26 Mayıs 2010 Çarşamba

Sonunda Gitti




Sonunda resmi açıklama geldi ve Pellegrini'ye sessizce veda edilirken Mourinho da büyük bir gürültüyle Real Madrid'in yeni teknik direktörü oldu. Ben de rahatladım.

Cumartesi günü maç bitiminden itibaren her yerde Mourinho var. Inter'den ve futbolcularından pek bahsedilmiyor, büyük başarıları bu transferin gölgesinde kaldı. Kaptan Zanetti'nin ağlaması, Milito'nun sevinci, Lucio'nun Alman taraftarları Bayern atkısıyla selamlaması gibi şeylerin yerine Mourinho'nun kırmızı donunu görüyoruz. Bu başarıda tabii ki payı çok büyük ama tamamı da ona ait değil. Şu tiyatroya maçın hemen sonunda başlamasa, anlaşmayı tüm detaylar hallolduktan sonra yapılacak bir basın toplantısıyla açıklasa daha iyi olurdu. En azından Inter ve futbolcular biraz daha onore edilebililirlerdi. Ama doğru, aslında çok gereği yok. Neticede 3 kupayı da Mourinho kazandı, futbolcular değil..

Bu değişikliğin olmasını istediğimi daha önce söylemiştim. Jose Mourinho Real Madrid'e çok yakışacak, en az Cristiano Ronaldo kadar. Hem artık ben de Inter'i eskisi gibi daha gönülden destekleyebileceğim. Son iki yılın şampiyonu Barcelona için de bu iyi bir motivasyon olacaktır, rakibini geride bırakmayı geçen sezondan daha çok isteyecektir. La Liga şampiyonluğu her iki takım için de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile aynı değerde olacaktır.

Herhalde benim de bundan daha fazla nefret edebileceğim bir kombinasyon olamaz, Real Madrid bu anlamda kusursuz bir ekip kurdu. Sanırım önümüzdeki sezon La liga maçları hayatımda daha fazla yer kaplayacak.

6 yorum:

Borges dedi ki...

Ben Real Madrid'teki sorunun tam da bu olacagini düsünüyorum. Oradaki insanlar teknik direktörün arkasindaki yildiz olmak istemezler. En basitinden Sevcenko ve Ballack gibi transferleri istememistir ve dahasi bu onun sistemine uymuyor. Lakin gidecegi klubün icerisinde yildiz futbolcu olmadan isi kotarmasi cok zor. Bakalim ve görelim, hem nasil futbol oynatacagi ve ayni zamanda yildizlarin önünde kalip onlari distalayan basarilari olabilecek midir ?

Olamaz demiyorum, sadece bunun sorun olacagini düsünüyorum ama onun karimasi belki bunu da halleder.

Arkhe dedi ki...

Ben futbolcu tarafında olabilecek sorunları bir şekilde halledebileceğini düşünüyorum, o işleri çok iyi beceriyor ama içinde bulunduğu kulübün yönetim ve transfer anlayışı ile önemli sorunlar yaratması mümkün.

Ben en çok nasıl bir futbol oynatacağını merak ediyorum.

Adsız dedi ki...

Sivri acıklamaları ozellikle yaptıgını dusunuyorum birde dedikleri cıkarsa her sivri demec 1-2 milyon avro olarak geri donuyor cok sımarık ve kendini ulasılmaz goruyor burda cok kotu bir duvara toslayabilir sampiyon olması bence basarı sayılmaz R Madrid ile CL Cup alırsa basarılıdır.Ayrıca ilk olarak hemen Maicon'u aldıracak gibi

Pamukk dedi ki...

Real Madrid ve Mourinho sever olarak ben bu transfere sevinmiyorum. Egolu mourinho, egolu real madrid bakalım kim kimi yenicek.

olan Pellegrini'ye oldu.ben beğeniyodum bu adamın takımını zevk alıyodum izlediğim maçlarından. madem kovacaktınız adamın gül gibi Villareal teknik direktörlüğü işini niye elinden aldınız. hoş Pellegrini de bunu başına geliceğini biliyodur niye kabul ettin derler tabi..

mourinho açıklama yapmış, madrid hücum oynicak diye. savunma futbolu oynatmasını beklemiyorum ve merak ediyorum. gutiye yol vermiş uyuz oldum.

kulüp-futbolcular-hoca. hepsi yıldız hepsi bir dert nasıl idare edecek, edilecekler acaba. merakla bekliyoruz.

dediğin gibi interin şampiyonluğunu yaşayamadan gündemin içine etmesi beni de sinir ediyor. maç sonu italyaya dönmemiş bile takımla. puuu

open your mind dedi ki...

Porto'da CL kupasını alınca yanlış hatırlamıyorsam birisine gider yapıp seramoniye bile çıkmadan soyunma odasına gitmişti Mourinho Inter'de en azından takımla çıktı kutladı, Moratti'nin dediğine göre bayağı da ağlamış soyunma odasında.
Adamın karakteri zaten snob ama snobluk yapabilmesi icin yeterli done var elinde bunların en büyüğü de Porto ile kazandığı CL dir.
Real'i istediği "takım" yapabilirse İnter'de yaptığının fazlasını yapacaktır.
Bu arada ne kadar antipatik olsa da kendi futbolcularını kendisine yaptırdığını biliyoruz. Zanetti'nin içten ve uzun uzun sarılarak gözyaşı dökmeleri de bunun kanıtıdır. Sanırım Sezar'ın hakkını Sezar'a vermeyi çok iyi beceriyor, onu da bu linkteki Milito yorumundan anlıyorum. http://www.ntvmsnbc.com/id/25099875/
Benim özelimde en sevdiğim TD Avrupa'da en sevdiğim iki takımdan birisine geldi. Sefa geldi hoş geldi.

Arkhe dedi ki...

Hep söylerim.

Büyük teknik direktör.

Büyük o.ç. (Direkt küfür anlamında değil)