30 Eylül 2009 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi'nde Salı

Dün evde olsaydım Star benden çok küfür yerdi. Katılmak zorunda olduğum bir rakı-balık organizasyonu vardı (hiç de sevmem zaten), ekranda maç olmayınca ben de bir şey kaçırmamış oldum ama bu Star'ın yaptığının eşşeklik olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bildiğim kadarıyla UEFA kurallarına göre her maç günü bir maç açık kanaldan şifresiz verilmek zorunda, yanılıyorsam düzeltin. Biraz bakındım ama bulamadım, bir ara daha derin araştıracağım ama eğer böyleyse Star nasıl kendi kafasına göre iş yapabiliyor anlamıyorum. Buna bir ses çıkarmak, en azından UEFA'ya tepkiyi iletmek lazım.
.
Özetleri de sabah ezanı ile versinler, dün çok erken verdiler. Neyse biz o özetlerden gördüğümüz kadarıyla maç notlarını düşelim.
.
E Grubu
Fiorentina 2–0 Liverpool
Debreceni 0–4 Olympique Lyon
.
Liverpool'un net mağlubiyeti beni şaşırttı, iki gol de Jovetic'den geldi. Açıkçası en azından bir beraberlikle döneceklerini düşünüyordum. Fiorentina iki kez Debreceni ile oynayacak ve bu maçlardan 6 puan çıkartırsa öne fırlayacak. Liverpool-Lyon maçları grubun kaderini belirleyecek gibi gözüküyor. Liverpool'un gruptan çıkacağına inanıyorum ama Lyon'un alacağı ekstra puanlar işi çok zorlaştırabilir.
.
F Grubu
Rubin Kazan 1–1 Internazionale
Barcelona 2–0 Dinamo Kiev

Klasik bir Barcelona maçı olmuş, topa sahip olmada 69-31, kaleyi bulan şutlarda da 11-0'lık bir ev sahibi üstünlüğü var. İlk gol Messi'den geldi, Pedro'nun attığı ikinci gol de çok şık. Inter ise ikinci maçında da kazanamadı. Maçın başında yenik duruma düşmüşler, beraberlik golü ise Stankovic'den gelmiş. Balotelli kırmızı kart görünce son yarım saat 10 kişi oynamışlar, belki de beraberliğe şükretmeleri lazım.

G Grubu
Unirea Urziceni 1–1 Vfb Stuttgart
G. Rangers 1–4 Sevilla
.
Sevilla bu sonuçla gruptan lider çıkacağını göstermiş oldu. Tüm goller ikinci yarıda atılmış. Luis Fabiano ve Kanoute etkileyici bir hücum ikilisi. Dün de büyük işler yaptılar, ikisi de maçı bir gol bir asist ile tamamladı. Diğer maçta ise henüz 5. dakikada Serdar Taşçı'nın golüyle öne geçen Stuttgart ikindi devrenin başında gelen gole engel olamadı. Varga'nın attığı gol harika.
.
H Grubu
Arsenal 2–0 Olympiakos
AZ Alkmaar 1–1 Standard Liege
.
Arsenal golleri son 15 dakikada buldu ama o dakikaya kadar pozisyon bulmakta pek sıkıntı çekmemiş. Özetleri izlerken kaleci Nikopolidis'in haline acıdım, adam bir ara sersem gibiydi. İnanılmaz bir Arsenal baskısı ve üst üste gelen pozisyonlardan gol çıkmayınca devre golsüz bitti. İkinci devre Olympiakos 1-2 yan topla cılız tehlikeler yaratmış o kadar. Arsenal ise hak ettiği golü 78'de Eduardo'nun asisti sonrası Van Persie ile buldu. Arshavin'in attığı gol klas ama ofsayt.
.
Standard Liege Arsenal'i beklemediğimiz kadar çok zorlamış ama puan alamamıştı. Alkmaar karşısında bulduğu son dakika golüyle ilk puanını aldı. AZ Alkmaar'ın bu gruptan çıkacak 2. takım olacağını düşünüyordum ama artık işleri çok zor.

1 yorum:

open your mind dedi ki...

müdür açık kanalda vermek zorunda olduğu maç o ülke takımının maçları. d smart o yüzden 1 maçı tnt'den veriyor o kanalı seçmelerinin sebebi de digiturk platformunda olmayan bir kanal olması.
kaldı ki gs ve fb'nin maçlarını yıl sonuna kadar cnnturk'ten yayınlayacaklarını duyurmuş olmalarına rağmen bunu yapıyorlar.

cl'ye de beşiktaş ile beraber bir türk takımı daha kalsaydı muhtemelen o maçların da birisini d-smart'tan vereceklerdi.

ucuz hesapların adamı aydın doğan... yesinler tayyip ile birbirlerini..