17 Nisan 2009 Cuma

"Bence"


Derbi hakkında değil yazmak, düşünmek bile istemiyordum ama cezalar açıklandıktan sonra o kadar çok yerde fikir belirtilmiş ki kendimi tutamadım. Bu derbi sonrası objektif kalabilmek zor, bazı bloglarda hiç tahmin edemeyeceğim yorumlar okuyorum. Muhtemelen ben de başaramayacağım, belki de derbiden bahsetmek istemiyor olmamın sebebi buydu..
.
Aslında içimden geçen aşağıda yazdıklarımdan daha fazlası ama biraz da gerçekçi olmak lazım. Geçmişe dönüp ceza alan her futbolcunun yaptığı hareketlerin benzerlerini görebiliriz ve işimize gelen örneği buraya yazabiliriz. İşine gelen Nouma der, diğeri Runje cevabını verir. Kimi Emre Aşık'ın ısırmasını görmezden gelip ceza az der, kimi Volkan'ın gerçekten sakat kasığına masaj yaptığına inanır. Bazıları Valencia-Inter maçı sonrası verilen cezaları hatırlatır, bazıları da Türkiye-İsviçre maçını..

Bu işler böyle, neticede taraftarız, tarafız. O yüzden hiç o işlere girmeden sadece "bence" diyerek olması gerektiğini düşündüğüm cezaları yazıp derbi defterini kendi adıma tamamen kapatacağım. Yani en azından öyle umuyorum..
.
Arda: 6 (3+3) maç
Lugano: 5 maç
Semih: 3 maç
Volkan: 3 maç
Emre Aşık: 3 maç
Sabri: 2 maç
Emre Belozoğlu: 2 maç
Galatasaray: 3 maç seyircisiz oynama
Adnan Polat: 6 ay hak mahrumiyeti

7 yorum:

yaz ar belki de müjde ar dedi ki...

hak veriyorum.hafızalar belli hedeflere çalışır.ama tecrübeler lugano,volkan ve emre b.oğlu sözkonusu oldugunda her daim kendini tekrarlıyor.fatih terim ekolünü aratmıyorlar.bu gerçeği artık herhangi bir ayntrafrankfurtlu bile görebiliyor.o nedenle şifoyu bir çelmede nasıl sildiysem cezalarda adı geçenlerin (ve geçecek olanların-bjk formasıyla dahil)beter olmasını diliyorum.adalet terazisi bence bu konuya denk değil gibi.

Patasana dedi ki...

Lugano: Sezon sonu %90 gidici olduğundan 5 maça itirazımızın olmayacağını düşünmüşler.
Semih: İlk maçı 3-1 kazandık. 2-0 kaybetmek süpriz olmaz ama 26 yılın hatırına turu geçeriz diye düşünmüşler. Finale zaten yetişiyor.
Volkan: Kaleciden yana sıkıntımız yok. Bu tarz salaklıklarına da alışık olduğumuzdan oluru 3 maç demişler.
GS' li futbolcular için bir şey demeyeceğim ama Sami Yen için ne verilen ceza ne de senin öngörün yeterli değil. Ömür boyu kapatılmalı o stad. Her ne kadar nefret doluda olsak o kapalı tribünde yakın arkadaşlarımızında olduğunu unutmamak lazım. 2009-10 sezonunda Kadıköyü de Sami Yen' i de düşünmek istemiyorum. Kıvılcıma gerek olmayacak ve gözümün önünde oraların çökmesini istemem...

Şen Şef dedi ki...

Arda'nın 3+3'ü neden soğan?
Bir de komplo zırvalığına 6 ay fazla olmamış mı? Ya da başka bir açıdan bakarsak komplo zırvasına 6 ay ceza az olmamış mı? :)

Geri kalanına eyvallah ama şöyle de düşünmek gerekir mesela, sondaki büyük kavga olmasaydı (bu kavgaya karışmayan) EmreB ve Sabri ceza alır mıydı? Bence hayır, konu bile olmayabilirdi.

Galatasaray seyircisine 3 maç ceza da insafsız olmuş, senin 'taraf'tan öyle gözüküyor demek ki, fazla birşey demeyeceğim. Ama canın sağolsun, olsun bu cezalar, yeter ki herkese aynı standartta uygulansın, öyle 4. 5. filan iken büyüklere ceza giydirmek kolay geliyor. İleride muadilini veremediği zaman sıkıntı olmasın. Tek diyeceğim o. Yoksa herkes fazlasıyla çeksin cezasını bu rezilliğin.

Şen Şef dedi ki...

Çökme filan diye birşey yok. Çıkılmaması gereken yere çıkıldığı için ömür boyu nasıl kapanır yahu bi stad? Saçma sapan yerlere çekmek için zorluyorsunuz sanki.

Patasana dedi ki...

Sevgili Şen Şef orada bir kinaye var. kurtulun artık şu stadtan diyorum. "Çıkılmaması gereken yere çıkarsan" diyorsun. Ben de yakın arkadaşlarım derken seni ve bir kaç kişiyi kast ediyorum. O atmosferde orada tepinmeyeceğini nasıl garanti edebiliyorsun??? Ayrıca 4. ve 5. ye ceza vermek kolay demişsin. Sonuna kadar katılıyorum. Tablo farklı olsaydı bugün Demirören kim bilir neler diyordu...

Arkhe dedi ki...

ooo ekşın olmuş. :)

@Şen Şef

Arda'nın maç öncesi benim de yer aldığım tribüne iki kez yaptığı kol hareketini gözlerimle görmüştüm, görüntüleri de yayınlandı. Eğer Volkan'a tribünleri tahrik etmekten dolayı 3 maç ceza verildiyse Arda'ya da iki kez yaptığı o hareket yüzünden 3 maç ceza verilmeliydi.. Tabii bence..

Adnan Polat için 6 ay demem de emsalden dolayı, çok benzeri kelimeleri 2007 yılında Beşiktaş ile Kadıköy'de oynanan kupa maçından sonra kullanan Fenerbahçe yöneticilerinden kimine 1 sene kimine de 6 ay verilmişti..

Saha kapama cezası için de yine kendime çok yakın bir emsalim var, Aralık 2006'da Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçı.. Gerets'in kafasının bozuk paradan yarıldığı, Mondragon'un yakınlarında torpilin patladığı maç sebebiyle Saraçoğlu 3 maç kapandı. Bu maçta ise tercüman Samet'in kafasına gelen kanyak şişesi ve atılan 8 dikiş, sahaya giren bir taraftar, atılan meşaleler, yine atılan maddeler yüzünden Emre'nin 2 dk korner kullanamaması var. Şu hatırlatmayı da yapayım, Fenerbahçe'nin aldığı o 3 maçlık cezada sebep olarak küfür yoktu, sadece saha olayları vardı. Galatasaray'ın aldığı 2 maçlık cezanın biri küfür, biri saha olayları..

Dediğim gibi ama emsale girince hep bir abukluk bulabiliyoruz. Mesela Lugano'nun aldığı cezayı İsviçre maçından dolayı milli takım oyuncuları almamıştı. Ya da geçen sezon Barış'a kafa atan Deivid 1 maç ceza almıştı. Ama Inter-Valencia maçında 7 ay ceza alan oyuncu bile olmuştu. Runje Sakarya'da Volkan'ın yaptığı hareketin aynısını yapmış ama 1 maç ceza almıştı. Bu liste uzayıp gider, Nouma'ya verilen 7 ay ceza da çıkar başka şeyler de..

İşi en az gürültüyle kapatmak istemişler, iki taraftan da çıkan çatlak sesler var ama biraz da iki tarafın bezginliğinden dolayı işi gayet güzel kapattılar. Tabii ki en önemlisi senin söylediğin, 4. ve 5. sıradayken bu cezaları vermek kolay, zaten emsallerdeki tutarsızlıkta bu yüzden kaynaklanıyor. Günün şartlarına göre kuralların uygulama şekli değişiyor.. Bu cezalar da eminim önümüzdeki yıllarda gündeme daha çok gelecektir, her itirazı olan bu cezaları öne sürecektir..

Şen Şef dedi ki...

@Patasana
O atmosferde orada tepinmeyeceğime dair şerefim üzerine yemin ediyorum :)

'Kurtulma' başlamadan önce çok severdik stadımızı. Ben hala severim, suç stadda değil, ama bu uzun konu. Demek istediğim, orada yaşadığım anılar, bana üzerinde böyle konuşulmasına tepki verdiriyor. Tabi ki bitti, ömrünü tüketti, bir türlü ayrılamadığın eski manita gibi bir havaya büründü çok kişi için. Bunu siz de farkettiğiniz için rekabetin 'dokundurma' noktalarından biri yaptınız. Eyvallah, biz de sizin direkli maratonunuzla dalga geçerdik bir zamanlar.

@Arkhe
Samet'i bilmiyordum, diyecek birşeyim yok. Arda'nın kolunu da bilmiyordum. Edep yerini, en azından, göstermemiş olduğu için 3+2'de anlaşalım :P

2007'deki söylemler daha sertti AP'ninkilerden ama gene de itirazım yok 6 aya. Boş konuşmasınlar, maçtan önce ne diyeceği belliymiş bence. Sonra da bu 6 ay işi standarda bağlansın madem bakalım Anadolu takımlarında hangi yönetici hangi başkan, hangi teknik direktör sağ kalıyor. Kolay değil o kadar da demek ki bir yandan. Koz olarak politik duruma göre kullanılıyor bu işler.