9 Nisan 2009 Perşembe

Siyah Bant


Yapmacık vatan millet edebiyatlarını sevmem, hele ki “Kalleş Avrupa, Hain Gavurlar” muhabbetlerine hiç girmem ama şu siyah bant olayı kafamı zamanında da kurcalamıştı, dün tekrar aklıma geldi. Almanya’da oynanan Hamburg-Galatasaray maçında iki takım da Almanya’da yaşanan ve 17 kişinin öldüğü okul baskını sebebiyle sahaya kollarında siyah bant ile çıkmıştı. Dün de Toni ve Oddo İtalya’daki depremde ölen vatandaşları anısına formalarında siyah bant taktılar.

Zamanında bizim böyle isteklerimiz ise UEFA tarafından reddedilmişti. 7 Ekim 2007’de Şırnak’daki terör saldırısında hayatını kaybeden 15 askerimiz için Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı başvuru UEFA tarafından kabul edilmemiş ve Milli Takım Moldova ile oynadığı Avrupa Şampiyonası eleme maçına siyah bant ile çıkamamıştı. Bu olaydan kısa bir süre sonra gerçekleşen Dağlıca baskınında verdiğimiz 12 şehit anısına ise Fenerbahçe PSV maçı için, Galatasaray da Bordeaux maçı için siyah bant başvurusu yapmıştı ama bu iki talep de UEFA tarafından reddedilmişti.

Bilemiyorum, belki de işin içine terör girince siyasetin de girdiği yorumu yapılıyor ve o yüzden izin verilmiyor. Eğer sebep bu ise bence saçmalık, değilse de hangi sebep öne sürülerek siyah banta izin verilmediğini çok merak ediyorum.

1 yorum:

Pamukk dedi ki...

bizim başımız kel ya ondan izin yok bize. sportif açıdan bile hor görülüyoruz yazık bu ülkenin gücüne