10 Nisan 2009 Cuma

UEFA Kupası Çeyrek Final İlk Maç Sonuçları


Belli ki ne zaman bir Uefa kupası maçı izlersem ya da bu kupadan bahsedersem Türk takımlarını anacağım. İstanbul'da olan final için mücadele eden şu takımları gördükçe iç çekeceğim, "ah ulan ah" diyeceğim.
.
Marsilya'yı kupanın favorisi olarak görüyordum ama avantajı büyük ölçüde Shakhtar'a verdiler. Galatasaray'lıların daha bir ayrı takip ettiği eşleşmede Lucescu'nun takımı 39'da Hübschman ve 65'deJadson'un golleri ile maçı 2-0 kazandı. Dynamo Kiev PSG'yi fena kilitlemiş ve çok az pozisyon vermiş. Maç golsüz bitti ama bu Ukrayna takımı için avantaj değil, şanslar hala yarı yarıya. Galatasaray'lıların yine ayrı bir gözle takip ettiği bir diğer eşleşmede de Hamburg evinde ilk dakikada yediği golle geriye düşmesine rağmen maçı 3-1 kazandı. Trochowski maçın yıldızı olmuş, bir gol atmış iki golün de pasını vermiş. Diğer Alman takımı Werder Bremen de ilk maçı kendi sahasında aynı skorla kazandı ve avantajı eline geçirdi, maçın adamı iki gol atan Diego.
.
Yarı finale yükselecek takımlar bence Shakhtar, PSG, Hamburg ve Werder Bremen olur. Herhalde Kadıköy'deki final hayal ettiğimiz gibi olmayacak, istediğimiz takımlar gelmiyor. UEFA kupası genelde böyle ama işte Milan'ın varlığı umutlandırmıştı. Hem ülke puanı hem de maç ortamı açısından Ukrayna takımı istemiyorum ama sanırım biri İstanbul'a gelecek.
.
Shaktar Donetsk 2-0 Marsilya
PSG 0-0 Dynamo Kiev
Hamburg 3-1 Manchester City
W.Bremen 3-1 Udinese

1 yorum:

Pamukk dedi ki...

yazık. şu takımlara bak.bizlerin şu takımlardan eksiği yok