20 Nisan 2009 Pazartesi

Boca Juniors 1-1 River Plate

En baştan unutmadan söyleyeyim, neden bilmem ama Boca forması dün gözüme daha bir muhteşem geldi, Fenerbahçe'nin benzer bir tasarım yapmasına hayır demem. Boca ilk devresi 0-0 biten maçta kaptanı ile öne geçti. Palermo’nun golü çok güzeldi ama gol sevinci daha da güzeldi. Formaya tapması, tribünlerin çıldırması, o coşku, o bütünleşme harikaydı.

Golden sonra işin rengi değişti, Boca oyundaki üstünlüğünü kaybetti ve Buonanotte’nin de oyuna girmesiyle River gelmeye başladı. Riquelme de olmayınca iyice açılan River Plate karşısında Boca işi bitirecek pozisyonlar yakalayamadı. Gallardo Palermo’ya aynı güzellikte bir serbest vuruş golüyle yanıt verdi ve maç da berabere bitti.

Çok güzel bir futbol yoktu ama zaten en azından benim beklediğim güzel futbol değil derbi duygusunu hissetmekti, bu yüzden de ben tatmin oldum. O ortam, taraftarın coşkusu, tribünlerin görüntüsü ve tabii ki Superclasico’da La Bombanera bana yetti. El Classico’dan da çok bu derbiyi tribünden izlemek isterim.

3 yorum:

Şen Şef dedi ki...

Yaa harbiden be!
Ulan Boca forması giymeye razıyım ak orada olmak için.
Gideceğiz kardeşim bir gün, ahan da bak buraya yazıyorum!

ich dedi ki...

River taraftarının altında bulunan Coca Cola reklamı siyah - beyaz. Bombonera bu reklamı alırken ilk anlasma sartı bu idi.

Bir de eskiden deplasman takımına iki kat veriliyordu, bir süredir iki stadyumda da tek kata düsürüldü. Arjantin bile ayıp ediyor.

Son olarak Neden? Kelime dogrulama ?

:)

Arkhe dedi ki...

İşte Arjantin rehberimiz de blogu onurlandırmış, ilk ziyaretimizde yanımızda olacağına dair söz verdi ama kafası güzeldi, hatırlamıyor olabilir. :)

Kelime doğrulama ile ilgili eleştiri aldıktan sonra kaldırdım ama bir sabah geldiğimde bloga 100-150 yorum gelmişti, spam şeklinde.. Yani mecburiyetten kelime doğrulama. :)