5 Nisan 2009 Pazar

Petronas Malaysian Grand Prix 2009 / Sepang

Unutulmayacak bir yarış izledik, yağmurun neredeyse fırtınaya dönmesiyle yarış 32. Turda durdu ve tekrar başlayamadı. Kurallara göre yarış durdurulduğu turdaki sıralama ile bitmiş oldu, sürücüler ise yarışın %75’i tamamlanmadığı için puanların yarısını aldılar. Button yine kazandı, yağmur yağmasa daha rahat kazanacaktı. Glock ve Heidfeld ise podyum gören diğer pilotlar oldular.

Ferrari’de Kimi iyi start aldı ama Alonso’nun arkasında çok zaman kaybedince ön taraftan tamamen koptu. Yine de işin içine yağmur girmeseydi kağıt üzerinde iyi gözüken pit stratejisi ile yarışı üst sıralarda bitirebilirdi. Belki yağmur ile de bir şeyler başaracaktı ama onun da ipini Ferrari yönetimi çekti. Ne yapmaya çalıştıklarını anlayamadım. Eskiden bu tip beklenmedik taktiklerle çok yarış çevirdikleri oldu, bugün de belki fikir güzeldi ama daha yağmur düşmemişken risk alınacaksa en azından ağır yağmur yerine geçiş lastiklerini deneselerdi. Bunu bir yana bırakayım, neticede fena gitmeyen bir Raikkonen vardı, keşke o işe pite daha geç gelme şansı olan Massa ile girselerdi belki çok daha başarılı olabilirlerdi.


Bu sezon gerçekten bir acaip başladı. İlk yarış güvenlik aracı arkasında bitti, yarış sonrasına da yine içinde McLaren’in olduğu pist dışı olaylar damga vurdu. Bu kez de fazladan bir puan için yalan söyleyip ellerindeki puanlardan da oldular. Malezya’da ise mücadele tamamlanamadı, herhalde yarışın başlama saati başta olmak üzere yine çok şey tartışılacak.



1 yorum:

Pamukk dedi ki...

sevimli kimi insanı bazen kızdırabiliyor rahatlığıyla. aynı anda güldüyor da işte. tüm pilotlar arabaların içinde nolcak-başlicak mı tekrar diye otururken, kimi üstünü değiştirmiş şort giymiş dondurma yiyordu. ehehehe

ferrarinin stratejik hataları devam ediyor. yarış ilginçti. ilkinde yayın sorunu, bunda yağmur yarış durması vs gariplikler yaşıyoruz.

forza ferrari!