4 Eylül 2009 Cuma

Sonunda Giancarlo Fisichella

Hep o koltukta bir İtalyan otursun istedim ki Ferrari’yi destekleyenler arasında bunu isteyenler zaten çoğunluktadır. Schumacher 1999’da Silverstone’da bacağını kırdıktan sonra gözümü Fisichella’ya diktiğimi hatırlıyorum, takımından koparıp Schumacher yerine sezon sonuna kadar onu yarıştırmak gerektiğini düşünüyordum. Giancarlo o sezon Benetton adına yarışıyordu ve takımın durumu pek iyi değildi. Hatta şimdi baktım, Benetton 16 puan alırken bu puanların 13’ünü Fisichella almış.

O sezon Schumacher yerine Mika Salo geldi ama bende Fisichella-Ferrari takıntısı devam etti. Hatta bilen bilir ne zaman Fisichella’yı görsem onu Ferrari’de yarışırken görmek istediğimi sürekli söylerdim. Açıkçası adı Luca Badoer’in yeri için geçtiğinde pek inanmadım, Force India’nın onu bırakacağını sanmıyordum.


Force India takım patronu Vijay Mallya “Herhangi bir İtalyan pilot için Ferrari’nin yarış koltuğu bir rüyadır.” demiş. Fisichella da rüyalarının gerçek olduğunu söylemiş ki bunda çok samimi olduğuna eminim. Kendisi Ferrari’de yarışmanın en büyük hayali olduğunu ve teklif gelmesi halinde para almadan yarışacağını çok daha önce de söylemişti.

36 yaşındaki Giancarlo Fisichella 1996 yılında başladığı Formula 1 kariyerini hayallerinin takımında sona erdirecek. Şimdi sırada -her ne kadar gelişimi dondurulmuş bir arabayla bunu başarmak çok zor olsa da- onu kırmızılar içinde bir kez de olsa podyumun en tepesinde görmek var.

En sonunda İtalya GP’si Monza'da, en büyük İtalyan markası Ferrari’nin koltuğunda hep görmek istediğim İtalyan olacak..

Forza Fisichella..

4 yorum:

Unknown dedi ki...

gitsen en farkeder,kalsan ne farkeden aldıgın dolarlar elbet birgün biter force india çarşısı erkege küfreder işte sen bu kadar zavallısın fisichella !

Pamukk dedi ki...

italyan ferrari
italyan fisichella
italyada yarış
e ben italya milli takımını da severim. hm düşündüm bulamadım nedir acaba bu italyan manyaklığı:)

hayırlı olsun fisichella efeniim. badoer kararı baştan yanlıştı adam rezil olmazdı hiç olmazsa.valenciada pitte geçilirken şumi mimikleri olmazdı falan:)
takım olarak tek ve gelişimi durdurulmuş arabayla sezonu çok daha gerilerde bitirebilme ihtimali sinir bozucuydu..

asfsaf dedi ki...

Her şey harika ama Massa iyileşmiş ve yarışabilmesine çok az kalmış. Bu durumda kim dışarıda kalacak? =)



Yeni bir blog yazarı olarak blog adresimi yayınlamak isterim, desteğiniz için teşekkürler. http://basebornpwnage.blogspot.com/

Arkhe dedi ki...

Massa'nın bu sezon boyunca yarışamayacağı açıklandı, seneye artık..