5 Mayıs 2010 Çarşamba

Fenerbahçe 1-3 Trabzonspor

Ofisten maç için adeta kaçtım ve yakınlarda 8. sınıf bir meyhaneye kendimi attım. Maç çıkışı ofise dönerken etrafıma bakındım ve gördüm ki insanların çoğunun yüzleri gülüyor. Ofise girdiğimde de farklı bir görüntü yoktu, kapıda beni 3 haftadır takımına saydıran ve “ben ilgilenmiyorum artık” diyen Galatasaray’lı arkadaşım karşıladı. Çevrede Trabzon’lu haliyle fazla değil ama Fenerbahçe’li olmayan çok insan var ve hepsinin keyfi tavan yapmış durumda. İnsan böyle zamanlarda Fenerbahçe taraftarı olduğu için daha bir başka mutlu oluyor. Birkaç gün çok iğrenç espriler dinleyeceğiz, Trabzonspor galibiyeti ile başkalarının nasıl küçüldüğünü göreceğiz ama olsun, gülü seven dikenine katlanır..

Trabzonspor’un kupayı daha çok istemek ve daha çok konsantre olmak için Fenerbahçe’ye göre daha fazla sebebi vardı. Ligde bir iddialarının olmaması, rakibin Fenerbahçe olması ve 5 Mayıs gibi şeyler Ankaragücü maçında bazı isimlerin kulübede oturmasını bile getirdi. Fenerbahçe için 27 sene kupadan uzak kalmak normal şartlarda tabii ki bir motivasyon kaynağı ama maçtan önce bir şeyler yazma fırsatı bulabilseydim yine hiç havaya giremediğimden, benim bir taraftar olarak bile kupaya fazla konsantre olamadığımdan bahsedecektim. Maçtan önce de çok Fenerbahçe’li bu maçta bir kart cezası ya da sakatlık olmamasını, takımın çok yorulup Ankaragücü deplasmanına fazla yıpranmış olarak çıkmamasını diliyordu ve “27 sene almamışız, 1 sene daha almasak da olur, ligi alalım o bize yeter” diyordu. Kaybettikten sonra bu söylediklerim herkese inandırıcı gelmeyebilir ama umrumda değil. Düne kadar kimse bu maçı adam gibi düşünmüyordu bile, akıllar Ankara'daydı. En basitinden Emre'nin kenara gelmesinin altında bile kırmızı kart görüp hafta sonu cezalı olması vardı. Fenerbahçe kazansaydı da herhalde çılgınlar gibi sevinmezdim, en azından şu an öyle geliyor. Tabii ki mağlubiyete üzüldüm ama çok da yıkılmadım, hatta maç sonunda yüzümde manidar bir tebessüm vardı. Kupayı alamıyor olmamız artık beni bile tebessüm ettiriyor..

Bizim bu ruh halimiz futbolculara da yansımış gibiydi, son haftaların o istekli ve mücadeleci takımını mağlup duruma düştükten sonra bile sahada göremedik. Belki de son 3-5 haftada verilen toplam gol pozisyonu bu maçta verildi. Trabzonspor sonuna kadar hak etti ve kazandı. Şenol Güneş’e tebrikler, onun sevinmesi beni çok yıpratmıyor.

Bize de Alex’in, onu izleyebildiğimiz için ne kadar şanslı olduğumuzu bir kez daha hatırlatan harika golü kaldı. Ankaragücü maçı için sakat ya da cezalı oyuncu vermemek de teselli oldu. Umarım bu mağlubiyet lige etki etmez ve işleyen makina bozulmaz. Şampiyonluk gelirse de bizi bugün bile çok fazla yıkmayan bu mağlubiyet o zaman hiç umrumuzda olmaz..

11 yorum:

SirEvo dedi ki...

8 haftadır gol yemeyen takım 3 gol birden yedi, enteresan. :)

Arkhe dedi ki...

Konu Fenerbahçe ve Türkiye Kupası ise her şey olabilir.

Galatasaray'lı olsam seneye finalin Kadıköy'de olması için elimden geleni lobiyi yapardım.. :)

unknown dedi ki...

birkaç gün kötü espriler duycağın doğrudur, ama trabzon galibiyeti ile başkalarının küçülme durumu yanlış bence.. mesele trabzonun kazanıp fenerbahçenin finali kaybedişi değil 27nin 28 oluşu.. Tabzonun daha çok sebebi var demişin.. 27 senelik özlem bence oyunculara ve taraftara yeterli konsantrasyonu sağlar.. Fenerbahçe için kupa önemliydi.. Önemli olmasa yarı finalde Manisa maçında rakip yedeklerle mücadele ederken fernbahçe as kadrosuyla sahada olmazdı.. Kupa değil ligi önemseyen bir takım kupa maçalarına yedek ağırlıklı kadrolarla çıkar.. Bunlar bahane.. Nyse geçmiş olsun.. seneye kupada final oynayacak takım rakibinin fenrbahçe olmasını ister heralde :)

Arkhe dedi ki...

Trabzon galibiyeti ile küçülmüyorlar, son haftalarda kendi takımlarına verdikleri desteğin daha fazlasını başka bir takıma verdikleri için, neredeyse tura çıkacak duruma geldikleri için küçülüyorlar. Yoksa 28 sene gerçekten komik, tadında esprileri hak eden bir durum ama bir yere kadar...

Ben Fenerbahçe taraftarıyım, bana o konsantrasyonu sağlamadı. Muhtemelen çevremde senin çevrende olduğundan daha fazla Fenerbahçe taraftarı vardır, onlara da o konsantrasyonu getirmedi.

Kupa önemsizdi demedim, tabii ki önemliydi.

Ama lig şampiyonluğunun belki en fazla 10'da 1'i kadar.. :)

Patasana dedi ki...

sezon başında beşiktaşı yenip super kupayı aldımız kim hatırlıyosa bugün kazansaydık sezon sonu o kadar kişi bunu hatırlıcaktı. mdr "etrafımda yüzü gülen çok kişi vardı" demişsin doru diosun ama gülenlerin hiç biri şu an bursanın olduğu yerde değil...

Pamukk dedi ki...

madem konsantre değillerdi futbolcularınız bile 2 kupayı alıcaz diye bırbırbır konuşmuyolarmıydı, nasıl istememek bu anlayamadım.

şampiyonluk bizim kupa bizim diye ağzı kulaklarında tavan yapan fb taraftarları kaybedince kupa önemli değildi der. herzamanki gibi.

başkası yenilince kına yakan, dalga geçen yani sana göre küçülenler, kendi başlarına yani sizin başınıza geldiğinde bu yapıldığında kaldıramazlar, avunmak için de böyle konuşurlar. normaldir.

bu dalga geçilmicek bişi değil 28 yıl makarası da yapılır. kim ne dese haklı bence.

Pamukk dedi ki...

@patasana
yunus yıldırım ve eseri olan süper kupa maçını unutmayız biz, sizin de bizi yendiğiniz maçları unutmadığınızdan eminim o yüzden önemsiz fln değildi geçelim lütfen.
geçen sene de sivasın olduğu yerde hiçbiriniz yoktunuz ama kıs kıs gülüyodunuz diğeri yenildiğinde. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama.:)

Arkhe dedi ki...

@Pamukk

Göz var, nizam var. Ben dün ne gördüğümü biliyorum, 8 haftadır ne izlediğimi de biliyorum. Herhalde maçtan önce "Kupa bizim şeyimizde değil, önemli olan lig" demeyeceklerdi.

Şampiyonluk bizim, kupa bizim tezahuratını stadda bir kez bile duymadım. Fenerbahçe camiası senin çevrendeki Fenerbahçelilerden oluşmuyor. Ben kupaya ve lige olan yaklaşımımızı herkesi geçtim kendimden biliyorum.

Başkası yenilince ben de mutlu olurum ama dalga geçtiğim görülmemiştir. Çünkü bana göre esprinin bokunu çıkarmak küçülmektir. Bunu yapan Fenerbahçe'li de kendini küçültür, diğerleri de. Boş adamın rengi olmaz.

Dalga geçilecek bir şey zaten, ben bile tebessüm ettiğimi söyledim ama şu an sanal alemde işin boku çıkmış durumda. Sana göre normal ve yapan haklı, ben kendim yapmadığım için bana göre anormal ve küçüklük.

Pamukk dedi ki...

@arkhe

evet tabi haklısın her zamanki gibi kupayı önemsemediklerinden kaybettiniz:)

2kupa tezahüratlarını da ben kendimden uydurdum:)

sen herkesi kendin gibi sanıyorsun ama yüzdeye vurursan senin gibiler çok çok minicik bir azınlık. söylediğim bu. çoğunluk durumun aynasıdır çünkü. sen ve de aslında senin gibi olmayıp dalga geçen ama kaybedince böyle düşünen insanları dalga geçti diye küçük görmek de ancak teselli gibi görünüyor.:)

Arkhe dedi ki...

Kupayı önemsemediklerinden değil. Hafta sonu oynanacak lig maçını çok fazla önemsememizin bu etkisiz futbolun sebeplerindendir. Tabii ki Trabzonspor'un da etkili, istekli ve çok başarılı futbolu da onlara sonuna kadar hak ettikleri tertemiz bir kupa getirmiştir.

Ben kendimden mesulüm. Espriye de her zaman varım ama işin bokunu çıkartanları da o şekilde görürüm.

Pamukk dedi ki...

10 yaşındaki çocuğun bjk lpooldan 8gol yedi diye sevindiği bi ülkede yaşıyoruz:) fazla takılmışsın dalga geçilmesine gereksiz olmuş bence