7 Kasım 2008 Cuma

Benfica:0 Galatasaray:2

Sezon başından beri yerden oynatmaya gayret eden, Meira'yı ortaya çekerek takdirimizi toplayan Skibbe bu maçla Portekiz topraklarında kariyerinin ilk galibiyetini aldı. Bırakın oynadığı futbolun kalitesini, ön elemeleri bir kenara bırakırsak Avrupa arenasında deplasmanda en son ne zaman kazandı Galatasaray? Çok ümit verdi takım, çok özlemiştik bunu hissetmeyi.

Benfica iyi değildi belki ama bunda Galatasaray'ın payını küçümsememek lazım. 35'lik Emre'den dünyanın en iyi 66 Numarası Arda'ya takır takır top oynadılar. Ayhan'ın soğukluğu, Lincoln'ün organizatörlüğü, Arda'nın Estadio do Luz'da alkışlarla kenara gelmesi beni mest etti. Genelde takım olarak soğukkanlı, disiplinli ve güven dolu bir performans gördüm.

Takımın zaman ihtiyacı vardı, hocanın zamana ihtiyacı vardı, bunları biliyorduk. Şimdi ihtiyacımız olan biraz istikrar ve biraz da kadro derinliği. Olurdu olmazdı göreceğiz, ama bu ekibin potansiyeline ulaşma ihtimali bir kat büyüdü bu gece birçok kişinin gözünde, ondan eminim. Darısı ligdeki deplasmanların başına :) Bu geceki gibi maçlar sezonlarda mihenk taşı olur bazen. Çıta belli bir noktaya gelir ve takım ile taraftar bu performansın fazla altını kolay kolay kabul edemez. Bir yandan da düşünüyorum, birçok oyuncu bu gece ligdeki görüntülerinin hayli üstündeydi, bu maç seçme konusu umarım başımızı ağrıtmaz ve belli bir istikrar yakalarız önümüzdeki iki ay içerisinde.

Hiç yorum yok: