17 Mayıs 2010 Pazartesi

Fenerbahçe 1-1 Trabzonspor


2006'dan sonra bu beni çok yıkmadı, son düdükten sonra büyük bir sükunet içinde yerime oturup etrafı izledim.. Aslında o gerizekalı anons olmasaydı belki birçok taraftar kaybetmeyi benim gibi karşılayacaktı..

Şampiyonluk gelince dünya yanacaktı, o şampiyonluk kısa bir süreliğine gelip gidince Fenerbahçeli kendi dünyasını, Saraçoğlu'nu yaktı..

Kaleciler, hakemler, federasyon bu akşam hepsi temizlendi.. "Aziz Yıldırım ligi satın aldı" lafları lazım oluncaya kadar rafa kalktı.. "Kupayı Trabzon'a verdiler, karşılığında ligi aldılar" diyenler şimdi Bursaspor camiası ile birlikte şampiyonluk kutluyor.. Sezon boyunca bunları söyleyenler şimdi biraz utanırlar mı? Hiç sanmam.. 2006'dan biliyorum..

Ülkenin %70'i bu akşam çok mutlu, hep birlikte savaştılar ve çok istedikleri şampiyonluğu aldılar.. Bursaspor başkanı Yazıcı bile "Bursaspor'un şampiyonluğu için tüm Türkiye'yi kutluyorum" dedi.. Adam haklı, bu şampiyonlukta sesini Bursa diye bağırırken kısan Trabzonspor taraftarının, kendi maçına skor almak için bile bakmadan Fenerbahçe maçını dualarla takip eden Galatasaraylının, takımının rakibine teslim olmasını gönülden isteyen Beşiktaşlının yani kısaca herkesin payı var..

Direkler, kaleci ve savunmanın çıkardığı toplar, 10'dan fazla gol pozisyonu ama rakibin tek atağında ortaya doldurulan topun gol olması.. Bu takımın buraya kadar geleceğini bile kimse tahmin etmiyordu. Bu maçta da ellerinden geleni yaptılar, rakibi adeta ezdiler, kazanmak için her şeyi denediler ama olmadı işte..

Artık Fenerbahçe'ye daha sıkı sarılmaktan başka yapacak bir şey yok.. Bir topun içeri girmemesi bu kulüp üzerinde yıkım etkisi yaratmamalı.. Hep birlikte üzüleceğiz ama ayağa kalkmak lazım, kalkamayacak olan da bence biraz uzaklaşsın.. Fenerbahçe'yi de yanına çekmesin..
.

Ben Fenerbahçe'yi böyle günlerde daha çok seviyorum..

30 yorum:

tesadüfi kuş avcısı dedi ki...

hahahahahahahahaah

KO-MİK-Sİ-NİZ!!!!

HAHAHAHAHAHAHAHA

aksilaz dedi ki...

Affına sıpınarak bi yorum yapmakistiyorum.

"bizde böyle gunlerde feneri seviyoruz"

PredictableChaos dedi ki...

yazını okuduğumda o kadar duygulandımki anlatamam,sezon boyu takımımın hakkı yeniliyor diyerek aylarca ağlayan,her derbide gerek futbolcusu gerek yoneticeleriyle ortamı çirkefleştiren bir takımdan bahsediyorsun..
hakemlerin feneri nasıl kolladığından hiç bahsetmicem ama gerçekten artık bi spor sever olarak yeter denmesi gerekiyor,aziz yıldırım başı çektiği bu yozlaşmaya dur denilmeli.işler iyi gidince fair play,kötü gidince çık televizyonlara suçlu ara; insana dur derler dur da,türkiye de maalesef bu olmuyor...
fener bugün maçı hakettimi,bu maç 100 kere oynansa 99 unu fener bu trabzon defansıyla 10 atarak alırdı.
neden olmadı,ben buna karma diyorum...
bursa nın şampiyon olmasına sevindim çünkü en sonunda anadolu klubü bunu başardı,fenerin kaybetmesine sevindim çünkü aziz yıldırım ard arda 3 şampiyonluk sözüyle geldi...artık gitme vakti gelmiştir.
bu fenerdirki güven sazak zamanında Gs yi ve diğer türk takımlarını yurt dışında desteklememe tavrını benimsemiş,ali şen le devam ettirdiği geleneğiyle herkesin anti patisini toplamıştır.aziz yıldırım aldığı tüm genç oyuncuları *bknz 2002-2009 arası* ezmiş,ezilmesine izin vermiş ve türkiye nin yararlanmasına izin vermemiştir. ben bir beşiktaşlı olarak GS den nefret ediyorum,ama bir futbol sever olarak fenerin türkiyede yaptığı tüm kepazeliklerin karşısında sonuna kadar duruyorum...

serdark dedi ki...

Tarih boyle rezalet yazmadi. Bu sefer hakkin, agla melis..

lamhaltas dedi ki...

"Kaleciler, hakemler, federasyon bu akşam hepsi temizlendi.. "Aziz Yıldırım ligi satın aldı" lafları lazım oluncaya kadar rafa kalktı.. "Kupayı Trabzon'a verdiler, karşılığında ligi aldılar" diyenler şimdi Bursaspor camiası ile birlikte şampiyonluk kutluyor.. Sezon boyunca bunları söyleyenler şimdi biraz utanırlar mı? Hiç sanmam.."

kusura bakma ama ben unutmam yapilanlari. bilica ya ancak 3. sari kartlik hareketinde ancak sari kart bahsedildi. hele 2. dk de yaptigi kontrayi engelleme hareketine cikmayan sari karti biri bana anlatsin. emre b. her oyuncuya basisinda yine faul yapti. hakemin suratina baka baka el-kol hareketleri de cabasi. sahi emre kac haftadir sari kart sinirindaydi? besiktas macini ise hic gundeme getirmeye gerek yok. bugun bursa sampiyon olduysa bunlara ragmen ve futbolun garip tecelli eden adaleti ile oldu.

ben bir besiktas taraftari olmanin otesinde bir futbol taraftariyim. ve bu tip baskici ve bayagi anlayisin kazanmamasi beni ziyadesiyle mutlu etmistir. bu anlayis kazanmadigi surece futbolumuzdan aziz yildirim demiroren gibi kisiler ve anlayislari yok olup gidecektir. tesekkurler futbol tanrilari!

timlastik dedi ki...

fenerbahçelilerin şu herkes bize karşı felsefesine hastayım. zamanla kendi yarattığınız sanal dünyanın kurbanları oluyorsunuz bunun farkında değilsiniz. stadda o saçma sapan anonsu yapan, kendi stadına zarar veren, stadın çevresindeki onca yapıya zarar veren insanları haklı gösterecek hiçbir şey yok. şu maçta takımın sahadaki oyun azmine tribün bence ihanet etti. yazık oldu. trabzonspor da hiçbir şey oynamadı, dua etsinler tarihi bir fark olabilirdi. dolayısı ile alnımızın teri ile staddan çıktık palavralarını bana anlatmasınlar. fenerbahçe maçı ikinci yarıda halı saha havasına soktu. biraz becerikli olsaydı forvetler şimdi çok farklı peri masalları anlatılıyor olacaktı. bu akşam anladık ki bu ülkede futbol sevgisi yok, bu ülkede rakibe saygı yok, bu ülkede kaybetmek de kazanmak kadar doğal bir olgu değil. beşiktaş'ta kadıköy'den dönen fenerbahçe formalı insanlara saldırmışlar. bu mudur şimdi spor sevgisi, ahlakı vs. futbol başlı başına bir sosyal masturbasyon ve öyle kaldığı sürece de birbirimizle asla geçinemeyeceğiz.

not: eğer resimdeki tribün bugünkü maç öncesine aitse, hakkaten tam çelişki yumağı olmuş. bence çok güzel bir görüntü.

Adsız dedi ki...

Yaşadığınız travma için üzgünüm.

Ama beklerdim ki 2006, sonra da bugün yaşananlarla beraber, şu görülsün artık:

Kimse Fenerbahçe'den nefret etmek için bahane aramıyor. Fenerbahçe ve diğer %70 muhabbetleri, agresif tutum, rakiplerine karşı aşağılayıcı tutumlar, cezasız kalanlar ve yapılan arsızlıklar bu noktaya gelinmesinin sebebi.

Fenerbahçe taraftarı başkanına çok şey borçlu evet, ama başkanızın ve etrafındakilerin agresifliğinin ve hırsının artık FB'nin tvlerinden oyuncularına nasıl kafaları ele geçirdiğini, sizi dönüştürdüğü şeyi görün artık.

Bu gün bile hala olayla hiç bir alakası olmayan Galatasaray ve Beşiktaş taraftarı ile ilgili genellemeler üzerinden bu yorumları yapmak hiç hoş değil.

Bunun benzerlerini GS'liler de yapıyor, FB'liler de, haklısınız. Ama kimse kulüp düzeyinde yapmıyor.

Nedense ilahi adalet de böyle durumlarda tekerrür ediyor.

Arkhe dedi ki...

@aksilaz

Estağfurullah. Bize olan sevginizin farkındayız, biz de sizi çok seviyoruz..

@PredictableChaos

Aynı boş laflar..

@hmm

Hala hakem anlatıyorsun yahu. Çok basit bir şey soruyorum, her şeyi herkesi satın alacak kadar güçlü olan Aziz Yıldırım şampiyonluğu nasıl kaybetti? Trabzon yatacak diyenler şimdi ne düşünüyorlar? Yunus Yıldırım da verildi, senaryo tamamlandı. Fenerin şampiyonluğu kesin diyenler utanıyorlar mı?

@timlastik

Nefretin sebebinin ne olduğunu çok iyi biliyorum, her şeyin de çok farkındayım. Yazıda bununla ilgili bir şey anlatmadım, sadece olanı, diğerlerinin halinden bahsettim.

@Adsız

Ne kadar nefret olursa olsun takımının maç skorunu bu sabah öğrenen Galatasaray taraftarı, takımı rakibine teslim olsun diye dua eden Beşiktaş taraftarını ben anlayamam.

aksilaz dedi ki...

Sizin sevginiz bize acı veriyor Arkhe :)

Arkhe dedi ki...

Kadıköy'den biliyorum aksilaz. :)

tofi dedi ki...

super yazmıssın eline sağlık..inadına fener diyorum..olanla ölenin önüne geçemezsin, türkiye bursayı sampiyon görücekmiş, dunya gol kacti, aptal bi pozisyon gol oldu....herkes içinden yada dışından küfredip sahadan ayrılacaktı ama o sesi bile bana yabancı gelen adamın anonsu herseyi berbat etti, hakem aman bi kaza olmasın diyip uzatmayı erken kesti, adamlara 10 puan fark attik, utanmadan kötu hallerine üzülmiyip, bursalı kadar seviniyorlar, yazıık ki ne yazık, büyük kulup oldugumuz herkesin bizden nefret etmesinden belli, herkese geçmiş olsun, umarım bu travma cabuk atlatılır, bursaspora da tebrikler, bu lig kalitesiz bile olsa bu kadar galibiyet almak hiç kolay diil, hele diğer 2 büyüğün(?) lige böyle havlu attığı bir senede!!!!

Furkan Zengin dedi ki...

sabahtan beri ne yazsam diye düşünüyorum , yazını okuyunca bana yazacak bir şey kalmamış diyorum. müsadenle ilgili linkiyle birlikte kopyalayıp kendi bloguma koyacağım bu yazıyı,

aksilaz dedi ki...

Bizim için Kadıköy, mecidiyeköy farketmiyor gerçi.

Ama dün olanlar bambaşka tabi. Rıdvan ne güzel anlatıyordu dün akşam Güntekin'e:

- Sen bilmezsin Güntekin. Ben fenerbahçeliyim ben bilirim. :)

Arkhe dedi ki...

Eyvallah Furkan.

@aksilaz

Doğru söyle, sizin maçın skorunu ne zaman öğrendin? Gollerini ne zaman gördün?

:)

aksilaz dedi ki...

Gol olunca mesaj geliyodu, birde lig tvden altyazılar geçince göz ucuyla baktım o kadar. Golleri ise bu sabah gördüm. :)

Arkhe dedi ki...

Beklediğim cevap buydu, teşekkürler.

:)

aksilaz dedi ki...

Ezikmi oldum şimdi ben :)

Arkhe dedi ki...

Yok ajan, ben o kafalarda değilim. Benden çıkmaz o muhabbetler, yanlış adrestesin.

Sadece insan her şeye rağmen böyle şeyleri duyunca mutlu oluyor.. :)

aksilaz dedi ki...

:)

Unknown dedi ki...

laf olsun diye de olsa Bursaspor'u tebrik eden ufak bir başlık ve paragraf yazılsaymış keşke.

Arkhe dedi ki...

Ben laf olsun diye bir şey yazmam. Tebrik edeceksem ederim, içimden gelmiyorsa da karaktersizlik yapıp yalandan tebrik etmem.

Şu an içimden Fenerbahçe'den başka bir şey düşünmek gelmiyor. İleride canım isterse, içimden gelirse Bursaspor'u da tebrik ederim.

Patasana dedi ki...

İyi dostluklar kavgaya başlarmış. Artık 3' lü çekerler dk. 34 olunca.

onur dedi ki...

@ Arkhe,

Laf salatası yapmaya gerek yok, aynı şey diğer takımların başına gelse idi FB taraftarı sevinirdi, dalga geçerdi. "Yok ağa ben yapmam öyle şey" diyen de ya %1 ihtimalle ermiştir ya da %99 ihtimalle yalancı. Bu sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde de böyledir!

Naklen yayın arabaları dışında kendi stadını yakan, devletin polisi ile çarpışan, etraftaki dükkanları yağmalayan, ayırt etmeden herkesi taşlayan vandallar utanmayacak da BS şampiyon oldu diye sevinenler utanacak öyle mi?

Sanırım FB yönetimi de senin gibi düşündüğü için (içlerinden gelmediği için karaktersizlik yapıp yalandan) kutlamadı TSL şampiyonunu.

E ne demişler? "Böyle başa böyle tarak"

Arkhe dedi ki...

Yaşım 31 ve ermiş değilim ama ben kimseyle dalga geçmedim, geçmem. Beni bilen bilir ve isteyen de buraya yorumunu yazar.

Ama evet, diğer takımların başına bu gelseydi Fenerbahçeliler de bu boyutta olmasa da dalga geçecekti. Her şey bir yana, anons olayı bile dalga geçilmeyi hak eden bir rezalet.

Bak ben bile dalga geçilecek bir şey olduğunu söylüyorum. Peki
sen neye itiraz ediyorsun ki? Ben yazımda ne demişim? Neresi sana dokundu da ünlemli cümlelerle buraya kusup, devletin polisi ile çarpışma edebiyatları yaptın? Ve üzerine dükkan yağmaladılar, herkesi taşladılar yalanlarını çıkardın? Hadi bir söyle de ona göre açıklayayım. Yazıda hangi cümlenin seni bu kadar sıçrattığını bileyim ki ona göre cevap vereyim.

Ben geçen sezon Beşiktaş'ın şampiyon olmasını normal olarak istemedim. Ben İnönü'de Beşiktaş'ı yenip Galatasaray'a şampiyonluk ilan ettirdiğimiz sene de Galatasaray'ın şampiyon olmasını istemedim.

Ama ben takımım Sivasspor'a yatsın, ezeli rakibim Beşiktaş'a teslim olsun demedim. Ben demem, bunu diyebilenlerin taraftarlık karakterinden de şüphe ederim. Dalga geçmek bundan çok başka bir şey.

Başka kulüpler gibi ne amaçla yapıldığı belli olan kutlamalar yapacaklarsa hiç yapmasınlar. Fenerbahçe yönetimine sessizliğinden ötürü biz de tepkiliyiz ama kutlama yapmadığı için değil.

Ben belki yarın ya da öbür gün uzun uzun Bursaspor yazarım, belki 10 gün sonra oturup Beşiktaş'dan ayrıldığında "Umarım çok başarılı olur, umarım harika bir kariyeri olur" dediğim Ertuğrul Sağlam'ı yazarım ama şu an içimden hiçbiri gelmiyor.

Cevaplar biraz sert olabilir, kusura bakma ama adamına göre muamele işte.. Ya da senin dediğin gibi, "Böyle başa böyle tarak"..

Arkhe dedi ki...

Tekrar okumanı tavsiye ederim.

Lafım Bursaspor camiası ile birlikte kutlanan şampiyonluğa değil "Kupayı Trabzon'a verdiler, karşılığında ligi aldılar" dedikten sonra kutlama yapanlara.

Herhalde sen de onlardan biriydin.

tofi dedi ki...

@onur yanlı yayın yapan araçları da taşlar, insan psikolojisinden anlamayan eğitimsiz polise de baş kaldırır insan böyle bir durumda; insan 5 dk evvel ikinci oldugunu düşünüp, şu gol artık gelse derken, beyinsizin teki mac 2-2 diye anons geçerse, ve bir anda sampiyonlugun geldiği düşünülürse bu tepki normal olur, bu bi duygu patlamasıdır... insanların bir cogu da---ben dahil--- fırsat bu fırsat diyip, hayatında belki bir daha ayak basamayacağı cimlere, o mabede ayak basma yarışı içine girdiler...komik olan 10 puan fark yiyenlerin kendi durumlarına gram üzülmiyip, bu durumdan haz almaları, eziklik işte naparsın...yazık 17 zavallı takımı sevindirdik, ama olmayınca olmuyor, şutların hepsi iyi kaleci denen ballının üzerine gitti.yüce tanrım böyle istedi, kısmet diilmiş.

Arkhe dedi ki...

Bak Onur, herkes kendine geliyor..

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=19728

Pamukk dedi ki...

- geçen sene sivasın şampiyon olmasını isteyen çoğunluklar ezik olmuyor da bu rezil duruma gülenler mi ezik oluyor? aynaya bakınız.
gibi gibi bisürü örnek verebilirim ama gerek yok..

- evet bursayla barıştık artık 34.dk da beşiktaş die bağırcaklar, biz de 16.dk da bursa die bağırcaz.:))
yenseydiniz kimseye bok atmayın, ya da neden olmadı-top neden girmedi acaba ???? diye bi düşünün.

mustafa dedi ki...

Bir Beşiktaş taraftarı olarak dünde bugünde kim şampiyon olsun istersin diyenlere Ben Beşiktaş taraftarıyım Beşiktaşın şampiyon olmasını isterim her daim.Beşiktaş şampiyon olamıyorsa kim olursa olsun banane diyorum . Benim için Beşiktaş dışında tüm takımlar aynı. Bursaspormu,Fenerbahçemi tercihine hiç girmedim girmemde.girenide anlamam . Pazar akşamı baştan sona Beşiktaş maçını seyrettim.Beşiktaş gol yediğinde üzülüp attığında sevindim.Kendi öz evlatlarımızın , Gençlerin mücadelesiyle övündüm . Maç bittiğinde yenilgiye üzüldüm doğal olarak.Maç bitiminde Fenerbahçe maçına çevirdim kanalı , son dakika oynanırken bir serbest vuruş kullanılıyordu . Ortasahadan top cezaalanına doldurulacak diye beklerken geri pası verilmesine şaşırdım maç bittiğinde sahaya sevinçle giren taraftarları sevinen futbolcuları görünce şaşkınlığım arttı gülmeye başladım ne yalan söyleyim.Sonraki dakikalarda tribünde yıkılan insanları görünce bir taraftar olarak üzüldüm onlar adına .

Kendi takımının yenilmesine sevinen , başarısızlığına üzülmeyi bırakıp başka bir takımı diğer bir takıma tercih eden insanları anlamıyorum , benim sınırlarım dışında bu durum.

Haksızlığa çirkinliğe , isyanın rotasını şaşırmamak lazım .

Bir Beşiktaş taraftarı olarak Fenerbahçe stadında yapılan balon , pankart , çukurkazma , çirkinliklerini nasıl unutmuyor ve kınıyorsam . Bundan 3 yıl önce Bursaspor stadında skorboarda takımımın adının Jimnastik olarak yazılmasını , yıllardır ana avrat takımıma sövülmesinide unutmam.

Sivasspor ile başlayan şu Anadolu takımları , Anadolu dayanışması safsatasına da bi türlü aklım ermez. Keza Ülkenin 18 takımının başarı için mücadele ettiği bir ligde takımların Anadolu İstanbul olarak ayrılması , ve Kardeşlik adı altında birbirine destek beklentisi ne derece miğdeye sığar bilemem.

onur dedi ki...

Valla kimseyi maç satmakla itham etmedim; ne kendi takımımın ne de başkasının bu yola başvurmasını da sindiremem, lanetlerim. Tüm bunlar Bursaspor şampiyon oldu diye Saraçoğlu çimleri üzerinde timsah dansı yapanlar ile dalga geçmeme engel değil normal olarak. Ben kimseyi suçlamıyor eğleniyorum. Ve diyorum ki benim başıma gelse idi siz de eğlenecektiniz. O kadar...

Ayrıca maç sonrası görüntüleri de hepimiz seyrettik sanırım. Normal miydi o görüntüler? Tasvip mi ediyorsunuz? Sizleri bilmem ama şahsen ben yapmazdım bunları. Adına ister bilinç deyin, ister zeka, ister terbiye, ister başka birşey. Suçu anonsa atmak da işin kolayına kaçmak başka bir şey değil. Suçlu arama psikolojisi...