25 Şubat 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi / 23-24 Şubat

Belki erken gelen gol olmasaydı bambaşka bir maç izleyecektik. Terry çok kolay geçildi, Milito da yakın köşeye güzel vurdu. Inter baskı kurmadan golü buldu ve sonrasında da hakimiyet Chelsea’ye geçti. İyi bunalttılar Inter’i, Drogba’nın direkten dönen muhteşem bir serbest vuruşu vardı. Bence Inter’den daha güçlü ve daha iyi bir takım olduklarını bu dakikalarda gösterdiler. Devrenin sonunda bir de penaltıları verilmeyince soyunma odasına mağlup gittiler.

2. devrenin başında golü bulan ise Chelsea oldu. Kalou köşeye çok düzgün vurdu ama Cesar’ın çıkartabileceği bir toptu. Inter bu gole yine tam bir baskı kurmadan çok çabuk cevap verdi . Cambiasso’nun bu golü bence muhteşemdi, ikinci topa o şekilde vurabilmek büyük iş. Hiç yoktan gol çıkardı.

Golden hemen sonra gelen Balotelli-Motta değişikliği belki maç beraberliğe gelmişken işleme kondu ama gol gelmesine rağmen Mourinho vazgeçmedi. Balotelli sağa, Eto’o da sola kaydı. Milito iyice tek kaldı. Çok da kötü olmadı, Chelsea ilk devre geldiği kadar gelemedi. Lucio zaman zaman biraz pisleşerek de olsa Drogba’ya bir şekilde top göstermedi. Biraz Anelka sahneye çıktı ama o da Lampard’ın yakaladığı hazırlanış olarak çok güzel pozisyon dışında üretkenliğe yetmedi. İyi oynamayan Eto’o yerine Pandev’in oyuna girmesine rağmen Inter de etkili gidemedi.

Neticede Inter kazandı, ne olursa olsun ufak da olsa avantajı eline geçirdi. Belki muhteşem bir futbol olmadı ama bu eşleşme içindeki hikayeler maçı olduğundan çok daha güzel gösterdi, çok zevk verdi. İkinci maç bundan çok daha güzel olacaktır, öncesinde ve sonrasında ortaya harika kareler çıkacaktır. Bana Inter turu geçecek gibi geliyor, istediğim de zaten bu ama maçın uzatmaya gitmesini Inter’in turu geçmesinden bile daha çok istiyorum.
.
CSKA-Sevilla maçının özetlerini bile izleyemedim, hiçbir fikrim yok. Sevilla evine avantajla dönüyor. Bir önceki gün de deplasman takımları istediklerini aldılar. Olympiakos karşısında Bordeaux’un kazanmasını bekliyordum, gol yemeden kazandılar ve büyük bir ihtimalle turu da aldılar.

Barcelona karşısında Stuttgart ise sert ve tempolu bir ilk yarı oynamış. Her yere iki kişi koşmuşlar, hücumda da gol pozisyonları bulmuşlar. İkinci devre belki Stuttgart’ın gücünün de bitmesiyle maç klasik bir tek taraflı Barcelona maçına dönmüş, son dakikaya kadar topa hakim olarak maçı bitirmişler.

Herhalde bu 3 deplasman takımı da turu geçer.

Hiç yorum yok: