15 Şubat 2010 Pazartesi

Bursaspor 1-1 Trabzonspor

Maçı izlemeyi çok istiyordum, güzel maç olacağını düşünüyordum ve yanılmadım. İki takımın güçleri eşit dersek herhalde yanlış olmaz, haliyle beraberlik de beklenen bir sonuçtu. Gerçi Sercan ve Volkan'ın yokluğunda ibre belki biraz daha Trabzonspor'a dönmüştü ama neticede Bursaspor da ev sahibiydi. İki takım da çok iyi mücadele etti, iki takım da maçı kazanabilirdi.

İlk devre top daha çok Bursaspor'da kaldı ama daha net pozisyon bulan taraf Trabzonspor oldu. İkinci devre ise maç iyice güzelleşti. İki takım da karşılıklı pozisyonlar yakalamaya başlamışken ve her an gol olabilecek gibiyken Bursaspor 66. dakikada Ozan İpek'in ortasına Batalla'nın vurduğu kafa ile öne geçti. Golde kaleci Onur'un da hatası var ama daha büyük hata Cale'nin. O kısacık Batalla kafayı vururken Cale onun pozisyonunu bozmak bir yana topa da arkasını döndü.

Golden sonra iki teknik adam da hamlelerini yaptı. Ertuğrul Sağlam Iglesias yerine Veli'yi, Bekir Ozan yerine Ergic'i ve son olarak da Batalla yerine Krita'yı alarak iyice arkaya yaslandı, özellikle son 10 dakika neredeyse orta sahayı geçememeye başladı. Şenol Güneş'in Colman'ı dışarı alması ne kadar doğru tartışılır ama ondan sonra yaptığı değişiklikler bence yerindeydi. Önce Song yerine Burak oyuna girdi ve Serkan sağ beke geçti. Bu değişiklikten sonra Trabzonspor'un baskısı iyice arttı, hatta Burak iki gol pozisyonu da yakaladı. Yokları oynayan Alanzinho'nun yerine de Gabric girdi ve o girdikten 2-3 dakika sonra da beraberlik golü geldi. Cale'nin ortasına Egemen dokundu, arka direkte kendini unutturan Umut tamamladı. Maçın hakkı da zaten beraberlikti.

Güzel bir maç izledim. Bursaspor da Trabzonspor da gerçekten taş gibi takımlar. Bu iki iyi takımın ama özellikle Şenol Güneş ile Trabzonspor'un bu şekilde ne kadar devam edebileceğini merak ediyorum.

4 yorum:

Bolat dedi ki...

hocam o degil de, unifeb'in en iyi fenerbahceliler blogunda senin blogu aday göstermisler miydi?

Arkhe dedi ki...

Yok müdür, bildiklerini sanmıyorum. Burası oradaki adaylar kadar tanınmış bir yer değil, olması da zaten şart değil. Böyle kendi kendime, bazen de biz bize olmak yetiyor. Böyle de keyifli oluyor. Hatta belki daha bile iyi oluyor. :)

Pamukk dedi ki...

en kötü fbliler bloguymuş burası ondan aday göstermemişler


:P

ben buradayim dedi ki...

Şu adam Fenerbahçe hakkında o kadar atıp tutacağına Daum'la da şöyle edepli bir fotoğraf çektirebilseydi ya...