15 Aralık 2008 Pazartesi

Daniel González Güiza



Fiyasko etiketi üzerine yapıştı yapışacak ama bunu çok da hak ettiğini düşünmüyorum.

Klasik bir giriş olacak ama Güiza ile ilgili olarak da henüz daha fazlasını söyleyemem. Şimdi bu adam geçtiğimiz sezon La Liga'da penaltı kullanmadan 27 gol atarak gol kralı oldu. Fenerbahçe' de ise şimdiye kadar attığından çok kaçırdığı gollerle ön plana çıktı, La Liga'nın Zafer Biryol'u yakıştırmaları başladı.

Güiza'yı beğeniyorum. Top almak için yaptığı harika boş koşular ve verdiği gol pasları bir yana bazıları tarafından "tribüne şirin gözükmek için" yapıldığı söylenen hücum presini de bence çok iyi yapıyor. O şirin gözükme işini Kezman çok iyi becerirdi mesela ama Güiza farklı, yaptığı pres işe yarıyor, takıma top kazandırıyor. Fenerbahçe'nin ondan öncelikle beklediği şey ise tabii ki bu değil ve sadece iyi koşuyor, pres yapıyor diye kabul edilmesi de imkansız. Zaten bu kadar eleştirilmesinin nedeni de işinin gol bölümünü henüz iyi yapamamış olması.

Mallorca'da gol atmak Fenerbahçe'de atmaktan daha mı kolay bilemem ama herhalde Güiza geçtiğimiz sezon bu sezondan daha fazla pozisyon bulmuyordu. Etkili olamıyor, pozisyona giremiyor olsa anlarım ve "Mallorca'dan geldi, kontra atak oynayan bir takımda açık alanlarda bir sürü boş alan buldu ve bu yüzden de o kadar gol attı" yorumunu çok rahat yaparım ama öyle de değil. Oynadığı futbolda iki sezon arasında çok fark olduğunu sanmıyorum, sadece geçen sene attığı golleri bu sene atamıyor.

Güiza beceriksiz ya da kazma değil. Öyle olsa ne geçen sezon o gol sayısına ulaşabilirdi ne de Beşiktaş'a öyle bir gol atabilirdi. Bu kadar gol kaçırmasının sebebi belki şanssızlık, belki stres belki de son maçlarda iyice üzerinde hissetmeye başladığı Saraçoğlu taraftarının baskısıdır ama ben üst üste bir kaç gol bulup rahatladıktan sonra fazlasıyla gol atacağını düşünüyorum.

Güiza'yı beğeniyorum ama olur da devre arasında iyi bir teklif gelirse gitmesinde de sakınca görmüyorum, tek forvet oynaması mantıklı olan bir takım için hem Semih hem Güiza fazlasıyla lüks kaçıyor.

3 yorum:

Tuner dedi ki...

Manitayı başkası ayıklamış ondan ağır triplerde =)

Adsız dedi ki...

polyanna mı yuttunuz?

Adsız dedi ki...

burak yılmaz ve guiza'nın fenerde gözden çıkarılmaması dileğimdir.hayır,4 golden birini bize attı ya o çok koydu bana.