19 Aralık 2008 Cuma

Trabzonspor ve TFF

Bu hafta içi Trabzonspor cephesinden hakemler ve Federasyon aleyhine bir çok açıklama geldi ve bu açıklamaların sonunda Sadri Şener PFDK'ya sevk edildi. Yine aynı dönemde Trabzonspor taraftarları da TFF binasına protesto yürüyüşü yaptı. Bu yürüyüşte atılan çok çirkin sloganlar da vardı ama o işin başka bir boyutu ve futbolun dışında değerlendirmek gerekiyor.

Bence tepkiler abartılı, bu kadar gürültü çıkartacak olaylar olduğunu düşünmüyorum. Herhalde geçen sene Beşiktaş'ın başına gelenler Trabzonspor'un başına gelse TFF üyeleri rehin alınırdı. Öne çıkartılan üç maç var ve bu üç maçta kaybedilen yedi puandan bahsediliyor ki bu kayıp puan hesapları da zaten beni hep güldürmüştür. Sivasspor maçının başında verilmeyen bir penaltı, Bursaspor maçının son dakikalarında ofsayttan yenen bir gol ve Kayserispor maçında aleyhlerine verilen hatalı penaltı kararı öne çıkartılıyor. Bursa'da kaybedilen 1 puana tamam ama maçın başında verilmeyen bir penaltı yüzünden 2 puanımızı çaldılar demek bana garip geliyor. Kayserispor'a attıkları gol çizgiyi geçmeden gol değeri kazanmışken Trabzonspor aleyhine verilen penaltıyı söyleyip hakem 2 puanımızı çaldı demek ise gariplikten de öte komik geliyor. Sonuçta çizginin 80 santim içerisine düşen topu bile görmekten aciz, kuralları bilmeyen ve zayıf karakterli hakemlerin yönettiği bir ligdeyiz. Tamam hepimizin aklına zaman zaman garip şeyler geliyor, hataların hata olduğuna inanmıyoruz ama hakemlerimiz kötü ve bizim öncelikle bunu kafamıza sokmamız lazım.

"Bizi şampiyon yapmazlar" Anadolu kulüplerinin en sevdiği söylemlerden biridir ve bunda haklılık payları da vardır ama daha önce 5 kez şampiyon olmuş ve Türk futbolunda kendine diğer Anadolu kulüplerinden ayrı bir yer edinmiş Trabzonspor'un bu söylemlerle ortaya çıkması her şey bir yana bence kendi camialarını küçültüyor, büyük düşünmeyi başaramayan Anadolu kulüplerinin seviyesine indiriyor. Aslında bunların hepsi belki de bir stratejidir. Sadri Şener zeki ve senelerdir bu işlerin içinde olan bir başkan. Bahsedilen üç maç yüzünden ortalığı bu kadar ayağa kaldırmasını ben beklemezdim ama belki bazı kesimlerin üzerinde psikolojik baskı kurmak, olabilecek bazı şeyler için şimdiden tedbirli davranmak istemiş olabilir.

Trabzonspor durduk yere kendine bir düşman yarattı ve görünen o ki sezon sonuna kadar bu düşmanla boğuşacak. Avni Aker'de bu sene değişmiş olan ve takımı da pozitif etkileyen ortam da muhtemelen artık çok farklı olacak. Camianın girdiği bu psikoloji ve "bizi şampiyon yapmazlar" söylemi bence futbol takımına da zarar verecek.

1 yorum:

Tuner dedi ki...

TÜRÜBİNDE hahahahahahahahah