30 Aralık 2008 Salı

Ryan Joseph Giggs



Burada hiç bahsettim mi hatırlamıyorum Manchester United’ı hiç sevmem. O formayı uzun zaman giyip de sevdiğim futbolcular vardır ama sayısı da çok azdır. Ryan Giggs de bunlardan biri.

Oynadığı dönemlerde ondan daha çok ön plana çıkan oyuncular olduğu için hep biraz geri planda kalmış olsa da Giggs benim izlediğim hatta belki de gelmiş geçmiş en büyük kanat oyuncularından biridir. Aslında o bir yaşayan efsanedir.

Manchester City futbol okulunda oynarken United scoutları tarafından keşfedilen ve Alex Ferguson’un ailesinden bizzat izin alarak transfer ettiği 12 yaşındaki o çocuk geçtiğimiz yılın Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester United formasını 759. kez giyerek tarihlerinin en çok forma giyen oyuncusu ünvanını efsane Bobby Charlton’dan aldı.

Kendisi için tribünlerin yazdığı bir de şarkı varmış;

Ryan Giggs, Ryan Giggs, running down the wing,
Ryan Giggs, Ryan Giggs, running down the wing,
feared by the blues, loved by the reds,
ryan giggs, ryan giggs, ryan giggs.

Ryan Giggs, Ryan Giggs, running down the wing
Ryan Giggs, Ryan Giggs, crosses like the king
beats one and two, beats three and four,
he will score, he will score, he will score.

Ryan Giggs, Ryan Giggs, greatest ever goal
semi-final villa park, ran right through them all
beat half the team, straight in the net
won't forget, won't forget, no we won't forget.

Geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi'ni United kazandığında üzülmüştüm ama tesellim Giggs olmuştu. Kupalar bazı futbolculara bir başka yakışıyor..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ibodan yorum görmek isterim burda.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
he is one of the best players during the last 15 years...we are lucking to can see his play.
Regards,

http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Unknown dedi ki...

öncelikle giggse torpil yapıp sayemde daha erken entry giren müdüre teşekkür ederim.giggs'e olan hayranlıgımı şöle dile getirmek istiyorum pes09 da Manchester United favori takımım gerçi diger pes serilerindede favori takımım ama 09da onuda sevmeme ragmen r.ferdinand kaptan olmasına ragmen her türlü formationdan her maç giggsi kaptan yapıyorum bi insana kaptanlık pozubandı anca bu kadar yakışır hele bide yükselişteyse kaptan toplara belden ince yaparak hafif yatarak vuruşlarının kesmelerinin tadından yenmez :)