16 Şubat 2010 Salı

Star Tv !


Uzun bir ara geride kaldı ve Şampiyonlar Ligi de kaldığı yerden devam edecek. Yeni fikstür formatı sevindirmişti, 2. turda oynanacak 8 maç 2 haftaya yayılıyordu. Bu da daha çok maç izlememiz anlamına geliyordu ki zaten UEFA'nın da hedefi daha fazla maçın yayınlanmasını sağlamaktı.

Bugün yarına göre daha güzel maçlar var. Hangi maçın yayınlanacağını görmek için Star Tv web sayfasına girdim ve sabah sabah sinirim bozuldu. Yayın akışı burada ve Milan-Manchester United ile Lyon-Real Madrid maçlarının olduğu bugün bir maç yayını yok. Sağolsunlar, yarın Porto-Arsenal maçını veriyorlarmış.

Bildiğim kadarıyla yayıncı kuruluş her maç akşamı en az bir maçı açık kanaldan yayınlamak zorunda. Bu işin aslını bilen varsa lütfen bildiklerini paylaşsın. Blog alemi diye atıp tutuyoruz, yazan çizen birçok medya çalışanı da var. Mutlaka bu işin aslını bilen biri vardır. Eğer ben doğru biliyorsam ve bu Star Tv kuralları hiçe sayarak kafasına göre maçları yayınlamıyorsa en azından ben bu sefer koyun olmayacağım, gerekli yerlere mail atarak elimden geleni yapacağım. UEFA maç yayını olsun diye programı bölüyor, bizimkiler maç yayınlamıyor. Adamlar istedikleri gibi at koşturuyorlar, olmaz böyle bir şey.

Sonra bu adamlara, Star Tv ve Dsmart'a küfür edince ben suçlu oluyorum..

13 yorum:

SirEvo dedi ki...

"Milan-Manchester United ile Lyon-Real Madrid"
bu 2 maç da DSmart'ta diye biliyorum bu akşam... :(

Anoz dedi ki...

Arkadaslar buna yasal olarak (toplu halde) müdahele edilmesi lazim. Örnegin tüketici olarak haklarimiz vardir (tr de yasamiyorum ama yinede biz olarak konusuyorum). Uefa yayin haklarini satarken böyle bir madde ve sart koyuyorsa bunu o yayin kurulusu mutlak yapmasi lazimdir. Aksi halde yayin ellerinden almasi gereklidir ve büyük bir ceza verilmelidir. Tabi bu uzun bir hukuki sürec gerektirir, yinede tüketici olarak hareket etmemiz lazim diye düsünüyorum. Keskem NTV Spor alsa gelecek sene Sampiyonlar Ligi yayin haklarini, doru dürüst mac seyrederiz!

Pamukk dedi ki...

Allah belanızı versin Star tv!

şikayet etmeyen ne olsun!

yarın ki maçları da bi taraflarına soksunlar!

Pamukk dedi ki...

haftanın en güzel maçlarını d smart mı verecekmiş yani? nerde açık kanal kuralı? nasılsa Türk halkı koyun tabi.

D SMART ALANIN DA..!

Adem ÖZTÜRK dedi ki...

Böyle birşey bekliyordum zaten,

inşallah batarlar.

Şu maçları Ntvspor aldığı gün bloglar olarak bayram ilan edilmesi ne uğraşalım.

güvenegüvene dedi ki...

Şimdi Tv'den baktım Milan-Mnachester maçını Futbol Smart
Lyon-Madrid maçını Euro Futbol veriyor.

yayın akışında bu şekilde gözküyor..

ilquer dedi ki...

http://www.sportbusiness.com/news/164218/dogan-tv-buys-champions-league-rights-in-turkey

Burda yazılana göre her akşam bir maç şifresiz verilmek zorunda. Grup maçları oynanırken de aynı şeyi yaptılar. Sonra o yanlışlarından döndüler. Hadi o zaman Çarşamba iki maç veriyorlardı. Şimdi öyle bir şey de yok. Böyle yaparak D-Smart satabileceklerini zannediyorlar mı, çok merak ediyorum.

stalker dedi ki...

kanal7de kurtlar vadisinin eski bölümleri var, ona bakacaz artık :)

dediğin gibi blog alemine bile burunlarını sokmuş medya mensupları iki kelam edip suya sabuna dokunsalar ya..

Arkhe dedi ki...

@ilquer

Sağol link için. Grup maçları için öyle bir açık kapıları vardı ama şimdi yok. Bugün biraz yoğunum, daha resmi bir kaynak arayacağım. Olmadı kaynak bulamasam da UEFA'ya bir şeyler yazacağım.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

yapılacak tek bir şey var kimse d-smart almayacak ve batacaklar :)

Antishenes dedi ki...

Uefa yayın kriterlerin göre Uefa ve şampiyonlar ligi maçları ŞİFRESİZ yayınlanmak zorundadır ! Ama bizde d-smart işi kılıfına uydurup dekoder satışı altında açık yayın yapıyorum ayağında yayın yapıyor..Ev dekoder doldu..Facede bununla ilgili grup kuracağım..Destekleriniz beklerim..D-smrat almayın batsın gitsin!

esperanza dedi ki...

Mudur senin de sovmedigin kanal kalmadi, maclari discovery channel yayinlasa ona da "cok sofistike yorumcular var keyfimiz kaciyor" diyeceksin :o

Arkhe dedi ki...

Ulan Barış. :)

Sevmiyorum abi medyayı, hatta nefret ediyorum.