25 Mayıs 2010 Salı

Dönüş

.
Döndük, dolaştık kürkçü dükkanımıza geri döndük. Burada futbolla ilgili neler olduğuna dair çok bir fikrim yok ve kendimi bunun için şanslı hissediyorum. Buradaki finalden düşüncelerimi uzun uzun yazıp kaçmıştım, daha fazla üzerine düşünmek istemiyorum. Zaten ortam hala içimi sıkıyor. Herhalde Daum'u taraftarın da isteği doğrultusunda gönderecekler, yeni teknik direktör aranacak, transferler gecikecek vs. Biraz sessiz kalıp neler olacağını görmek bu günlerde benim için daha sağlıklı.

Öteki futbolda ise keyfim yerinde. Her ne kadar Mourinho'nun bu kupa üzerindeki büyük payı beni hala biraz rahatsız etse de bir Inter sever olarak 45 yıl sonra kupanın gelişini ve büyük kaptan Zanetti'nin ellerinde yükselişini yerinde izlemek, kısa ama keyifli bir Barcelona gezisi sonrası Madrid'de özellikle İtalyanlarla iki gün aynı futbol ortamını paylaşmak harikaydı. Maçtan önce sokaklarda Mourinho ve Zanetti ile birlikte en çok Milito adına tezahurat yapılıyordu, o Milito attığı iki mükemmel golle hem kupayı getirdi hem de ne kadar mükemmel bir forvet olduğunu gösterdi. Üst düzey forvetler arasında adı hiç geçmiyordu, hakkını vermiyorlardı, o zorla aldı.

Barcelona gerçekten bambaşka bir şehirmiş, hayran kaldım. Nou Camp'da renovasyon sebebiyle müzenin bazı bölümlerini ve soyunma odalarını gezememek içimde kaldı ama yine de çok etkilendim. Madrid'de futbol yaşamaktan şehri gezecek fırsat bulamadım ama iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Maç öncesi alkol ve eğlence, ufak bir taraftar kavgasına şahit olmak, Metro ile maça toplu gidiş ve maç sonrası kutlamalar bana fazlasıyla yetti. Yazmak istediğim şeyler var ama bu hafta biraz yoğunum. Belki önümüzdeki haftaya sarkar. Aklımda kalanları, bazı fotoğraf ve videoları blog arşivine mutlaka ekleyeceğim. Eksik kalmamalı, neticede her yıl Şampiyonlar Ligi finaline gitme şansım yok.


En çok da büyük kaptan için sevindim. Maç bittikten çok sonra bile hala sahadaydı, tribünleri selamlıyordu. Tarihe geçen bu kupa onun ellerinde yükseldiği için çok mutluyum.

Forza il capitano,
Forza nerazzurri,
Forza La Grande Internazionale..

4 yorum:

Pamukk dedi ki...

interi tebrik etmekle beraber sana da gıcık olduğumu iletmek isterim.

Bolat dedi ki...

abi hoşgeldin;

saba ulaşabileceğim bir e-mail verir misin bana?

Arkhe dedi ki...

Hoşbuldum ajan. Blogundaki adrese mail attım.

Diego dedi ki...

mourinho ya inat bayern i tutmama ragmen finalde, ben de bir tek arjantinliler icin sevindim
ozellikle de milito icin.