1 Şubat 2010 Pazartesi

Peki Şimdi?


Yorum yapmak bana düşmez, zaten söylenebilecek her şeyi hayal kırıklığına uğramış Beşiktaş taraftarları dün geceden beri söylüyor. Benim merak ettiğim bundan sonra ne olacağı.

Aksi bir sonuca ihtimal vermiyordum ama çevremde bazı Beşiktaş'lıların umutlu olduğunu görünce "Acaba mı?" diye düşünüyordum. Hemen ardından da "Başkası seçilemez, imkanı yok" diyordum, yani kısaca bu sonucu bekliyordum. Metin Keçeli, Sinan Vardar, Tuğrul Yenidoğan gibi isimlerin kıvrak manevralarla dönebildiği bir kongrede bu sonuç çok normal. Aslında Beşiktaş'lıların da çoğu şaşırmamıştır, onlar kongrelerinde sistemin nasıl işlediğini bizden daha iyi biliyorlar. Sanırım aslında hayal kurduklarının farkındalardı ama rüyadan uyanmak istemediler.

Beşiktaş tarihinin uzak ara en nefret edilen insanı kongrede ezici denebilecek bir çoğunlukla tekrar başkan seçildi. Gerçekten inanılmaz. Demirören'in tekrar başkan seçilmesi inanılmayacak bir şey değil, birçok insan aksi bir sonuca en ufak bir şans bile vermiyordu, aklın almadığı şey bu. Her kulübün kendi dinamikleri var tamam ama zurnanın da zırt dediği bir yer olmalı. Yüzsüz olan sadece Yıldırım Demirören değilmiş. Ona atılan 4500 oyun arasında herhalde en fazla 300-400 saf vardır da bu yönetimle her şeyin iyiye gidebileceğini düşünerek oy atmıştır ama diğerlerinin bu başkandan pek bir farkı yokmuş.


Seçimden bir akşam önce arkadaşlarla sohbet ediyorduk. "Yine seçilirse Pazartesi ne yapacaksınız? Maçlarda ne olacak? dediğimde verecek bir cevapları yoktu. Demirören'in başkanlığa devam etmesi durumunda ne yapacaklarını bilmiyorlardı. Herkes bu seçime kilitlenmişti ve başka bir şey düşünemiyordu. Bugün "Bir daha maça gitmem" diyen de var, "Ben uzak kalamam" diyen de. İkincisini söyleyenler zamanla çoğalacaktır. Bu işler böyle, sezon başı heyecanıyla takımına dönen çok insan olacaktır. Belki de 2 sezon içinde gelecek bir şampiyonluk Demirören iktidarına fazladan bir 3 yıl daha katabilecektir. Belki de Yıldırım Demirören seçimden kısa bir süre önce dile getirdiği 2023 hedefine ulaşacaktır.

Ekşi Beşiktaş blogunda bir organizasyon gördüm, detaylar burada. Zaten bloga seçimi not etmek istiyordum, bu da bahanesi oldu. Protestoya katılanlardan 15. dakikada tribünleri terk etmeleri isteniyor ama böyle bir organizasyon yapmak hiç kolay değil. Daha şimdiden bazı platformlarda engellemeler başlamış ve maç günü de bunun önüne geçmek isteyenler olacaktır. Bu protesto tabii ki başkanı değiştirmeyecektir ama gün geçtikçe Beşiktaş kongresine benzeyen tribünleri aksi yönde etkileyebilir, değiştirebilir. Ne kadar başarılı olabileceklerini gerçekten merak ediyorum.

Neticede Yıldırım Demirören tekrar seçildi ve rüya sona erdi. Geçtiğimiz sezon başında hızlanan ama başarı geldikçe geri plana atılan mücadele bu kez erken başladı. Bir tarafta Yıldırım Demirören ve Beşiktaş Kongresi, diğer tarafta ise Beşiktaş taraftarları. Bundan sonra ne olacağını, kimin ne kadar mücadele edeceğini merak ediyorum. Ben onları ilgiyle izlemeye devam edeceğim, kulüplerin gerçek sahiplerinin kimler olduğunu görmek istiyorum..

1 yorum:

Pamukk dedi ki...

tribün büyük bir sınavdan geçicek benim gözümde.
bakalım satılıklar kimler kaç kişiler.
bakalım kaç kişi dilinden düşürmediği beşiktaş duruşuna sahip.

yüzsüz yd Allah belanı versin senin de babanın da karının da sülalenin de....