8 Nisan 2009 Çarşamba

F.C. Barcelona 4-0 Bayern Munich

O nasıl bir maç başlangıcıdır, nasıl bir baş döndürücü pas trafiğidir, nasıl bir hücum etme isteğidir. Oynadıkları oyundan ne kadar çok zevk alıyorlar, ne kadar mutlular. Hepsinin yüzleri gülüyor ve en önemlisi de hepsinde ego sıfır. Bütün bunların yanında bir o kadar da hırslılar, mesela Guardiola 15. dakikada skoru 3-0 yapabilecek penaltı verilmeyince ne hale gelebiliyor.

Daha 20. dakikada 5-0 olabilirdi, Henry’nin kaçırdığı 2 pozisyon ve verilmeyen bir penaltı vardı. Butt’un Henry ile çarpışması sonrasında uzun bir süre yerde kalması Bayern’in şansı oldu, tempo biraz düştü, gol yemeden 25 dakika geçirebildiler. Bu takım başka bir dünyadan dediğimiz için La Liga’da 3 maçlık kötü gidiş sonrasında dalga geçenleri şimdi de görmek isterim. Rakip öylesine bir takım da değil ki, ne olursa olsun koca Bayern Münich. Tamam onların da eksikleri fazlaydı. Lucio, Van Buyten, Klose ve Lahm çok önemli eksikler ama ilk devre 8 olabilirdi, bu kadarı için eksikler de bahane olamaz. Bu arada Van Bommel dünyanın en haysiyetsiz (blogda ağır küfür etmek istemiyorum) futbolcularından biri, gitti bu kez de hakemin gözü önünde Messi’ye kasıtlı dirsek attı ama cezalandırılmadı.

Barcelona maçlarında ikinci devrelerin rölantide geçmesine artık alıştık. Eğer La Liga’da oynadıkları maçlarda farkı yakaladıktan sonra vites küçültmeseler ve aynen devam etseler belki de şimdi 120-130 gole ulaşmış olacaklardı. Bu maçta da aynı şey oldu, daha rahat daha yavaş oynadılar ama yine de pozisyonlar buldular. Bayern Münih’in ise koca 90 dakikada sadece bir pozisyonu var. Messi’ye ayrı bir paragraf açmaya gerek yok, onun için daha fazla ne söylenebilir ki? Her futbolsever sakatlanmaması için, ondan mahrum kalmamak için dua etmeli.


Bu maç bir kez daha gösterdi ki bu sezon Barcelona’nın kazanmak için mücadele ettiği tüm kupaları alamaması çok büyük adaletsizlik olur.

1 yorum:

Pamukk dedi ki...

chelsea defterinizi dürecek.