24 Aralık 2008 Çarşamba

İhsan Kalkavan



***

* Fettullah Gülen'in sağ kolu gibi bir laf benim için çok büyük bir teveccüh, ben onun sağ gözünün bir kirpiği olmak şerefine bile nail olmuşsam sevinirm.

* Beşiktaş başkanlığına o dönemde adeta onun icazetine mecbur bırakıcak şekilde ondan müsade istedim. Beşiktaş’a başkan olmamı engelleyen Gülen yakınlığımdır.

* Yıldırım Demirören artık o kadar stres altında ki, inanıyorum yani baba müsaade etsin çekilir yani kalmaz orada. Bence bir an önce çekilmeli.

* Ertuğrul’un zamanında Ertuğrul takımdayken bir sürü insan kadını erkeği biz Galatasaraylıyız biz Fenerliyiz ama sırf Ertuğrul için ellerimizi açtık Allah’a dua ediyoruz diyorlardı.Bir adamı gördüm Kabe de tavaf ederken ki yalan konuşmaması lazım,umre zamanıydı,tavaf ediyordu beni gördü şaşırdı,bana sarıldı dedi ki "Neye tavaf ediyorum biliyor musun Fenerbahçeliyim ama sırf Ertuğrul’un başarısı için dua ediyorum"

* Galatasaraylı futbolcular çok kötü gittiği dönemde Fetullah Hoca ile görüşmek istediler. Ben onları Hocanın yanına götürdüm. Bir kahvaltıda buluştuk. Neredeyse bütün takım. Hocam dedik, böyle bir sıkıntı var hakikaten de başarısızlar, sekizinci sırada falanlar. Hoca Efendi onlara bir şey dedi, onun futbolla alakası yok bir kere maça gitmiş o da tesadüfen. Sonra Fetullahçı takunyalı yazdılar ama namazında niyazında futbolcular UEFA şampiyonluğunu sağladı.

* Maça giderken kendinize dua etmeyin dedi, arkadaşınıza dua edin ,arkadaşlarınıza edin, o zaman onlar da size ettiği için dualar katlanır dedi. Halbuki şunu söylemesinde ki gaye şuydu: Topu kendinize değil, topu takım için oynayın. Bir takım ruhu getirecek bir mesaj vardı orada.

* Şu kadarını söylüyorum yemin ederek söylüyorum o sıra Avrupa Şampiyonluğu da geldi. Birbirine kenetlenip o efsane kadroda öyle bir kökten kardeşlik havası kuruldu ki orada bunların içerisinden hiç alakası olmayan onların aralarında yani şu veya bu şekilde din ile ilgisi olmayanlarda öyle güzel kaynaştılar ki. Hala bu kaynaşma devam eder, Galatasaray en güzel bu örneği veren takım.

* GS’nin UEFA kupasını almasında Fethullah Gülen’nin etkisi var evet. O sihirli cümle gibi geldi bana ve ondan sonra maç kaybettiklerini görmedim. Çok istisna bir şekilde birlik ve beraberlikleri sağlandı. Adeta mihenk noktası ben orası gibi düşünüyorum. Zaten sadece ben değil bütün futbolcular da böyle düşünüyordu.

* Beşiktaş’ta böyle dini bir şeyler yok.

* Ertuğrul, Hoca’ya münferit olarak öyle bir gönül vermiş birisiydi çok sever sayar.

5 yorum:

GK dedi ki...

Kapalı tribüne gökten nur indirecek adam bu İhsan Kalkavan.Bu tarz söylemleri olan bir klüp başkanı çok renk katardı aslında ligimize.BJK tribünlerinin tepkisi de enteresan olurdu heralde.

Tuner dedi ki...

bismil

open your mind dedi ki...

gökten zembille iner hatta stada , nefesi kuvvetlidir bir üfler auta çıkan top gol olur...

Adsız dedi ki...

Feto TFF Bşk.olsun lige ramazanda ara verilsin.paso deişsin her sene lig arası başı sonu..

Barizzio dedi ki...

E bu dallamaya sorarsan müslüman GS aldı kupayı, kafir BJK FB alamadı. Aynı dallama acaba neden başka bi müslümanın başka bi b.k kazanamadığını açıklayabiliyor mudur??