10 Şubat 2010 Çarşamba

Galatasaray 3-2 Antalyaspor


Keyifli ve heyecanlı bir maç oldu. Aslında Galatasaray eksiği bol Antalyaspor karşısında kötü oynamadı. Hücumda etkili ve istekli bir Galatasaray vardı ama oynadıkları futbolun karşılığı kadar pozisyon bulamadılar. Elano'nun iyi futboluna rağmen Keita'nın formsuzluğu, Dos Santos'un etkisiz oyunu ve Mustafa Sarp'ın çok kötü performansı sebebiyle Galatasaray istediği skoru bir türlü yakalayamadı. Neill geldi, Emre toparlandı, savunma düzeliyor diye düşünülürken de kalesinde 2 gol gördü ve Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti. Necati'yi tebrik etmek lazım, sadece gollerde değil oyunun her bölümünde çok iyi oynadı. Savunmadan top aldı, orta sahada pas yaptı ve attığı iki golle eski takımını kupa dışında bıraktı.

Mustafa Sarp ve Mehmet Topal beraber görev aldığında Galatasaray'ın çok vasat ve kısır bir orta sahası oluyor. Maçları orta sahalar kazanıyor, bir takımın en önemli bölgesi orta saha ama Galatasaray'da bu bölgenin şu haliyle Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın orta sahalarına göre daha zayıf olduğunu söyleyebiliriz.

İki senedir iyi transferler yapılıyor, Galatasaray'a çok kaliteli isimler geliyor ama geçtiğimiz sezon Hamburg karşısında Kewell stoper oynamak durumunda kalırken bu sezon da Servet forvet olarak sahaya sürülüyor. Bir yerlerde bir yanlışlık olmalı, topu sağlık kuruluna atmak galiba işin biraz kolayına kaçmak oluyor.

Maçı anlatan Okay Karacan'a tepki var, çok da haksız bir tepki sayılmaz. Bazen gerçekten maçı GS Tv'den anlatır gibi anlattı. Bu tip şeyleri konu etmeyi sevmem ama şaşırdım. Bence Antalyaspor taraftarlarına biraz ayıp oldu.

Beşiktaş'dan sonra Galatasaray da elendi. Kupa mücadelesi zaten zevk vermiyordu, derbi izleme şansı kalmayınca iyice tadı kaçtı. Galatasaray mücadele ettiği 3 kulvarın birinde artık yok. Çok önemsenmeyebilir ama transferlerin getirdiği hava sonrasında Antalyaspor'a elenmiş olmak mutlaka keyif kaçırmıştır, kaçırmalıdır da..
.
Edit: Okay Karacan'a verilen tepkiler için haklı demiştim ama işin boku çıkmış, kast ettiğim tepkiler onlar değildi. Okay Karacan bu ülkede en çok sevdiğim spor spikeridir. Aynı zamanda çok kaliteli ve çok da bilgili bir insandır. Uzak kaldığı bir işte vasat bir performans sergilemiştir o kadar ve onun kalitesini bilen benim gibileri şaşırtmıştır. Eleştirilemez diye savunmaya geçmenin de, eleştirinin bokunu çıkarmanın da anlamı yok. Okay Karacan iyidir, güzel insandır. Severiz, beğeniriz.

5 yorum:

ultrAs dedi ki...

Okay Karacan'ın anlatımına bakmadan önce keşke Ömer Üründül'ün yorumlarına baksaydınız keşke.Kaç maçtır adamın ağzından hayırlı bir kelime dahi çıkmıyor Galatasaray'la ilgili.

Okay Karacan'ın Antalyaspor'a devamlı olarak Ankaraspor demesi bana da kendisinin Ankarasporlu olduğunu düşündürdü.Hadi buyrun burdan yakın.

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Antalyanın hakkıydı maç,ama galatasaray aldı. o adam karşı karşıya atsaydı o golü,böyle olmazdı.baştan sona kadar antalya haketti. Necati savunmanın arasına iyi sızıyor ve doğru söylemek gerekirse intikamını aldı.gassarayda forvet yok ama,ve atletico madrid maçı var önlerinde,kaç yerler bilemem..

Arkhe dedi ki...

@ultrAs

Ömer Üründül üzerinde durmaya gerek duymuyorum, kendisi yıllardır böyle ve bu sadece Galatasaray'a özel bir durum da değil ama diğer isim Okay Karacan. Bu ülkede en çok sevdiğim ve beğendiğim spikerlerden biri. Onun bu performansı şaşırttı.

Pamukk dedi ki...

gs yok bjk yok hadi iyisiniz bu sayede türkiye kupası ile tanışcaksınız

Bolat dedi ki...

Ömer Üründül'ün Galatasaray ile ilgili agzindan iyi bir laf cikmamasinin nedenleri onun bir Fenerbahce fanatigi olmasinda aranmamali...

O iflah olmaz bir pesimist... Fenerbahce ile ilgili söyledikleri de Galatasaray'dan asla geri kalmaz...