6 Mayıs 2010 Perşembe

F.C. Internazionale 1-0 AS Roma


Hangi maçı izleyeceğime karar veremiyordum ama daha erken başlayan İtalya Kupası finalinden kopamadım. Manchester City-Tottenham maçı da çok heyecanlı geçmiş ama ben bu mücadeleyi seçtiğim için mutluyum.

Mükemmel bir ilk yarı oldu, bana Serie A'yı, İtalyan futbolunu neden sevdiğimi tekrar hatırlattı. Sahada harika bir futbol mu vardı? Hayır. Bol gol pozisyonu? Hayır ama her dakika itiş, kakış, sertlik, mücadele yani kısacası maçı kazanmak için topla oynamak haricinde ne gerekiyorsa onu yapan iki takım vardı. Biribirlerinden nefret eden oyuncular izledim. Her an pislik yaptılar, adeta iki düşman grup mahalle maçı yapıyor gibi bir şeydi. Belki bazen çirkefliği abarttılar ama aslında ben bu maçta olanları pislik ya da çirkeflik olarak değil amatörlük olarak tanımlıyorum. İki takım da aynı şeyleri yaptı. Maç boyunca 15 yaşındaki çocuklar gibi birbirleriyle kavga ettiler, futboldan çok kavga izledik.

Tribünler de işin kremasıydı, özlemini duyduğumuz, endüstriyel futbol denen şeyin bir virüs gibi futbolun her yerine girdiği yılların çok gerisinden, yıllar öncesinden kalmış gibi coşkulu, ateşli ve saf tribünler vardı.

Milito ilginç bir adam, bazen katlanılması zor bir futbol oynar gibi gözüküyor ama takımına büyük katkı yapıyor. Bu maçta da mükemmel bir gol attı ve takımına kupayı getirdi. İkinci devre nispeten daha sakin geçti. Roma yüklendi, aslında beraberliği yakalayacak pozisyonlar da buldu ama gole ulaşamadı. Son dakikalarda kupa umudunu kaybedince tekmeye başlayacaklarını tahmin ediyordum. Ateşi yakan Totti oldu ve Balotelli'ye tekmeyi atarak kırmızı kartı gördü. Maç sonunda da sahada kısa süreli olaylar oldu, fazlası da olabilirdi.

Bende mi bir anormallik var bilmiyorum ama "Böyle maç olmaz" diyerek kanal değiştiresim gelmedi, "Pis herifler, bu maç izlenmez" gibi şeyler de hiç aklımdan geçmedi. Bütün maçı tebessüm ederek izledim, kavga çıktıkça güldüm. Herhalde iki takım adına kaleye toplam 9 gollük şutun atıldığı bir maç en fazla bu kadar keyif verebilirdi. İtalya'da taraftarlar da futbolcular da gerçekten başka kafalar yaşıyorlar.

Bu akşam bir de İtalyanların neden iyi hakemler çıkardığını bir kez daha anladım. Böyle maçların bitmesini başarabilen hakemler dünya üzerindeki her maçı yönetebilir.

Son bir not daha düşeceğim. Fotoğrafını bulamadım ama kupa büyük kaptan Zanetti'ye çok yakışıyor..

3 yorum:

Patasana dedi ki...

ınteri severim hemde çok severim ve morinoya rağmen severim ama tottinin attığı tekme bence harikaydı:) kırmızıyı gördü dönüp arkasına bakmadı bile...

il Capitano dedi ki...

ben de maç hiç bitmesin istedim.İlk yarıda özellikle Mexes-Materazzi kapışmaları muhteşemdi.

Pamukk dedi ki...

bizim hakemlerimizle bu maçı 2 takımda 7şer kişiyle bitirirdi heralde