1 Aralık 2008 Pazartesi

Cassio Soares Lincoln #2


Daha önce de bahsetmiştim, bence yanlış yapıyor..

10 yorum:

Adsız dedi ki...

erdoğan arıca hacettepenin başında göreve devam ederse 2.yarıdaki gs maçında lincolnün bacağını eline verdirir

Adsız dedi ki...

Bravo! Herkes akıllı olsun top neyin sektirmesin, topukla gol atmasın...

Asabiyiz kırarızz bacaaanı haa!!

Saçmalıyorsunuz. Bu adam hiç bu hareketleri yapmadan da yediği tekmenin haddi hesabı olmadı, değil kart faul çalmadı hakemler aylarca.

Başka tarafa bakarak pas atmayacakmış! Allah allah! Tekme mi atmış, elle gol mü atmış, rakibinin hakkını mı çalmış?? İşini yaparken karşısındakini küçük düşürmüşmüş. O zaman Ronaldinho'yu C.Ronaldo'yu hapse atmak lazım. Rakibin güçsüzlüğü veya sahada eksik kalması onun sorumluluğu değil neticede. 'Burası Türkiye burada böyle' diyorsanız (çünkü Avrupa'da böyle bir şey konuşulmaz bile) özrünüz kabahatinizden büyük.

Adsız dedi ki...

ben eleştirmedim ki lincoln'ü. göze hoş beni rahatsız etmiyor. erdoğan arıcanın ve hacettepeli oyuncuların tepkilerinden dolayı öyle didim.. türkler artist futbolcuları sevmez kırar bi yerini falan filan işte

Arkhe dedi ki...

İyi de kimse yani en azından ben "Lincoln bunu yapmasın, top sektirmesin" demiyorum ki..

Yapsın, dalgasını geçsin, şovunu yapsın. Ben bu ülkenin gerçeğini söylüyorum, İsmail Güldüren ve türevlerinden bahsediyorum.

İkinci devre Hacettepe maçını da geçtim, x bir Anadolu takımının kasap futbolcusu da Pazar oynanan maçı izledi, bu tartışmaları gördü. Artık o adamın Lincoln'e bakışı çok farklı.

Lincoln bu kafayla o tekmelerin çok daha abartısını da yer, burası İspanya ya da Almanya değil. Buradaki futbolcular oradakilerin 10'da 1'i kadar eğitimli değil.

İstediğini yapsın, bir gün biri ayağını ele verirse "ben demiştim" demeyeceğim.

Arkhe dedi ki...

Artı şu yediği tekmeler falan edebiyatı da baydı artık. Alex de Delgado da senelerdir tekme yer ama hiçbiri de Lincoln kadar bunu dile getirmedi.

Bu Lincoln'e has ya da ona karşı kasıtlı yapılan bir şey gibi gösteriliyor, darlanıyorum.

Şen Şef dedi ki...

Bunu dile getirip getirmemek kendilerinin bileceği iş. Delgado ilk başlarda konuşmuştu bu konuda, sonradan o da kabullendi.

Alex neden sakatlandı son Arsenal maçından önce? Denyonun teki yüzünden. Doğru mu peki bu? Söyleyin, söylesin o da, haklı neticede. Futbol içi faulle futbol dışı faulü hepimiz anlayabiliyoruz. Buna müsamaha göstererek iş daha iyiye gitmez.

Arkhe'cim dediğini anlıyorum 'sanki sadece Lincoln tekme yiyor' derken. Haklısın ayrıca, bunun sebebi bizim yönetimin bu konuda konuşurken sizinkilerin konuşmaması. Bu söylenilenin yanlış olduğunu göstermez.

Son olarak eğitim şart tabi de, 'biri bacağımı kırar' diye seni sen yapan şeylerden vazgeçersen olmaz. Terörist kazanmış olur yani.. Bacakarası atanı kovalayanları kovalayan birileri lazım demek ki bizim takımlara da. Belki 2 kez olur bir daha olmaz.

Lincoln'ün bacağının kırılması takıma eziyettir, seyirciye, futbolsevere eziyettir ama sen gidip İsmail O.Ç. Güldüren'i sakatlarsan onun bütün hayatı, ailesi can çekişir. Onun veya benzerinin böyle bir şeye yeltenmemesi için belki de daha çok sebebi olur.

Başkaları gerizekalı, başkaları hayvan diye biz hayatımızı bildiğimiz gibi yaşamaktan nasıl vazgeçmiyorsak, bu da böyle.

Haa bak, geçen seneki olayda Volkan saldırdı Lincoln'e haksız mıydı? Hayır. Takım taklavata diz atılır mı? Atılmaz. Ama kafayı koysaydı burnuna tamamdı. Bunu savunmam, üstünde konuşmam zaten. Ama "topuğuyla bizi rencide etti" diye birşey olamaz bence de kusura bakmayın.

Arkhe dedi ki...

Bu arada Erdoğan Arıca'dan nefret ederim, yaptığı hareketi de onaylamam mümkün değil ama söylediği başka şeyler de vardı.

Sadece top sektirmesini söylemedi, korner direğinin önünde pas attıktan sonra yukarı bakmasından ve daha da rahatsız edicisi taçın kenarında topuk pası attıktan sonra 2 kez 9 kişi kalan takımın yedek kulübesine güldüğünü söyledi.

Her şey güzel de biraz da kendimizi Hacettepespor'lu futbolcuların yerine koymak lazım. İş şov boyutunda kaldığı sürece sorun yok ama karşındakiyle ta**ak geçmeye dönerse ben bile soyunma odasında saldırabilirim.

Şen Şef dedi ki...

Yukarı bakmasını da anladım da eğer hakikaten yedek kulübesine bakıp da güldüyse, bunu aşağılarca, dalga geçerce yapmamış olsa, yani diyelim o anın keyfinden zaten gülümsüyor olsa bile, 'karşımdaki sinirlenir, gururu incinir' diye kendini düzeltirdi arkasından.

Eğer olayı aktaranlar uydurmuyorsa, ya da çok fazla abartmıyorsa Lincoln gerçekten rövanş maçında oynamasın. Hatta yalandan bile olsa çıkıp bu konuda iki laf etmeli. Ya yanlış anlaşıldım diyecek, ya da bilemiyorum yani. 2. Hacettepe maçına kalmaz bacağını eline alması.

Saha içerisinde ve topla yaptığı
maymunlukları yapma özgürlüğünü savunurum ama bu tür davranışı asla savunmam. Pislikte, kavgada, küfürde bile daha fazla onur olur.

Son olarak, hadi diyelim ki gerçekten hiç böyle bir şey yapmadı, tamamen yanlış anlaşılma oldu, o bir masum turisttir burada: Ben kendi adıma, iyiyken de kötüyken de Lincoln'ü pek sevmediğimi, geçen sene boyunca kendisine saydırdığımı, bu senenin planlarını hayal ederken de kafamda onu hep gönderdiğimi belirtir, gayrı ciddi bir şahsiyet olarak gereksiz bulduğumu da eklerim.

Arkhe dedi ki...

En güzeli o dediğin aslında, çıkıp açıklama yapması. Gerçi bu saatten sonra çok gereksiz olur, iş büyür de keşke maç sonrası çıkıp "Ben Brezilya'lıyım, biz severiz böyle şeyleri, daha önce de dediğim gibi maça gelenlere güzel şeyler izletmek isterim, art niyetim yoktu, rakibi aşağılamak istemedim" deseydi kendi de rahat ederdi.

Neyse, bakalım göreceğiz ama şu bir gerçek ki Lincoln'e karşı kasap defansların bakış açısı iyice negatife döndü..

Adsız dedi ki...

adam bu hareketleri yapmadan önce de yaka paça indiriliyordu helel olsun lincolna. ismail güldüren tarzındaki topçulara da yazıklar olaun.