12 Mayıs 2010 Çarşamba

Batuhan Karadeniz --> Eskişehirspor


Batuhan 2 milyon € karşılığında bonservisi ile birlikte Eskişehirspor’a verildi. Bu transferin tartışılması gereken iki tarafı var. Birincisi satılmasının doğru olup olmadığı, diğeri ise satış sözleşmesi.

Batuhan’a ben de çok kaptırdım, bu çocuk adam olmayacak dedim. Tamam, başka yerde harikalar yaratacak olsa da Beşiktaş’da belki olmayacaktı ama yeterli şansın verilip verilmediği tartışılır. Ben 3-4 maçını hatırlarım, başka da bir şey yok. Tabii ki Batuhan da çok suçlu, geçmişindeki şımarıklıkları ve disiplinsizlikleri tekrar etmeye gerek yok. Ama o çocuğun hala aynı halde olmasında yöneticilerinin ve teknik direktörlerinin de hataları var. Batuhan hala çocuk, üzerine yeterince düşülüp düşülmediğini bilemeyiz ama bu çocuğun ülke dışında sadece futbol olarak değil karakter olarak da çok gelişeceğini rahatça söyleyebiliriz. Milli takımda oynadıktan, Old Trafford’da sahaya çıktıktan sonra adamdan A2 maçında sahaya çıkmasını istemek futbolcu yetiştirme yolunda ne kadar doğru bir adım tartışılır.

Her şeye rağmen satılmasını anlayışla karşılamaya çalışırım. Herkesi bezdirmiş, son noktaya getirmiş olabilir ama çok daha mantıklı bir şekilde elden çıkartılabilirdi. Neticede Batuhan geçtiğimiz sezon Eskişehirspor formasıyla Süper Lig’de neler yapabileceğini gösterdi. Fenerbahçe ve Galatasaray seçeneklerini yok sayınca belki 2 milyondan daha fazla veren bir takım bulmak pek kolay değil ama en azından transfer sezonu beklenebilirdi. Batuhan birçok futbolcunun takasında rahatlıkla kabul görecek bir isimdi. Bir sonraki satışı için konan “Fenerbahçe ve Galatasaray’a giderse 5 milyon €, başka bir takıma giderse bedelin %25’i” gibi kolaylıkla yok sayılabilecek bir madde yerine geri alma opsiyonu konabilirdi.

Önümüzdeki sezon Batuhan’ın göstereceği performans Beşiktaş yönetiminin ve Mustafa Denizli’nin başını çok ağrıtabilir.

2 yorum:

SirEvo dedi ki...

Güzel oldu güzel.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

mustafa denizli iyi bilir gençleri harcamayı, ligde havlu atıp son 2 maçta gençleri saha sürmekle olmuyor bu işler