19 Ekim 2010 Salı

Konyaspor 1-4 Fenerbahçe

Fenerbahçe’nin iyi futbolunu, organize ataklarını ve güzel gollerini izledik ama maçın sonunda bu güzel futbol kadar Konyaspor takımının attığı tekmeler konuşuluyor. Maç boyunca Ziya Doğan’a okuduğum bedduanın haddi hesabı yok, böyle adamlara iş verilmemesi lazım. Bu karakterler futboldan para kazanamamalı. Rakibi sakatlamak pahasına tekme atmayı oyun taktiğinin bir parçası haline getiren bu takıma maçı yöneten Abdullah Yılmaz da çok müsade etti. Caner’e faul olduğu bile tartışılacak pozisyonda sarı kart çıkartırken gösterdiği hassasiyeti Konyaspor için de gösterseydi rakibin bu maçı 11 kişi bitirmesi imkansız olurdu. Özer’in sakatlanıp oyundan çıktığı pozisyonda kartı geçtim faul bile çalmadı. Ayrıca Fenerbahçe’nin net 2 ama bence 3 penaltısını da vermedi. Şanslıymış ki maç net bir skorla bitti, üzerine çok gidilmeyecektir.

Maçtan önce ilk kez beraber oynayacak Dia-Stoch-Niang üçlüsünün neler yapabileceğini herkes gibi ben de çok merak ediyordum ama en az bunun kadar merak ettiğim bir diğer bölge de orta sahaydı. Mehmet Topuz’un orta sahanın ortasında neler yapabileceğini görmek istiyordum, bu geçen sezondan beri olmasını istediğim bir denemeydi. Fenerbahçe’de Emre’nin yokluğu bir kez tam olarak doldurulabildi, Mehmet Topuz tarafından Sami Yen’de kazanılan Galatasaray maçında. Mehmet Topuz’dan o bölgede verim alabilmek Fenerbahçe için çok önemliydi ve dün Mehmet herhalde geldiğinden beri en iyi futbolunu oynadı. Oyunun iki tarafında da etkiliydi, Emre’yi de çok rahatlattı. Neredeyse kusursuzdu. Bu futbolu oynamaya devam edebilirse Fenerbahçe’nin iki tane imrenilecek oyuncuyla doldurduğu üst seviye bir orta sahası olacak.
Maça genel olarak baktığımızda Fenerbahçe adına kötü oynayan bir oyuncu bulmak zor. Tabii Alex’in olmadığı takım böyle iyi oynayınca anti-Alex’cilere de gün doğuyor. Dün oynayan takımda Alex’in yerini Özer ve daha sonra da Semih doldurdu. Alex’i direkt olarak bu takımın içine girebilir ve dün gördüğümüz mücadeleci, hareketli, oyuncuların sorumluluk aldığı ve birbirleriyle yardımlaştığı futbol Alex’in de performansını arttırabilir.

Caner’in oynaması önemli ve çok ekstra işler yapmasa da yerini dolduruyor, göze batmıyor. O oynayınca yabancı kontenjanı da büyük esneklik kazanıyor. Yobo da Bilica’dan sonra insanı ayrı bir etkiliyor, sanki onun takıma girişi sadece savunmayı değil Fenerbahçe takımını bir gömlek yukarı taşıdı. Stoch formasından bir süredir uzak olmasına rağmen bunu hissettirmedi, Dia ise üst üste 4. maçında da etkiliydi. Niang ile beraber ileride bu üçlü beraber oynadığı sürece Fenerbahçe belki başka bölgelerde sıkıntı çekebilir ama gol bulmakta pek zorlanmayacak gibi gözüküyor. Semih’i de eski günlerine yakın görmek güzeldi. Futbolcularla birlikte Aykut Kocaman da iyi bir maç çıkardı, çok doğru oyuncu değişiklikleri yaptı.

Fenerbahçe’nin adam gibi bir hazırlık dönemi geçiremediğini ve bunun olumsuz etkilerini çok ağır bir şekilde hissettiğini sıkça söyledik. Dün sahaya çıkan kadroda olanlardan sezona tam anlamıyla sadece Caner, Volkan belki de biraz Stoch hazırlanabildi, kalanlar ise ya takıma geç katıldı ya da sakatlıklar ile boğuştu. Takım yeni yeni kendine geliyor, taşlar yerine oturuyor. 8 maçta atılan 24 gol var ve savunma da Yobo’nun gelişi ile beraber iyiye gidiyor.

Haftaya derbi ne olur bilinmez, neticede derbidir. 50 sene boyunca Fenerbahçe’nin kazanacak hali yok, sonunda o seri de bir gün bitecek. Belki o hafta bu haftadır ama o maç nasıl biterse bitsin, benim için oradan çıkacak sonuçtan önemlisi takımda bu akşam ilk kez ışık görmüş olmamdır..

6 yorum:

Diego dedi ki...

o hafta bu haftasonu olmasin mumkunse. gidip guzelce her zaman yaptigimizi yapip donelim evimize :)

caner i ve gokhan gonul u begenmedigim anlar oldu dun aksam. ikiside savunma da aksadilar bence ara ara. caner in pozisyon bilgisi eksikligi gokhan in ise hucumu dusunmekten savunmayı unutmus hallerini ara ara gordum ekranda.
ama iyiye gidiyoruz kesinlikler.

haftaya tek dilegim aynı 11 in özer yerine alex ile sahada yerini alması ve kacirdigim 6-0 ın acısını cıkarmak :)

tofi dedi ki...

valla nasil oynadik anlamadim. evet topuz ilk defa nerdeyse iyi oynadi, bir de bana gore antalya macında kanatta oynadiginda da cok iyiydi, diger maclar fiyasko oldu, defans da iyi gibi gözüktü ama yine de rakibin 2-3 net pozisyonu var, olmamaliydi. santosa da değinmemişsin hiç, bence 20 dk da olsa her zaman süre bulmalı cünku top ayagina yakısıyor ve serbest bölgede cok etkili oldu, dia ve niang pek etkili olamadi. 6s yı ilk defa bu kadar kötü yakaladık, 4 attıgımız maclarda bile oyun olarak yokları oynadıgımız maclar oldu, hatta anelkalı, özatlı kadroyla sonunda gereksiz bir baba hindili mactan beri pek zevk aldıgımı soyleyemem oyun anlamında, ama bu sefer eze eze yenecegiz gibime geliyor, pazar günü bayramımız olsun. bu arada Dejavu t shirtleri de hoş olmus, değinmeden gecemiycem.

Sekhranikos dedi ki...

topuz ve canerle devam edip özerin denendiği, semihin oynadığı yerde alex oynarsa takım daha bir uçar gibime geliyor

Arkhe dedi ki...

@Diego

Sen onu bunu bırak da Fantasy Football yazını gir. :)

@tofi

Andre Santos'a çok kızıyorum, çok bağırıyorum ama gitsin diyemiyorum. Yetenekleri ona biraz daha şans verilmesini gerektiriyor.

Dejavu t-shirleri güzel olabilir ama maçtan önce satışa çıkarmak büyük ahmaklık. Bence çok gereksiz. Umarım ters tepmez.

@Sekhranikos

Bazı hedef maçlar haricinde çoğunlukla o formatın denenmesini isterim ama Emre-Topuz orta sahası bir Trabzonspor ya da Beşiktaş maçlarında sıkıntı yaşayabilir. O tip maçlara özel kadrolar da mutlaka düşünülecektir.

Diego dedi ki...

bu hafta pek yazasim yok Arkhe. oyunculardan da pek tepki gelmiyor genellikle. belki bi hafta ara vermek iyi gelir. hem bana hem onlara.

bu hafta CL head to head de maglup olduk sana ama hakettigin bir galibiyet olmus. zira CL de batirmis durumdayim. kotu baslayinca toparlamak zor oluyor. yine de daha vakit var.
super ligde de iyisin ama liderligi birakmaya hic niyetim yok haberin olsun :)

bu arada tshirtlerin mactan once cikmasi tek kelimeyle rezalet, soyledigin gibi cok buyuk ahmaklık gerçekten.

Arkhe dedi ki...

CL'de ben de iyi başlamadım, liderin 60 puan gerisindeyim ama lig uzun bir maraton. :)

Süper Lig'de biz seninle koparız zaten, o belli oldu. :)