da dahil olmak üzere herkesin düşündüğü kadar az olmadığını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin Kadıköy'de yaptığı gibi Galatasaray'ın hücum yıldızlarına boş alan bırakmayıp ve bireysel hata yapmadığı halde iyi bir Delgado'nun besleyeceği Holosko ile Beşiktaş galibiyet şansını da yakalayabilir.

Galatasaray - Beşiktaş
Ali Sami Yen Stadyumu
21 Aralık 2008 / 19:00

Hiç yorum yok: