12 Mayıs 2010 Çarşamba

Javier Zanetti..

Milli takımlar Dünya Kupası için kadrolarını belirlediler. Bir ufak heyecan da kadrolardan kimlerin eleneceği konusunda yaşanacak ama onun biraz daha zamanı var.

Birçok yerde kadrolar detaylarıyla yer aldı, üzerine yorumlar yapıldı. Süper Lig bitmeden Dünya Kupası havasına girebileceğimi sanmıyorum, o yüzden kadrolar üzerine çok uzun şeyler yazamayacağım. Konuşulacak isimler de zaten hemen hemen belli. Dunga’nın garip kadro seçimi, De Rossi, Totti ve Del Piero’nun Lippi tarafından dışarıda bırakılması, Domenech’in Benzema ve Nasri’yi düşünmemesi vs.

İngiltere ve Almanya’da fazla sürpriz yok, İspanya’da ise dikkat çeken isim Valdes. Hak ettiğini aldı ve kadroya girdi. Belki de henüz havaya giremediğim için açıklanan kadrolar çok canımı sıkmadı. Arjantin kadrosu haricinde..

Cambiasso ve Lucho bence de kadroda olmalıydı ama yine de aksi fikirlere saygı duyarım. Dışarıda kalmasını kabul edemeyeceğim tek bir isim var, o da Büyük Kaptan Javier Zanetti.. Böyle bir sezondan sonra ne olursa olsun o kadroda olmalıydı, belki de Maradona’ya saha içinde en çok yardım edebilecek oyuncu oydu.

Kadro seçimlerinin benim için skandal kararı budur. Çok sevdiğim bu büyük lideri Dünya Kupası’nda izleyemeyeceğimiz için gerçekten üzüldüm..

17 yorum:

Pamukk dedi ki...

maradona sçtı dona

SirEvo dedi ki...

Oynayanacak bunlar yav, final maçından sonra seçilecekler diye biliyorum. Hollanda'da da Bayern'i bu sene sırtlayan Robben yok mesela. :) Final maçından sonra gelecekler kadroya

Arkhe dedi ki...

İnşallah. Robben ve Sneijder için bunun söylendiğini duydum ama Cambiasso ve Zanetti gördüğüm yerli yabancı tüm kaynaklarda "dışarıda kaldı" olarak geçince ona yordum.

HoAmca dedi ki...

zanetti ve cambiasso 'nun eksikliğine ben de anlam veremedim. palermo , veron, heinze kadroda hatta newcastle dan 2 adam alınmış. interin iki savaşçı oyuncusu kesik. anlamadım...

Furkan Zengin dedi ki...

cambiasso ve zanetti'yi kadroya almayıp , gago'yu almak enteresan ötesi bir tercih cidden. İngiltere ve İspanya'nın önünü açmak için söz verdiler birbirlerine sanırım.

Gökçe dedi ki...

iyi de inter'in savunmacisi Samuel kadroda Cambiasso ve Zanetti yok? Final ile pek alakasi yok gibi geldi bana...

C3Moi dedi ki...

de rossi'nin olmaması şok aslında.

Dchetin dedi ki...

Cambiasso neyse de Zanetti'nin yokluğu kabul edilemez ve çekilmez olur. Ancak CL Finali'nden sonrası beklemek gerekir.

HoAmca dedi ki...

ben de oyle düşünmüştüm, final öncesi beklemeye mi alındılar diye. lakin interden samuel ve milito kadroda cambiasso , zanetti yok... yine de umarım çağırır diego onları.

timlastik dedi ki...

zanetti bildiğim kadarı ile şu anda arjantin tarihinde en fazla milli olmuş oyuncu. böyle bir kupada şampiyon olmaları işten bile değilken; takım ruhunu, birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü en verimli seviyede sağlayacak böyle bir kaptanı kadro dışında tutmak çok acayip olmuş hakkaten. eğer kendisi özel olarak dışarıda kalmak istemediyse, bilmediğimiz bir durum var demektir.

Arkhe dedi ki...

Evet, Gökçe haklı.

SirEvo dedi ki...

Bu mantıkla Robben de olmayacak mı kadroda? Anlamadım ki...

Arkhe dedi ki...

Ajan, işin Hollanda tarafında Milito ve Samuel gibi verebileceğin örnek yok. Zaten Hollanda kadrosu açıklandığında Robben ve Sneijder'in kadroya daha sonra gireceği de söyleniyordu.

tofi dedi ki...

ayağı yere sağlam basan nadir oyunculardan, denge konusunda örnek, iyi cıkan maicon transferi yüzünden son yillarda oynamadıgı mevki kalmayan bu istikrar abidesini, izleyememek yazık...kendi takımında bile son haftalara kadar süre alamayan gago yu almıs, hayret.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

brezilya ve arjantin'in hocaları hakikaten şaka

SirEvo dedi ki...

Yahu örnek mi önemli olan? Kıstas örnek mi? Hayır. Eğer sonradan alınabiliyorsa, yani bunlar DK'da oynayacak son isimler değilse, bence Zanetti ve Cambiasso da girecektir kadroya. O halde bile girmeyeceklerse, ben bu Maradona'nın futbol bilgisinden şüphe eder sonra da bi tarafımda gülerim Gago'yu Cambiasso'ya tercih ettiği için.

Pamukk dedi ki...

gago maradonanın isteği ya da baskısıyla! real madridde forma bulmaya başladı. orda da arjantin takımında da ne işi var bu adamın anlamıyorum